- 22 Dec 2008, 10:18
glej sam fitnes tudi po moje ni kaj prida za laufanje, sam sem ga izvajal dve leti pod strokovnim nadzorom ko sem bil še pri poletu, drugače pa je s tako imenovanimi krožnimi vajami za moč, te smo tudi izvajali skupinsko in je bilo super: hrbtnjaki trebušnjaki, poskoki, počepi izpadni koraki....to je pa sigurno zadetek v polno...škoda ker je bilo vse skupaj precej drago. Sam bi tudi letos zelo rad vključil v bazo, samo samemu se mi preprosto tega ne da početi, v klubu pa tudi ni nobenega zanimanja med fanti,...narod to počne vendar vsak zase...dolgcajt. In tako bom tudi letos zgleda baziral samo na teku
tae napisal/-a:kovit napisal/-a:Ej stari tole je pa vse do sekunde planirano...vsa čast tvojemu sistematskemu pristopu, bi pa ti dal eno pripombo...nikjer ne vidim nobenega fitnesa ali drugih vaj za moč ?
Ja, kovit pravilno si opazil glede fitnesa ali drugih vaj za moč. Nekaj alinej kako jaz gledam na to zadevo:
- Če že govorimo o mišični moči, ne verjemem v fitness z napravami (prenosi s pomočjo zajl in ketn le olajšujejo izvedbo vaje), izjeme so proste uteži. Najbolj verjamem v vaje s pomočjo lastnega telesa. Večkrat sem se sicer že spraševal kaj bi mi koristile vaje za moč pri teku. Ne glede na vsa strokovna pisanja o priporočljivosti le teh, sam pri sebi še nisem našel odgovora in koristi.
- En zelo dober tekač mi je rekel, da je včasih redno izvajal vaje za moč, vendar je bil potem posledično na tekaških treningih vedno bolj utrujen, kot bi bil sicer, poleg tega ni imel prave hitrosti, pogoste krče, stalni "musklfibr." Ko je prekinil z vajami za moč, so tudi ostale težave izginile.
- Kasneje bodo sicer na vrsto prišli tudi teki v klanec in to bodo moje vaje za moč.
PS: Včasih sem veliko izvajal razne vaje za moč, vendar kot samostojno individualno vadbo, brez kakšnih pričakovanj v drugih dejavnostih.
glej sam fitnes tudi po moje ni kaj prida za laufanje, sam sem ga izvajal dve leti pod strokovnim nadzorom ko sem bil še pri poletu, drugače pa je s tako imenovanimi krožnimi vajami za moč, te smo tudi izvajali skupinsko in je bilo super: hrbtnjaki trebušnjaki, poskoki, počepi izpadni koraki....to je pa sigurno zadetek v polno...škoda ker je bilo vse skupaj precej drago. Sam bi tudi letos zelo rad vključil v bazo, samo samemu se mi preprosto tega ne da početi, v klubu pa tudi ni nobenega zanimanja med fanti,...narod to počne vendar vsak zase...dolgcajt. In tako bom tudi letos zgleda baziral samo na teku