prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 cyc
Samo da neham z delom pa se spravim kak kilometer odtečt, za test ... morda po kaki vsaj približno znani poti, da bom videl če fali za 200% :lol:

Kalibriral bom na kakem štadionu, ne danes očitno :)
Uporabniški avatar
 cyc
Evo, cyc je šel švicat za vas :lol:

Tale graf je nastal z "basic use" ... itak zadeve še ne znam uporabljati, erik bi mi povedal, da je niti 5% ne izkoristim, pa še prav bi imel :lol:

"Točno" razdalje ki jo je Polar izmeril ne morem primerjat, ker sem CD z Atlasom lepo pozabil v službi :? Ampak bi rekel da je kar zadel. Pozabil sem pritisniti še enkrat na en knof in je samo meril utrip, ni ga pa shranjeval ... šele pred mostom čez severno obvoznico se je začelo zapisovati in nazaj grede sem zadevo tam tudi ustavil.
Če je falil, ni več kot za 10%, tako da vsaj okvirno deluje :lol: Ga bom seveda točno kalibriral na kakem stadionu, prej pa še izmeril - iz radovednosti, me zanima koliko se mu zdi da pretečem ;)

Pripenjam še sliko (upam da bo ero naredil mi galerijo ;))

Slika

P.S.: ugotovil sem to, kar sem vedno slutil - imam visok pulz :evil: Ampak pritisk je bil vedno OK ko so mi ga merili ... ah ja.
Uporabniški avatar
 cyc
Še dve slikici ...

Slika

Slika
 And®ej
cyc napisal/-a:P.S.: ugotovil sem to, kar sem vedno slutil - imam visok pulz :evil: Ampak pritisk je bil vedno OK ko so mi ga merili ... ah ja.

Nisi edini z visokim utripom :cry: . Jaz imam na treningih povprečje okrog 170, na tekmah (mali maraton, grorski teki) pa tudi čez 185.

Pa še eno vprašanje:
Kje si kupil to zadevo, pa koliko si se izprsil?
Uporabniški avatar
 cyc
Pri AGP računalništvu, v Kranju. Sem baje zadnjega včeraj zagrabil ... Zadevo imajo po 88900SIT, vendar bo menda avgusta enkrat (bo ero vedel točneje povedati, ko bo dogovorjeno) popust/akcija za tekaški forum. Sicer se pa da tam vnovčiti kupončke s tekov, 15% popust ...

G. Potočnik je te dni na dopustu, po njem bo verjetno to steklo ... kot rečeno, bo že ero povedal, ko bo stvar dozorela.
Uporabniški avatar
 dusan
cyc napisal/-a:Pri AGP računalništvu, v Kranju. Sem baje zadnjega včeraj zagrabil ....

Komercialne finte. Jaz sem ga dobil danes in po zagotovilu zaposlenih jih imajo še dovolj.
Uporabniški avatar
 bojanu
Pridno testirajta, ker mene tud zanima, kako se obnese merjenje razdalje. Opremljen s kolesarskimi senzorji mi bolj odgovarja kot modela 710 ali 720, ki sem ju imel do sedaj u paci
Uporabniški avatar
 cyc
dusan napisal/-a:Komercialne finte. Jaz sem ga dobil danes in po zagotovilu zaposlenih jih imajo še dovolj.

A AGP ali IntAct Group? Ker to mi je povedal po nakupu, tako da mu ne bi kdovekaj koristilo ... ;)

Na IntActu jih gotovo imajo, jap.
Uporabniški avatar
 cyc
Ta OwnIndex ... je to kr-neki ali res kaj pove? Sem izvedel Polar Fitness Test ... mi je nalimal OwnIndex 59. To je na meji med "very good" in "excellent" za moja leta.
Ne vem no, jaz svoje telesne pripravljenosti ne bi ravno med "excellent" štel?
Uporabniški avatar
 dusan
cyc napisal/-a:A AGP ali IntAct Group? Ker to mi je povedal po nakupu, tako da mu ne bi kdovekaj koristilo ... ;)

Na IntActu jih gotovo imajo, jap.

Kupil sem ga pri AGP. Testiral ga bom v soboto in nedeljo. Upam.
Uporabniški avatar
 Miki
cyc, dušan,

kaj pa tukaj za ena programska oprema zraven pride .. a je za kej ta zadeva, se ga da uporabljat samostojno za kakšen dnevnik in načrtovanje vadbe, ne da bi imel ravno tak merilec ...???

A se da ta SW tudi samostojno dobiti?
Uporabniški avatar
 cyc
Software? Hja, na priloženem CDju je Polar Precision Performance, zraven pa še priročniki in pa neuporabni demoti.

Hmm ... koliko bi bila zadeva koristna še ne vem, itak sem jo do sedaj uporabil samo za nalaganje profilov in za kopiranje posnetega teka s polarja ... zadeva je nekakšen koledar kamor lahko beležiš reči in menda se s tistim načrtuje treninge. Ne vem še. ;) Dvomim da bi bila zadeva koristna za uporabo brez samega Polarja, konec koncev lahko v vsak shareware koledar vpisuješ kar ti paše, namen onega programa je pa povezava s Polarjem, risanje grafov na podlagi downloadanih podatkov, shranjevanje profilov za različne tekače, določanje vrste vadbe in kopiranje le-te v Polarja ...

Se pa na Polarjevi strani da dobiti samo update, zraven pa piše, da moraš prejšnjo verzijo imeti nameščeno.
Uporabniški avatar
 Filipid
Kaj pa glede razdalje, kolikšno je kaj odstopanje ? Imaš mogoče kakšen prospekt od tega merilca. Če prideš v Kranjsko goro ga prinesi da vidmo to stvar. Jaz se mal ogrevam za S710. Me prav zanima razlika med tema dvema modeloma.
Uporabniški avatar
 cyc
Razlika med S710 in S625X? Hmm ... taka kot med SPD kolesarskimi čevlji in enim tekaškim copatom. ;)

S710 je model za kolesarje, S625X je pa tekaški model. Poglej tale dva URLja.
tekači
kolesarji

Je pa seveda res to, da se modelu S625X lahko doda kolesarske senzorje. Nekje sem (na neuradni strani, se pravi ne na http://www.polar.fi) zasledil, da naj bi bil z ustreznimi senzorji S625X kar se tiče kolesarskih funkcij enakovreden modelu S720 (!).

Na Polarjevi strani pa o tej kolesarski nadgradnji pravijo tole:
Optional cycling cross-functionality
Polar S625X Running Computer is fully compatible with all Polar cycling sensors (speed, distance, cadence and power output).

Base your training on heart rate, speed, cadence, altitude and optional power output information.

The Complete Cycling System consists of a Bike Mount Set, Speed and Cadence Sensors and an optional Power Output Sensor Set.

Nanj očitno lahko obesiš prav vse senzorje in imaš s tem napravo, ki je top tekaški model in ima prav vse kar imajo top kolesarski modeli.

Prospekta v kaki tiskani obliki nimam, sem vse na spletu si pogledal, tale dva naslova si poglej:
S625X oz. S625X podrobno
S710 oz. S710 podrobno

Merilca razdalje točno še nisem imel prilike izmerit, tisto pa kar sem izmeril, kaže, da reč vsaj okvirno OK deluje. Brez kakršne koli kalibracije več kot 10% ni falil, če je sploh kaj. Bo pa to seveda potrebno preveriti na kakem stadionu, itak ga je treba kalibrirati.

Ti si bolj tekač, kajne? Meni se zdi S710 precej nesmiselno kupovati, glede na to da bi ti tekaški model bolj koristil?
Uporabniški avatar
 cyc
Včeraj zvečer sem ponovil omenjeni Polar Fitness Test ... hec je še večji, dal mi je OwnIndex 61. To ni več na meji, ampak je kar v "excellent" območju ... :shock:

:lol:

Svašta. Saj ne vem zakaj nisem na olimpijskih igrah že :lol: :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA