prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 MATJAŽ
Pozdravljeni
Zanima me kje bi lahko kupil izdelka Verige Lesce;ICE TRACK ALI SNOW TRACK.In ali jih je mogoče kupiti po spletu. :?:
Uporabniški avatar
 T1
MATJAŽ napisal/-a:Sem jih dobil na Petrolu. :P

Morda lahko poveš kaj več? Kaj si kupil in koliko si plačal? Je kaj popusta za člane TF :lol: ?
 MATJAŽ
Cena na Petrolu v Ajdovščini 29,99€.
 Murka
Decembra sem jih kupila v Jarškem domu na Veliki planini (30 evrov), baje pa so jih prodajali tudi na Šmarni gori - povprašaj. Zaenkrat sem jih uporabila enkrat pro hoji po zasneženi, zaledeneli cesti in so kar uporabne, predvsem niso komplicirane za "obuvanje".
 zappa
Loni napisal/-a:Kaj pa tele?
http://www.mestne-dereze.com/yaktrax_pro.html

Jih imam (tiste s pasom čez zgornji del čevlja, ker so lahko tudi take brez). Za sneg so kul, za led pa ne preveč, ker nimajo nobenih ostrih delov, da bi zagrabili na ledu.

Tele Verigine ketne (oboje) so videti bolj resna zadeva od yaktraxa.
 AinE
Jaz sem "ice track" dereze naročila kar po mailu (INFO@VERIGA-LESCE.COM) in jih plačala po povzetju. Za 2 para sem plačala 50 €.

Mislim, da so približno tako uporabne kot 4-zobe dereze, le da se veliko hitreje nataknejo in snamejo, pri hoji ne lezejo sem in tja ter se ne zatikajo v hlače oz. gamaše. Pri 4-zabih derezah moraš paziti, da stopaš na cel podplat, medtem ko "ice track" primejo tudi če stopiš le na prednji del podplata oz. peto, saj imajo zobčke spredaj in na peti.

Jaz jih uporabljam za zimske sprehode po okoliških hribčkih, za na Veliko planino, Krvavec, Škofjeloško hribovje,...

Vsekakor pa te dereze niso primerne za večje strmine. Tam pridejo v poštev le 10-zobe in več.

Za "snow track" dereze pa sem menenja, da so primerne le za varnejšo hojo po zasneženih pločnikih.

Ice track dereze prodajajo tudi v Krekovi koči na Ratitovcu.

Lp E.
Uporabniški avatar
 T1
Sem danes spraševal za Ice track na Petrolu, pa so me samo čudno gledali :shock: .
 MATJAŽ
To je pa res zanimivo.Potemtakem imajo v Kranju na Petrolu mogoče plavutke,če imamo v Ajdovščini kjer je sneg pogost kot sedmica na lotu,dereze. :bum:
Uporabniški avatar
 T1
luzr napisal/-a:T1, v Kranju in Škofji Loki poglej v spodaj omenjeni trgovini.
Podobna zadeva http://www.iglusport.si/katalog/dereze/dereze.html
seveda pridejo v poštev predvsem modeli Petzl Charlet - Spiky Plus
Ottinger - Yeti Shoe Claw

Ja, hvala za link. Zaenkrat iščem nekaj lahkega, kar je možno dati tudi na tekaške copate in ima hkrati malo večje zobe.

Imam pa tudi Icebug čevlje, ki ima tudi take majhne žebljičke. To kolikor toliko prime samo na ledu in pomrznjenem snegu, če pa je malo mehkejši sneg, pa mi močno drsi, ker podplati nimajo skoraj nobenega profila.

Sicer bi sicer včeraj bolj potreboval plavutke, ker je bil do višine 1500m zelo moker sneg.

LP
 jagr
zappa napisal/-a:
Loni napisal/-a:Kaj pa tele?
http://www.mestne-dereze.com/yaktrax_pro.html

Jih imam (tiste s pasom čez zgornji del čevlja, ker so lahko tudi take brez). Za sneg so kul, za led pa ne preveč, ker nimajo nobenih ostrih delov, da bi zagrabili na ledu.

Tele Verigine ketne (oboje) so videti bolj resna zadeva od yaktraxa.

Zdravo.
Naj se še jaz pridružim razpravi s svojimi izkušnjami... ;-)
Uporabljam Yaktrax pro za moja "tekaška naprezanja" in jih lahko ocenim zelo pozitivno.
Yaktrax pro se mi zdijo tudi za tek po terenu dovolj robustne in dovolj lahke. Na copatih so mi vedno ostale na svojem mestu in se mi niso vozile pod podplatom tudi pri teku v klance. Oprijem je bil dober na vseh podlagah, tudi poledenelem in zglajenem snegu. Na gladkem, čistem ledu jih nisem preizkusil zato ne morem soditi kako primejo na njem. Mislim, da bi lahko drsele, ker nimajo kakšne špice.
Tudi kadar sem tekel po cesti, kjer je bilo na mestih spluženo do asfalta, nisem imel težav in tudi občutek ni bil preveč moteč, če odmislim glasnost... ;-)
Prav tako jih med tekom po snegu ne čutim pod podplatom, celo na trdem ni motečega občutka.
Pred Yaktrax pro sem imel tudi Yeti, ki pa so bile za tek po snegu skoraj neuporabne.
Torej za tek jih lahko priporočam, prav tako za hojo, saj za kaj drugega pa niso namenjene... ;-)
 jagr
Evo, ravno toliko snega, da sem otvoril svojo novo sezono teka z derezami... ;-)
Dopoldne sem v tej temi še pisal, popoldne pa prakticiral... ;-)
Sneg je po naših stranskih cestah (Slovenj Gradec) gladko zvožen in YakTrax je svojo nalogo dobro opravil... :-)
Še dobro, da sem bil hitrejši od komunalcev s peskom in soljo. :-)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA