Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

V Novi Sad sva se z Alenko odpravila v soboto mal čez poldne. Po prazni, ravni avtocesti sva prišla do odcepa za Rumo v manj kot petih urah. Sledila je pot čez vasice ob vznožju Fruške gore in vratolomni spust proti Novem Sadu, kamor sva prišla že v temi. Do hotela Vojvodina, kjer sva imela rezervirano sobo sicer ne moreš z avtom ker je v peš coni, tko da sva ga pustila na ograjenem parkirišču za gledališčem(v nedeljo potem ne pobirajo parkirnine).
Zvečer sva imela še dovolj časa za sprehod ob Donavi in enga Guinessa v Irishu. Zjutraj je mal deževalo, pihalo pa k sreči ne preveč, tko da sem imel prav dober občutek. Hotel Vojvodina je res na štartu/cilju, tko da je zlo komot za udeležbo na teku. Na štartu se nas je zbralo okoli tristo, Perota sem žal srečal šele med tekom, ko smo se ene parkrat srečevali na progi.

Začel sem spet prehitro, že na tretjem kilometru sem moral zaradi bolečin v desnih mečih shodit in se mazat s Flexalom..Pravzaprav sem lahko celo tekel, a samo po prstih, tko da sem potem vse do cilja odtekel po prstih desne noge. Na desetm km so me ujeli eni hitri fantje in smo skupaj tekli do devetnajstega s 4-4.15, ko sem se, ne vem čisto zakaj odločil, da se bom še enkrat namazal in malo raztegnil meča. Z muko sem se se spravil iz počepa, komaj navlekel masažno nogavico, do cilja pa potem skoraj hodil..1.33.41 pa skor predobr za vse muke med tekom.

V cilju sem nihal med zadovoljstvom, da sem uro in pol stiskal zobe in vseeno odtekel do cilja in bojaznijo, da je tole moje trmasto vztrajanje pustilo kake posledice. Pa je bil gromozanski žulj, ki se mi je naredil pod blazinicami prstov še najmanjša nadloga..

S prijaznim receptorjem v hotelu sva se že pred tekom dogovorila, da bova v sobi ostala do dveh, tko da sem se še v miru stuširal. Povprašala sva ga kje se dobi najboljšega soma in naju je poslal v Čardo tik pod Petrovaradinsko trdnjavo. Komaj sva dobila prosto mizo, potem pa zbasala najprej hladen narezek, nato gosti ribji paprikaš s somom, še mal pečenega soma in za konec odličen višnjev štrudel.. Natakar kar ni mogel verjet, da sva vse pojedla..

Žal imam danes nogo ko slon, moj zdravnik pa dela šele popoldne, najbolje da si rezerviram še Lukata..

Lušn izlet, naslednje leto najbrž prideva spet, še Alenki je blo tko všeč, da bo tudi ona tekla..
Uporabniški avatar
 tae
ales, očitno ti višja sila letos nekaj nagaja (žulji, krči, takšne in drugačne bolečine). Morda želiš prehitro preveč. Do konca leta boš to polovičko sigurno spravil pod svoj rekord.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Aleš, bravo za odločitev, da tečeš v Novem Sadu. Je že nekaj časa na mojem seznamu. Mogoče naslednje leto. Boš povedal še kakšno podrobnost.

Pa čimprej okrevaj.

LP, MatjazV
Uporabniški avatar
 Pero
Pozdrav!
Novosadski polmaraton je bil pri meni bolj v turističnem duhu in tak je bil tudi moj tempo. Ker sem letos pozno začel trenirati, nisem bil sploh pripravljen za tako razdaljo, kaj šele za hitrejši tempo. Kljub temu je bil tek nekaj posebnega, saj človek nima vsak dan priložnosti teči po ulicah Novega Sada. Žal so nekateri, tudi tisti najboljši - trije Etiopijci, zamudili štart, ker se je prestavila ura. Sem pa prvič v življenju lahko doživel, kako je, če te prehiti tekač, ki celotno traso teče hitreje kot 3min/km :)
Mesto me že od nekdaj zelo privlači. Nameraval sem si popoldne rezervirati za potepanje in raziskovanje, ampak mi vreme nekako ni ustrezalo. :(
Vsekakor se ob naslednji priložnosti vrnem v Novi Sad, ta pa bo, upam, že letos.
 MATJAŽ
Kaj etiopijcem je treba premakniti uro za eno,da tečejo normalen čas. :hehe:
Uporabniški avatar
 klatez
He, he - pa še neto časa očitno ni bilo.

Tole zgleda res smešno:
41 1 Gebrezgapher Gislase ETH 1979 M18 1:30:03
150 2 Estifanos Eshetu ETH 1989 M18 1:43:56
Uporabniški avatar
 Pero
Neki so govoril, da jim bodo kao upošteval zaostanek, sam po moje ni blo nč od tega.
Haha ... od treh Etiopijcev, me je sam en prehitu :P
Uporabniški avatar
 IRA
buahahahahaha

Tale z etiopijci je bila pa carska :twisted:
Sej vem, da sem žleht, sam se mi še vseeno smešno zdi :lol: 8)
 Tekačiča
Še z moje strani kratko sporočilo (čeprav bi lahko napisala celo stran) z Novega Sada:

Organizacija je v bistvu bila ok, vse je potekalo gladko brez težav. :) Od prijave v soboto zvečer, štarta, proga ok (cesta zaprta za promet kot se spodobi), za moje pojme postojank z pijačo dovolj.
Mogoče malo skromno podeljevanje nagrad.
Absolutno prvi trije so kar ob prihodu v cilj dobili pokale potisnjene v roko, brez kakršnekoli razglasitve. :oops: Medalje smo dobili vsi, po kategorijah pa ni bilo nagrad. Dobili smo še vrečko z sadjem od sponzorja Mercatorja in to je to.
No, saj za štartnino 5 Eur tudi ni kaj dost pričakovat. Smo se pogovarjali z enim od organizatorjev pa pravi, da ne dobijo sponzorjev in da itak že sama organizacija stane ogromno za njihove razmere.

Malo nam je ponagajal dež, en dan prej smo bili v kratkih rokavih na Petrovaradinski trdnjavi od koder je lep razgled na NS.

Tekli smo dva kroga po mestu, nekaj časa ob lepi Donavi, malo po notranjosti mesta.

Ja, zgodba z Kenijci je zanimiva. :D Menda je njihov trener oz. menedžer odšel prej iz hotela, njim pa pozabil omenit da prestavimo uro naprej.
No, če bi tekla kakšno minuto hitreje bi prehitela celo Kenijca.
Eden mi je naproti pritekel kar v trenirki, niti ni imel časa da bi se slekel na štartu pa ogrevanje je menda tudi odpadlo, saj so po moje zamudili kakšnih 10-15 minut. :oops:

V glavnem sem z svojo prvo polovičko več kot zadovoljna, kake večje krize ni bilo. Imela sem domače in srbske navijače ob progi, moj oče in hkrati moj vzor in motivator pa mi je tudi vsakokrat ob obratih ko sva se srečevala na progi dal vedet da sem dobro na progi.

Srečali smo dva Slo-tekmovalca, vaju -Aleš in Pero pa žal nisem videla. :(

Mislim, da bomo še kdaj štartali v NS. :D
 Tekačiča
Popravek, Kenijci so zamudili krepko več kot samo 10-15 min. Sem malo preračunala, da jaz vseeno nisem bila tak hitra da bi bilo med nama samo ca.16 min.razlike. :oops:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA