Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Tina1
Drugo leto bi rada spravila polmaraton pod dve uri :)
Na splošno pa bi rada izboljšala svoj tempo teka na recimo 5:30 iz 6:00.
Uporabniški avatar
 primus
Loni napisal/-a:
Nataša napisal/-a:
Loni napisal/-a:No, pa Primusa ne poznam, ma lahko vseeno pride pogledat..

Primus (Primož) je tak ful resen možakar. S kravato pa to.

Sicer zdaj že malo smetim, ma vseeno, naj potem rajši kravato doma pusti, da se ne bo umazala. :lol:

kravata je itak sam za obiske, tolk da naredim vtis. :D za cisterno vozit res ni praktična...

so pa moji cilji zdaj dopolnjeni :wink:
Uporabniški avatar
 nini32
in moje želje ob prihajajočem letu, glede teka:
- preteči desetko pod uro.
če bo čas, pa vse kar sapda zraven.

in to je vse.

:)
lp, nini
Uporabniški avatar
 UršaR
Moje želje so predvsem pozdraviti bolečo nogo (kar mi je že skoraj uspelo) in nadaljevati brez novih bolečin. Cilj pa ostaja 10 km v eni uri.

LP, Urša
 Tekačiča
Moja želja, katero bom sigurno uresničila je preteči svoj prvi polmaraton. Čas :?: nimam pojma.
10k preteči v času 42 min.
5k, tu imam visoke cilje oz. želje, katere pa se mi bodo uresnile samo ob rednem in intenzivnem treningu, s katerim bom pa imela (jih že imam)grozne težave preko zime. Razlog: neskončno me zebe od novembra do marca. Brrrrrrrrrrrr!
Uporabniški avatar
 bobr
Tekačiča napisal/-a:Moja želja, katero bom sigurno uresničila je preteči svoj prvi polmaraton. Čas :?: nimam pojma.
1ok preteči v času 42 min.
5k, tu imam visoke cilje oz. želje, katere pa se mi bodo uresnile samo ob rednem in intenzivnem treningu, s katerim bom pa imela (jih že imam)grozne težave preko zime. Razlog: neskončno me zebe od novembra do marca. Brrrrrrrrrrrr!

:shock: bravo. kak imaš cilj za 5ko? Dej povej dej povej :)

To o mrazu se da rešit z ekstra slojem oblačill ;).
 Tekačiča
Ne, ne, ne povem. Bodi radoveden.
Čas bo razkrit po Radenskem maratonu. (no, tam je 5,5km)
Glede mraza: mi nič ne pomaga dodaten sloj oblačila, ko pa se niti ven ne morem premaknit, ker mi vse mine ko vidim koliko stopinj kaže na termometru. Saj ko sem enkrat v teku, je ok in se hitro segrejem. Manjka mi tista "brca v rit".
Uporabniški avatar
 tae
Tekačiča napisal/-a:10k preteči v času 42 min.

Tudi jaz sem opazil, da si zelo ambiciozna in očitno hitra. Tvoj željeni čas za žensko rekreativko je vsekakor pohvale vreden. (če ti to uspe, trenutno na forumovi lestvici prevzameš vodstvo, vendar poznam tudi osebe ženskega spola, ki so hitrejše, vendar svojih časov niso vpisale).
Kakorkoli, srečno in naj ti uspe.
Uporabniški avatar
 Fotr
V prihodnjem letu si najprej želim, da brez muje obujem tekaške copate in da se mi med tekom ne bi odvezovale. Ne bi bil rad kovačeva kobila, zato si bom nabavil kakšne pregrešno drage. Saj jih s tekom tako ali tako ne uničim, čez sedem let pa tako vse prav pride.
:D
Držal se bom načela, da se počasi daleč pride, saj mi drugega ne preostane, razen, da si nataknem ime in podobo zajca, ki počasen tek spremeni v preudarnega in nihče ne reče, lej tale Fotr je pa počasen. Če si zajec, vsak reče, saj drugače ni tak, tokrat je v vlogi zajca in tudi beži kot zajec, pa tudi na tek se spozna koz zajec na boben. Zato bom na treningih bolj intenzivno tekel po stezah z nizko podrastjo, da bom ugotovil, v katerem grmu tiči zajec in ga poskušal posnemati. Da bom lahko čim boljši zajec.
Ker pa biti zajec ne prinaša samo ugodnosti, se bom naslednje leto najbolj pazil psov, še posebej pa njihovih lastnikov. Za psa najraje vidim, da močno laja, kajti pes, ki laja, ne grize, za lastnika pa si želim, da bi ga imel pes privezanega na povodcu. Ne vem, kako se bo izšlo, če bo psov preveč, kajti veliko psov je zajčja smrt, tega pa si ne bi želel niti z zajca.
:evil:
Pravzaprav naj psi kar lajajo, karavana tekačev, ki je iz leta v leto večja in tako bo večja tudi drugo leto, bo tekla dalje. Sicer so pa psi tudi koristni, v bistvu samo njihovi repi. Posebno bodo prišli prav tudi drugo leto, ko bo treba poiskati izgovore, najprej za udeležbo na tekih, potem za neudeležbo, potem zakaj ni bil dosežen osebni rekord in druge izmišljotine, ki so dobre, tudi če jih pes na repu prinese.
Držal se bom tudi znanega slovenskega reka in vemo, da je v pregovorih vsa modrost naroda: hiti počasi. To je na vseh tekih veljalo že do sedaj in ne vem, zakaj bi se ravno drugo leto ne menil za to veliko modrost.
V naslednjem letu, ne da se bom izogibal pasjim repom ampak spet kot že vsako novo leto, obljubljam, da se ne bom preveč lagal. Laž ima kratke noge in s kratkimi nogami se ne da dobro teči. Čeprav pajki suhe južne nimajo kratkih nog, žabe pa tudi nimajo nog ampak krake. Verjetno zato tudi ne lažejo.
Želim si, da bi še naprej tekel, da bi skakal čez jarke posebno tam, kjer obstajajo mostovi. Poskusil bom preteči pol sveta in tako spoznal, kje se peče najboljši kruh. Pa tudi doma tičati ne prinese nič novega in vznemirljivega. Vse poti pa tako ali tako vodijo v Rim, pravzaprav po novem v Palmanovo.
V naslednjem letu bom še naprej velik v bahanju, hvalil bom svojo malho, s hudičem bom lešnike zobal, iskal lepa mesta za lepe besede, hvalil dneve pred večeri, odlašal bom na jutri, menjal barvo dlak na glavi, a narave nikdar, šel bom večkrat na led, v petkih se bom smejal in to vedno zadnji, a bom zato tudi prej prišel in prej mlel in z malim ne bom nikoli zadovoljen.
Vam pa svetujem za naslednje leto tole, kar svetujem skoraj vsako leto:
:twisted:
Ne delajte računov brez krčmarja, ne kupujte mačka v žaklju, ne šivajte železne srajce, ne mečite pušk v koruzo, podarjenemu konju ne glejte v zobe, ne delajte slonov iz muh, ne čakajte, da bodo pečene piške same priletele z neba, ne streljajte kozlov, ne mesite kruha iz vsake moke, ne jejte zarečenega kruha, ustvarite brado najprej sebi, imejte vrabca v roki, hitite počasi, ne valjajte se pod mizo, drugim ne kopljite jam, bodite svoje sreče kovač, ne pridelujte debelega krompirja, ne letajte previsoko, ne zanašajte se na pasji rep, ne zvonite po toči, vedno poskusite v tretje, zgrabite bika za roge, uživajte kot črv v loju, ne bojte se zvite vrvi, hranite volka in pazite na kozo, posebno pa ne hodite rakom žvižgat in dobro se imejte.
:D :D :D
 Tekačiča
Hvala, hvala. :)
No ja, ambiciozna, kaj pa vem, fajn mi je ko vidim očiten napredek, katerega dosežem z vztrajnim treniranjem. Fajn je ko vidiš, da nekaj dosežeš s svojim lastnim trudom in delom. Pa še to delo je vsaj zame užitek, saj nikoli ne grem z muko tečt. (no, razen v zimskih razmerah mi je prvih 5 min brrrrrrrr)
Ja, tudi jaz poznam hitrejše od mene, so moje vzornice.
 spela*
ZdravkoC napisal/-a:Uf, same vroče žemljice :D
Jaz bi pa rad, da mi dedek mraz prinese za drugo leto:
Maraton 3:15:59
Polmaraton 1:31:59
Desetka 40:59
Zimska liga na Pohorje 36:59
Tek čez Pohorje pod 7:00:00
Ultrabalaton pod 27:00:00
...pa to še ni vse ...
če ne bo, pa tudi ne bom jezen, ... dedek mraz pač :wink:

Zanimivi časi, Zdravko! Kako pa to, da tudi zadnjih dveh nisi zapisal v obliki xx:59:59? :lol:
Naj ti Dedek Mraz prinese vsaj nekaj od tega! (ali zdaj Božiček prinaša darila? :roll: )

Tekačiča ... vau, res ambiciozni cilji! :cast:

Bobr, le pravočasno objavita stavo! A bo v Radencih?

Fotr ... brez besed. :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 bobr
spela* napisal/-a:Bobr, le pravočasno objavita stavo! A bo v Radencih?

Bor si ne upa v Radencih :twisted: malo provokacije mora bit ampak bova že našla neko skupno besedo.
Kaj si tok napalila na stavo, a se ti je in pije ane :lol:
 Nataša
Bor ponavadi v Radencih bolj počas gre :wink:
 spela*
bobr napisal/-a:
spela* napisal/-a:Bobr, le pravočasno objavita stavo! A bo v Radencih?

Bor si ne upa v Radencih :twisted: malo provokacije mora bit ampak bova že našla neko skupno besedo.
Kaj si tok napalila na stavo, a se ti je in pije ane :lol:

Ma ne, ampak bom potrebovala čas za odločitev, na koga staviti. :lol:

A so Radenci res daljši od 10 km?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA