vencelj napisal/-a:Vsak naredi po svoje, tako, kot se odloči oz. v tistem trenutku misli, da je prav, jaz zase vem, da se kakršnekoli razdalje lotim s tempom, primernim za tisto razdaljo. Včasih me lahko tudi "pobere", vendar na progo ne grem s ciljem hito preteči določen del, nato pa "pavzirati". Če bi hotel hitro teči 5 km, bi si pač izbral tako tekmo in ne bi šel na polovičko...
LP, vencelj
Vencelj, tvoje mnenje zahteva malce daljši odgovor. Vsak zakaj ima svoj zato. Nekateri ljudje se odločajo po svoje, drugi na podlagi drugih. Pomembno je, da veš zakaj nekaj delaš. Če tega odgovora ne poznaš, niti ni smiselno, da to sploh počneš.
- Glede na to, da sem se letos odločil za projekt 5k, sem v Medeji prvič v življenju na sami tekmi sprobal 2 testa na 5ki. Sam takšnega treninga nikakor nebi mogel izvesti, poleg tega takrat ni bilo nobene druge tekme. Niti nisem imel motiva teči celoten polmaraton, kot je treba, ker se zanj nisem tako pripravljal. Zame osebno vsekakor zanimiva izkušnja.
- Zdaj je pred nami Gorica (spet 21km). Na ta tek sem se prijavil, ker sem lani tu postavil svoj rekord v polmaratonu, katerega nisem uspel izboljšati vse do konca leta v Palmanovi. Enostavno mi je ostal v lepem spominu, zato se tja vračam. Ob razpisu nisem še popolnoma nič razmišljal o taktiki teka.
- Zakaj si ne izberem 5km tekem ?
*ker jih ni (Ero mi je sicer predlagal neko prvenstvo na štadionu, kjer se pojavljajo več ali manj atleti, kar mi ne sede. Če bi bil zadnji in bi me prehitevali za več krogov, bi me to potolklo in bi tekel še slabše. Raje se kosam s sebi primernimi in prehitevam

)
*ker sem tudi zadnji rekord na tej razdalji postavil na daljši tekmi
Copy-paste iz druge teme in internetnega linka
Stnr1: 2183 (Miha Aznik)
Gesamt Differenz
Split-Nr Split - Bezeichnung Zeit Rang
Ges / MW / Klasse km/h min/km Diff-Zeit km/h min/km
1 0m - Start 0:00:06,8 65. / 42. / 12. 0:00:00,0
2
5000m - Runde 1
0:18:43,6 19. / 18. / 7. 16.02 3:45 0:18:43,6 16.02
3:45