zappa napisal/-a:Loni napisal/-a:Kaj pa tele?
http://www.mestne-dereze.com/yaktrax_pro.html
Jih imam (tiste s pasom čez zgornji del čevlja, ker so lahko tudi take brez). Za sneg so kul, za led pa ne preveč, ker nimajo nobenih ostrih delov, da bi zagrabili na ledu.
Tele Verigine ketne (oboje) so videti bolj resna zadeva od yaktraxa.
Zdravo.
Naj se še jaz pridružim razpravi s svojimi izkušnjami...

Uporabljam Yaktrax pro za moja "tekaška naprezanja" in jih lahko ocenim zelo pozitivno.
Yaktrax pro se mi zdijo tudi za tek po terenu dovolj robustne in dovolj lahke. Na copatih so mi vedno ostale na svojem mestu in se mi niso vozile pod podplatom tudi pri teku v klance. Oprijem je bil dober na vseh podlagah, tudi poledenelem in zglajenem snegu. Na gladkem, čistem ledu jih nisem preizkusil zato ne morem soditi kako primejo na njem. Mislim, da bi lahko drsele, ker nimajo kakšne špice.
Tudi kadar sem tekel po cesti, kjer je bilo na mestih spluženo do asfalta, nisem imel težav in tudi občutek ni bil preveč moteč, če odmislim glasnost...

Prav tako jih med tekom po snegu ne čutim pod podplatom, celo na trdem ni motečega občutka.
Pred Yaktrax pro sem imel tudi Yeti, ki pa so bile za tek po snegu skoraj neuporabne.
Torej za tek jih lahko priporočam, prav tako za hojo, saj za kaj drugega pa niso namenjene...