Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Andreja_T napisal/-a:
Ne vem, če si s "predhodnim" prispevkom mislil mojega - ampak, kje je pa govora o zdravljenju oz. o bolezni? Ali ne govorimo o prehranskih dodatkih za športnike,...

Mogoče sem pa res, a vseeno nisem nameraval polemizirat. Citiral bi pa tole:
Andreja_T napisal/-a: primer: poznam družino, kjer se po tvojem mnenju strašno nezdravo prehranjujejo. Imajo dva približno enako stara sinova. Eden ima vse možne zdravstvene probleme, drugi pa je zdrav kot riba. Glede na to, da se prehranjujeta popolnoma enako, bi morali po tvoji logiki vsi imet probleme, vključno s starši.
Kako prehrana dejansko vpliva na zdravje ...

No, mogoče je še kdo kaj navezal na bolezen, zdravje, pri prehrani pa menda predvsem o vplivu na zdravje ...

Problem vidim v tem, da je premalo lastnih mnenj in izkušenj, če kdo napiše svojo izkušnjo, pa se je dejansko izpostavil, pri tem pa si verjetno ni želel, da ga kritiki raztrgajo in oberejo.

Ravno sedaj bi napisal dolgo mnenje o tem, pa grem raje spat ... lahko noč :cmok:
Uporabniški avatar
 natasa
Sicer pa klopotec ni osamljen primer na forumu, ki mu je presna hrana pomagala pri artritisu. Jaz osebno jem vse po vrsti, ampak močno podpiram primere, kot so klopotec, Mojca in verjetno še kdo. Kapo dol, da ima nekdo toliko volje, da se odloči za takšno spremembo v življenju. Sama verjetno tega nisem sposobna, ker imam meso zelo rada, ampak za ceno zdravja.....bi verjetno poskusila tudi to. Morda pa klopotčeva zgodba pomaga še komu?

@Andreja_T

Torej, ko pojem svinjsko kračo, pojem točno tisto, iz česar je moje telo sestavljeno.
:shock: :shock: :hehe:

Kot pravi klopotec vsak naj je kar mu paše, a ne? :wink:

Zdaj smo pa res čist mimo teme!!!

Lep dan vsem!!
Uporabniški avatar
 natasa
ZdravkoC napisal/-a:Problem vidim v tem, da je premalo lastnih mnenj in izkušenj, če kdo napiše svojo izkušnjo, pa se je dejansko izpostavil, pri tem pa si verjetno ni želel, da ga kritiki raztrgajo in oberejo.

Še en odličen stavek ZdravkaC :clap: !

:wink:
 tadej.
Presna hrana daje v začetku rezultate, ker sadje in zelenjava še najmanj alergena hrana. Samo na dolgi rok se pojavijo druge težave kot so:anemičnost, pomanjkanje železa, vitamina b12, izguba mišične mase in na splošno imunskega sistema.

Torej, ko pojem svinjsko kračo, pojem točno tisto, iz česar je moje telo sestavljeno.

Drži :D ,maščoba gre v podkožje, beljakovine v mišice, holesterol na stene žil
 klopotec
[quote="tadej."]Presna hrana daje v začetku rezultate, ker sadje in zelenjava še najmanj alergena hrana. Samo na dolgi rok se pojavijo druge težave kot so:anemičnost, pomanjkanje železa, vitamina b12, izguba mišične mase in na splošno imunskega sistema.

To je že zdavnaj presežen stereotip, s katerim eni strašijo ene druge. Vendar, da ne smetiva. Lahko pa kaj o tem na zasebno.
 klas
berem komentarje...vsi imate prav, čeprav včasih preveč nervozno, edino mi ni jasno...Katera bolezen se zdravi s pečeno hrano? :D

K zadnjim pregovorom, bi rekel takole:

...ko pojem svinjsko kračo, pojem točno tisto, kar sem!

ali pa v genetskem smislu:

...ko pojem svinjsko kračo, pojem točno tisto, kar skoraj sem!

lp
Uporabniški avatar
 Andreja_T
ZdravkoC napisal/-a:...Citiral bi pa tole:
Andreja_T napisal/-a: primer: poznam družino, kjer se po tvojem mnenju strašno nezdravo prehranjujejo. Imajo dva približno enako stara sinova. Eden ima vse možne zdravstvene probleme, drugi pa je zdrav kot riba. Glede na to, da se prehranjujeta popolnoma enako, bi morali po tvoji logiki vsi imet probleme, vključno s starši.
Kako prehrana dejansko vpliva na zdravje ...

No, mogoče je še kdo kaj navezal na bolezen, zdravje, pri prehrani pa menda predvsem o vplivu na zdravje ...

Problem vidim v tem, da je premalo lastnih mnenj in izkušenj, če kdo napiše svojo izkušnjo, pa se je dejansko izpostavil, pri tem pa si verjetno ni želel, da ga kritiki raztrgajo in oberejo.

Ravno sedaj bi napisal dolgo mnenje o tem, pa grem raje spat ... lahko noč :cmok:

Ma saj nisem hotela napisat, da prehrana ne vpliva na zdravje. Mislim nasprotno, po mojem zelo vpliva, in ne na vsakega (!) enako (samo o tem, kaj je "zdravo", se z nekaterimi ne strinjam). Hotela sem povedati približno to, kar si ti napisal - premalo je (objektivnih) podatkov o tem. S tem da jaz osebno tudi "osebne izkušnje in čudežne ozdravitve" jemljem malo z rezervo, ker pač vsak kmet svojo kravo hvali. Če trije ali 10 ljudi misli, da jim je ena stvar pomagala, sploh ni rečeno, da jim je res (avtosugestija je močno orodje - placebo?). Brez raziskave je težko reči, komu in kdaj bo nekaj pomagalo.

Nočem pa seveda reči, da si je nekdo, ki je z določenim prehranjevanjem ozdravel, stvari izmislil, ker sem sama videla, da lahko s tem veliko narediš. Se mi pa mimo zdi, da se ima nekoga, ki se prehranjuje drugače kot ti, za zaostalega (ampak se v to ne bom spuščala).

Kar se pa svinjske krače tiče - ja, ljubčki, jaz se imam še vedno SAMO za - ŽIVAL (in ne za nadbitje z zavestjo, ki živalim ni lastna). :P

@klas: na pol za hec, s pečeno hrano se zdravi "bolezen", ki se ji reče lakota. :lol:

Sicer presno ravno ne bi jedla, bi pa veliko raje živela na rajskem neonesnaženem otoku, obirala robide in zajca dala v lonec takoj za tem, ko bi ga šicnila... Glede na mojo materialistično naravo to pač ne gre. Da se vrnem k bistvu: razni praški po mojem ne naredijo nič dobrega. Če nujno rabiš boljšo regeneracijo pomeni, da preobremenjuješ organizem. Torej, zmanjšaj aktivnost ali se sprijazni, da boš imel takšne ali drugačne probleme. Kdor se spušča v vrhunski šport, se sam odloča, kaj bo počel s svojim telesom.

Ne vidim problema samo v nenadnih smrtih. Dajmo se raje vprašat zakaj noben izmed športnikov (alpski smučarji, kolesarji...), ki je v svetovni špici, pri 40-ih letih ne more več normalno po stopnicah? Kaj pa kvaliteta življenja? Vsi smučarji pri 25ih vejo, kaj jih čaka, pa kljub temu nadaljujejo. Ne moreš preprečit nekomu, če se hoče z glavo zaletavat v zid... Saj vsak ve, kakšne posledice bodo.
Uporabniški avatar
 markor
Andreja_T napisal/-a:... in zajca dala v lonec takoj za tem, ko bi ga šicnila... ...

.. waouu.. :shock:
Uporabniški avatar
 semjul
:D

Nenadnih smrti med športniki sploh ni veliko.
V Trbovljah je nekje 18.000 prebivalcev, (cca 200 umrlih na leto), je bila v obdobju 15 let le ena nenadna smrt rokometnega vratarja, pa še ta je vedel , da ima srčno napako, a je vztrajal v športnem življenju.

Kar se pa prehrane tiče, vsak tanka tisto, na kar mu motor laufa, neosvinčenega, diesel, ali pa super 100, nekateri tud kurilca, eni naredijo ogromno km, drugim pa zariba. Mislim, da je finta v proizvajalcu - genih. :wink:

Priporočilo:
obrnite se na ata in mamo :D, ne na drugače misleče.
 klas
semjul napisal/-a::D

Mislim, da je finta v proizvajalcu - genih. :wink:

...in seveda v vzdrževanju...pa smo spet tam :lol:
 klopotec
[quote="Andreja_
Kar se pa svinjske krače tiče - ja, ljubčki, jaz se imam še vedno SAMO za - ŽIVAL (in ne za nadbitje z zavestjo, ki živalim ni lastna). :P

.[/quote]

Waaoouuuu. Kot da ješ tudi precej kurjega mesa.
Uporabniški avatar
 3man
Med športniki je izredno malo smrti, pa še te so večinoma zaradi prirojenih in neodkritih težav s srcem. Ja ljudje pač umirajo, novinarji pa poročajo o vsaki smrti športnika, ki se zgodi kjerkoli na svetu z velikim pompom. Kako bi bilo, če bi poročali o vsaki smrti nešportnika?
V moji generaciji, ki še ni prav stara, je že kar nekaj znancev in znank odšlo v krtovo deželo, pa še prav nobenega športnika ni bilo med njimi.
Kar se tiče hrane mislim, da eni pretiravate. Verjetno so res nekatera živila manj zdrava od drugih, da pa bi zaradi uživanja tistih manj zdravih športniki cepali kot muhe, pa ne verjamem. Predlagam vam, da jeste kar vam paše, zavedajte pa se, da vsako pretiravanje škodi. Tudi tisto v smeri "zdravega" prehranjevanja.

lp vsem
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Se definitivno in absolutno strinjam s 3man-om! 8)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA