prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...

copate katere znamke uporabljate?

Adidas
103
12%
Asics
164
19%
Mizuno
218
25%
New Balance
30
4%
Nike
216
25%
Reebok
32
4%
drugo
92
11%
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
No pol jo pa čimbolj spravi skoz :lol: :wink: !
Ambient je noro dobr sem bil že na tem maratonu in ufff!Ciljna ravnina je nekaj posebnega.No ja pa saj je vsak maraton nekaj posebnega poglavje zase!
Ko pa prideš ali pa prej če boš želel pa se mi oglasi na ZS!
Pa ti bom lahko svetoval kar se tiče športnih copat!
In bomo videli kaj se lahko da dobiti pri BROOKS-u za tebe!
Lahkoten korak ti želim!
ČAO!
 Gorg
No svojo zagato s številko 45,5, za superge Nike Elite 4, sem »rešil« ko sem jih celo 30% znižane dobil v Intersportu. Na mojo nesrečo sem že po prvem teku ugotovil, da so mi na eni nogi malenkost premajhne, ko jih primerjam s starimi Nike Structure Triax 11 (tudi št.45,5) je za najmanj 0,5 cm razlike. Ni mi jasno kako ima lahko ista firma, celo ista serija superg, pri enaki številki tako razliko.

No saj za krajše razdalje in za na stezo bodo v redu, za daljše teke, predvsem pa za v klanec si moram pa sedaj kupiti nove in tele Structure Triax so mi odlično služile. Se priporočam za kakšen nasvet, bom šel poskusit tudi tele Brookse.
Uporabniški avatar
 Puppa
Torej, rekreativni tek, večinoma makadam, nikoli asfalt, malce težja tekačica, 157cm, cena ni pomembna, rahla pronacija, lahkoten trening, ne-tekmovalne narave.

Izbrane imam Brooks: http://www.superge.si/html/svn/5729943-AA.shtml
(tisti, ki tukaj nonstop Brooks propagira, je že rahlo "tečen" s tem, brez zamere :D ).

Če ima kdo čas in voljo mi še kaj predlagati, se toplo priporočam. Malo sem brskala med Nike Air modeli, zanima me tudi Asics, ampak nimam nobenih izkušenj. Bliža se pa moj RD... (hint hint :) )

Najlepša hvala vnaprej.
 luzr
Hmmm, pupa, če, khm, cena ni pomembna, te nesem celo pot na trojkah. Pogoj, moraš biti oblečena kot na avatarju.

A nisi kupila enih Asicsov lani?

O Brooksih ti lahko kaj povesta Lenči in Loni.
Izbira teh Brooks infinity v ženski izvedbi je sprejemljiva do teže 65 kg. Seveda se lahko motim...
Za lahkoten trening po neasfaltni podlagi bi morali ustrezati in zdržati več kilometrov kot na asfaltu. Čeprav so dejansko namenjeni tekmovanju ali resnemu treningu.
Cena je previsoka, ker lahko dobiš lanski model štirideset odstotkov ceneje. Če bo le še kaka številka zate.

Nike air zoom elite je zelo podoben model, vendar malo manj blažen od Brooksa.
In Asics gel kayano, ki je bolj blažen od Brooksa.
Skupna značilnost vseh je malo manj blaženja in namesto tega večja odzivnost. Vsi so podobno ozki. Le številke se razlikujejo. Če ti bodo pri 24 cm podplatuu ustrezni Asics številka 38, boš rabila Nike mogoče 38.5 in Brooks celo št. 40.
Ne glede na razpredelnice in modrovanje nekaterih trgovcev...
Skratka ne kupi premajhnih, ker jih ne boš mogla uporabljati niit bosa...

Your boyfriend reads the forum and needs such a hint. Oh my...
Why not using the hammer, banging him onto his head to get it?
 superga
Model BROOKS INFINITY je čisto primeren model. Tudi za težje tekačice je o.k. Dodatek za pronacijo je postavljen pod stopalni lok, tako da uravna stopalu šele v drugi fazi koraka, ko je celoten podplat v stiku z podlago. Za zmerno pronacijo je to povsem o.k. Je pa model iz višjega cenovnega razreda.
Podobni modeli, malo cenejši bi bili npr.:

NEW BALANCE WR1224:
http://www.superge.si/html/svn/4688967-AA.shtml
Model je glede na vso tehnologijo , ki jo ima zelo primeren prav za težje tekačice, ki potrebujejo dobro blažen in varen model. Tudi cena je več kot ugodna za ta rang modelov.

Nike SPAN+; zelo dobro blažen; mogoče ga bo zato treba zato malo prej zamenjati od Brooksa, je pa zato blaženje izredno udobno. Pri tistih, ki nimajo za sabo ravno velike količine treninga je dobro blaženje precej pomebno; v primerjavi z ZOOM ELITOM je SPAN za rekreativni tek primernejši.
http://www.superge.si/html/svn/5767318-AA.shtml

Podobno bi veljalo za model MIZUNO NEXUS:
http://www.superge.si/html/svn/5127738-AA.shtml

l.p.
superga
Uporabniški avatar
 Puppa
luzr&superga: mogoče tisto s težjo tekačico ni bilo tako na mestu; mišljeno bilo "težja" za mojo višino (157/60 :oops: ), kar verjetno malce dodatno obremeni sklepe (se motim?)
Pa pozabila na podatek, da imam malo širše stopalo, zato sem se mogoče prej navdušila za tisti model Brooks, ki ima B (medium) širino.

Kar se cene tiče, imam v rokavu še aduta- izbiro darila, zato cena res ni pomembna. :) (Me torej neseš na trojkah, outfit zagarantiran ;)

Skratka, hvala za namige/nasvete. Sedaj še v boj za polar/suunto/garmin, pa smo zmagal! :)

P.S.: lani sem vzela na "hitro" ene znižane Asics, toliko, da sem sprobala laufat (da vidim, če mi je sploh všeč :) ) niso se obnesle :?
 luzr
Pupa, očitno le nisi tako težka. Kako bo na trojkah ne vem. Če prideš v natanko taki opravi kot je na tisti poštni znamki ob tvojem vzdevku, bom šel pač še bolj počasi kot ponavadi in nosil breme...

O obremenitvi sklepov se ne motiš. Marsikaj obremenjuje sklepe. Tudi bolj suhim od mene lahko tek škodi...
Ampak, če ne boš nabijala po asfaltu s tempom pod 5 min/km in hotela že čez pol leta na maraton, bo vse v redu.

Cena za New balance 1224 je sprejemljiva. Pa čeprav po mojem mnenju tehnološko niso tako superiorni in imajo več pronacijske podpore kot ostali o katerih smo se menili do sedaj.
Nike span je odločno predrag.
Mizuno nexus ravno tako.

Če imaš širše stopalo bodi previdna pri tistih modelih, ki sem jih naštel v prejšnjem zapisu (infinity, zoom elite, kayano).
Morda dobiš nekatere od modelov Brooks, Nile in Asics v širši izvedbi. A vseh pra gotovo ne. Tu je potrebna previdnost.

Zanimivi so še tile. Širši New Balance. http://www.superge.si/html/svn/5557029-AA.shtml

In v Intersportu Asics 2140 za 88€. Za širšo nogo bi utegnili biti ustrezni.
In Nike air structure, če jih dobiš za približno 90€.

Seveda je možno dobiti copate z več blaženja, a če se je pupa omejila na Asics, Nike in Brooks in ni omenjala drugih znamk...
Uporabniški avatar
 Puppa
luzr napisal/-a:Seveda je možno dobiti copate z več blaženja, a če se je pupa omejila na Asics, Nike in Brooks in ni omenjala drugih znamk...

Najprej hvala, bom danes bom temeljito prečekirala vse predlagano. Pa pozdravljam seveda tudi ostale znamke, mogoče sem slabo napisala. :) Skratka, open-minded to suggestions.

Hvala.
 superga
Pri širini B je treba paziti, da to NI širša izvedba. Ta je za ženske modele D (pri moških pa je ta "klasična"). Ker je pri ženskah pri nas več povpraševanja po ožjih modelih se jih nekaj dobi v OŽJI IZVEDBI (ta je označena 2A).
Sicer se v evropi manj modelov prodaja v različnih širinah, skoraj vse znamke pa prodajajo različne širine v USA.
Tudi Brooks v izvedbi B je torej KLASIČNA ŠIRINA.
Glede na obliko modelov (kopito) se spredaj širina lahko razlikuje tako med znamkami, kot tudi med modeli enake znamke. Običajno so močno blaženi modeli (tu se pričakuje večja teža tekača) oz. modeli za močne pronatorje širši od lažjih in manj blaženih modelov.

l.p.
Superga
Uporabniški avatar
 Puppa
superga napisal/-a:Pri širini B je treba paziti, da to NI širša izvedba. Ta je za ženske modele D (pri moških pa je ta "klasična"). Ker je pri ženskah pri nas več povpraševanja po ožjih modelih se jih nekaj dobi v OŽJI IZVEDBI (ta je označena 2A).
Sicer se v evropi manj modelov prodaja v različnih širinah, skoraj vse znamke pa prodajajo različne širine v USA.
Tudi Brooks v izvedbi B je torej KLASIČNA ŠIRINA.
Glede na obliko modelov (kopito) se spredaj širina lahko razlikuje tako med znamkami, kot tudi med modeli enake znamke. Običajno so močno blaženi modeli (tu se pričakuje večja teža tekača) oz. modeli za močne pronatorje širši od lažjih in manj blaženih modelov.

l.p.
Superga

Uh, odlična razlaga. Najbolje, da se kar osebno zglasim v eni izmed trgovin, pa si dam duška. :)

lp
Uporabniški avatar
 inima
Jaz pa nimam najnovejšega modela, pa sem zaenkrat kar zadovoljna z Reebok ROad Plus KFS V. Drugač tekam z njimi kakšen mesec. Sem rekreativna tekačica, ki pretečem na teden okoli 16 km. Kmalu se odpravljam na prvi tek na 10 km. V bistvu me zanima ali so te superge sploh primerne za daljše in hitrejše teke.
hvala
 superga
Premier linija Reebok tekaških modelov je njihova tekaška linija "pravih" tekaških modelov. Podobno označuje npr. Nike modele z linijo "BOWERMAN" ipd.
Tehnično je torej to linija boljših tekaških modelov in primerna tudi za daljše teke. Glede hitrosti je ta model zaradi malo večje teže med srednje hitrimi. Za npr. tekmo bi bil pri Reebok-u med hitrejšimi npr.
http://www.superge.si/html/svn/2967849-AA.shtml
Sicer je tale 3D TRAINER že starejši model je pa za ceno 50 eur odlična zadeva za tiste, ki jim paše oblika njihovih modelov in bi za tekmo imeli kakšen hitrejši model.
l.p.
Superga
Uporabniški avatar
 inima
hvala za hiter odgovor, saj v bistvu sem si pač kupila te superge, ker sem se v njih udobno počutila in bili so ugodni nakup.
V bistvu mi je vseeno za katero firmo gre, mi lahko kakšne priporočaš? Sem težka 64 kg, imam rahlo supinacijo se mi zdi, noga mi pri teku pobegne noter, imam tudi malo širšo stopalo.
Drugače pa nisem hitra tekačica, pod 6 min/km zagotovo ne.

hvala 8)
 superga
Za odlično ceno se da dobiti model NB WR1061: ZNIŽANA CENA 50 eur !
http://www.superge.si/html/svn/2641020-AA.shtml
na zalogi so še velikosti :36,5 do 39.
Spredaj je širši , blaženje nevtralno, tako da je primerno za supinacijo. Glede na to, da je malo udobneje blažen bo ravno pravi za bolj umirjen tempo teka (6km/min).
L.P.
Superga
Uporabniški avatar
 Puppa
Včeraj sem obiskala takohvaljeni Tomas in Intersport v Šiški in moram prav izliti svojo dušo, ker tako nezainteresiranih prodajalcev pa že dolgo ne. Mislim, dejansko sem bila resen kandidat za nakup, ampak me je prav minilo. Povem, približno, kaj bi rada, da sem malo brskala po superge.si, uredu dobim en model, ja fajn, sam premajhen. Me gleda. ž
"Ja nevem, a lohk greste po večjo cifro?"
Ok, gre zadi, probam, nekak ne paše na nogo. Jah, me gleda...
"Ja ne vem, dejte mi še kej za probat, mogoče, bi šlo?"
Dobim nov model, valda, gre po cifro večjo, spet nekak ne sede, tko kot bi moral. Itd...
Pa buhvar postavit kakšno vprašanje, kje tišči, kako tišči, kako leži noga, pomagat, da bi čimbolj natančno opisala. Hvala za pomoč. Da ne začnem o tem, da bi lahko na začetku prnesla vsaj par modelov naenkrat, ne vsakič odcapljala zadaj po novo škatlo. Plus, da mi ni bil ponujen test. Kaj pa če nisem tok pronator, hmmmm? Kaj pa vem, mogoče se pa motim. Poleg tega, da niti ne začnem o tem, da sem dobila na probo natanko 4 modele, in še to najdražje. Resda ne mislim gledat na ceno, ker bom dobila superge za RD darilo, ampak dajmo no, na polici imate razstavljenih še pa još modelov, ne mi rečt, da so vsi supinatorski? :)

Skratka, nezadovoljna, zelo zelo.

Zvečer sem se oglasila še v Intersportu v Šiški, zelo podoben scenarij. Najprej en tipček, vajenec neki, ki ni imel blage res, potem pride ena ženska, ki je sicer mjčkn več vedela, ampak ne kaj dosti. Tudi bilo potrebno za vsak posamezen model dobesedno prositi, da je prinesla. Buhvar kako vprašanje postavit. Sicer mi je potem poskenirala nogo, ampak nismo nič kaj več novega ugotovili, kot le to, da imam rahlo pronacijo. Super. Vzeto na znanje. In da je med mojim pomerjanjem šla k drugi stranki (verjetno mamica z otrokom zgledala bolj resna kot ena puppa, mogoče, nič ne rečem) in se ni več vrnila, dokler nisem vrnila škatel. Hvala za pomoč, gospa. (not!)

Ne razumem politike trgovin, res. Glede na to, da je neka kriza, recesija, bi lahko bili veseli kakega dodatnega kupca, ampak s takim načinom bodo samo odgnali potencialne stranke. Pa saj se ne to dogaja samo pri teh trgovcih, da ne bo pomote, še marsikje drugje sem opazila ta trend. Ampak včerajšnja prvoosebna izkušnja mi je pustila grenak priokus.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA