Včeraj sem obiskala takohvaljeni Tomas in Intersport v Šiški in moram prav izliti svojo dušo, ker tako nezainteresiranih prodajalcev pa že dolgo ne. Mislim, dejansko sem bila resen kandidat za nakup, ampak me je prav minilo. Povem, približno, kaj bi rada, da sem malo brskala po superge.si, uredu dobim en model, ja fajn, sam premajhen. Me gleda. ž
"Ja nevem, a lohk greste po večjo cifro?"
Ok, gre zadi, probam, nekak ne paše na nogo. Jah, me gleda...
"Ja ne vem, dejte mi še kej za probat, mogoče, bi šlo?"
Dobim nov model, valda, gre po cifro večjo, spet nekak ne sede, tko kot bi moral. Itd...
Pa buhvar postavit kakšno vprašanje, kje tišči, kako tišči, kako leži noga, pomagat, da bi čimbolj natančno opisala. Hvala za pomoč. Da ne začnem o tem, da bi lahko na začetku prnesla vsaj par modelov naenkrat, ne vsakič odcapljala zadaj po novo škatlo. Plus, da mi ni bil ponujen test. Kaj pa če nisem tok pronator, hmmmm? Kaj pa vem, mogoče se pa motim. Poleg tega, da niti ne začnem o tem, da sem dobila na probo natanko 4 modele, in še to najdražje. Resda ne mislim gledat na ceno, ker bom dobila superge za RD darilo, ampak dajmo no, na polici imate razstavljenih še pa još modelov, ne mi rečt, da so vsi supinatorski?
Skratka, nezadovoljna, zelo zelo.
Zvečer sem se oglasila še v Intersportu v Šiški, zelo podoben scenarij. Najprej en tipček, vajenec neki, ki ni imel blage res, potem pride ena ženska, ki je sicer mjčkn več vedela, ampak ne kaj dosti. Tudi bilo potrebno za vsak posamezen model dobesedno prositi, da je prinesla. Buhvar kako vprašanje postavit. Sicer mi je potem poskenirala nogo, ampak nismo nič kaj več novega ugotovili, kot le to, da imam rahlo pronacijo. Super. Vzeto na znanje. In da je med mojim pomerjanjem šla k drugi stranki (verjetno mamica z otrokom zgledala bolj resna kot ena puppa, mogoče, nič ne rečem) in se ni več vrnila, dokler nisem vrnila škatel. Hvala za pomoč, gospa. (not!)
Ne razumem politike trgovin, res. Glede na to, da je neka kriza, recesija, bi lahko bili veseli kakega dodatnega kupca, ampak s takim načinom bodo samo odgnali potencialne stranke. Pa saj se ne to dogaja samo pri teh trgovcih, da ne bo pomote, še marsikje drugje sem opazila ta trend. Ampak včerajšnja prvoosebna izkušnja mi je pustila grenak priokus.