ODA BARBINEMU TIRAMISUJU!
Ko sem v Mojstrani zagledal

poln pekač slastnega tiramisuja z napisom FULL MOON, so mi obušesne, podčeljustne in ustne slinavke odprle vse ventile, imel sem polna usta slin, ki so se cedile iz na široko odprtih ust.

Tiramisu, ki ga je spekla Barb ima na koncu »SU« in ne more pomeniti nič drugega kot
superlativ. Tira-mi-su-per ugodje že ob gledanju na zapeljivo vsebino pekača,

kaj šele, ko ga zanesljiva roka Barbare zna razrezati na točno toliko koščkov, kolikor tekačev poželjivo čaka na vsaj delček tiramisuja.

Že ob rezanju slaščice je dišalo kot bi se sparila slaščičarna in parfumerija, a bi prevladovala aroma po dobrotah, vonji parfumov bi bili samo kot okvir prelestnim vonjavam tiramisuja.

Še več, najžlahtnejše dišave bi bilo lahko kar sram pred dišavami, ki jih je oddajal Barbin tiramisu.

Ob misli na to, da bomo ob koncu teka deležni izjemne Barbine dobrote in gurmanskega užitka, smo zagotovo tekli hitreje, da bi čimprej okusili vsaj grižljaj slaščičarske umetnije.
Potem pa je prišel odločilen trenutek, ko je tiramisu vstopil v prebavni trakt. Oči so postale blage,

usta so se same od sebe razširjale v nasmeh,

v tistem trenutku sem si zaželel, da sem žirafa, da bi brbončice na jeziku in v grlu čimdalje uživale ob okusu tiramisuja in da bi čimdalje trajalo polzenje dobrote iz ust, preko grla navzdol v požiralnik in v želodec.

Encimi v želodcu so začeli pravo vojno, kdo bo prvi, ki bo začel razkrajati dobroto na posamezne sestavine, saj imajo možnost okušati tako dobroto le redkokdaj v življenju. V požiralniku se je začel boj na požiralniku.

A to je bil šele prvi grižljaj, sledilo jih je še nekaj in vsak je bil slastnejši od prejšnjega in kar prekmalu je bil krožniček prazen.

Nekateri smo hoteli polizati še opekač, a smo bili prepozni, kajti polizan je bil tako, da se je izrabila teflonska plast in izginil je napis firme.

Emajl na dnu je bil že načet in samo uvidevnost do Barb je preprečila, da ji nismo pojedli še opekač.

Tako dober je bil Barbin tiramisu.
Poleg že uveljavljenih maskot Tekaškega foruma: krave in Piramide, je zagotovo tudi maskota Barbina slaščičarska umetnija in slaščica

tiramisu. Super! Barb, hvala za čudovito doživetje vrhunskega okusa vsebovanega v tvojem tiramisuju FULL MOON. Po mojem se je luna skrila za gore,

ker je zagledala konkurenco v tvojem full moonu in je imela tremo, zato se je pokazala šele takrat, ko je ostal samo še zaradi lizanja izrabljeni opekač.

Še sedaj, ko tole pišem imam vso mokro tipkovnico, ker se mi cedijo sline iz ust v spomin na užitek ob konsumiranju Barbinega tiramisuja!