- 14 Apr 2009, 10:08
Žal mi je, a se nisem mogel zglasiti do danes. Pač med prazniki sem malo počival in opravil nekaj družinskih obveznosti.
No v nedeljo in ponedeljek sem opravil tudi odlični trening za moj prvi maraton v Trstu v začetku maja.
V nedeljo je bilo res enkratno: družba, vreme, proga,..... Mnenja sem, da je to ena najlepših prog na Obali in smo si tako rekoč imeli možnost ogledati vse obmorske znamenitosti (piranska stolnica, jezero v Fiesi, križ nad luninem zalivom v Strunjanu, tartinijev kip v Piranu....). Naredil sem tudi nekaj slik, a bom povezavo do njih javil kasneje, ker jih še nisem spravil iz fotoaparata. Upam, da smo vsi odtekli predvideno razdaljo z užitkom in brez težav (predvsem po teku). Za nekaj "krajšnic" se moramo vsi skupaj zahvaliti zebri, ki nas je poučil veliko novega o sami progi kot tudi z vidika informacij glede samega teka. še posebej se mu moram zahvaliti za nasvete glede planiranja treninga za maraton (ki sem jih/ga uresničil s tekom v ponedeljek). O lonely-ju je težko povedati kaj novega, saj je z nami "potrpel" večino teka v počasnejšem tempu. Na koncu, ko smo ostali še trije pa bi kar šel naprej, in to bistveno hitreje.... (sicer je po poti stalno nekaj jamral, da ga boli, pa "vi kar pojdite naprej", na koncu pa se ni hotel ustaviti,....). Že med tekom, proti koncu pa je bilo že moteče, pa je grelo, da je bilo veselje... Ko smo končali tek tam okoli 12.30 ure je bilo zagotovo že več kot 25-27 stopinj.
Zelo moram pohvaliti naši sotekačici iro in ribo, ter Daliborja, ki so odtekli super. Sicer so malo jamrali, a so dele poti (predvsem v senčki dreves oz. offroad) celo diktirali tempo. Pravilno so se odločili, da bodo otekli "samo" do Portoroža, kjer nas je pričakala Katja s okrepčilno pijačo. Žal je morala delati, drugače, bi se nam pridružila. Zadnji del poti do Portoroža (od Pirana mimo Fornač, Bernardina in portoroške plaže) je verjetno zaradi vročine in prej odtečenih km bil že zelo naporen.
Progo bomo verjetno letos še kakšen krat odtekli, vendar bomo verjetno s tekom pričeli še bolj zgodaj ali ga načrtovali zvečer, ker je bilo res vroče.
Sam sem del proge odtekel tudi v ponedeljek (Lucija-Strunjan-Pacug-Fiesa-Piran-Fornače-Beli križ-Strunjan Lucija) po zebrovih napotkih in se je nabralo še nekaj čez 20 km teka.
Glede postankov pa sem ugotovil, da so bili nekateri predolgi in sem "zrihtal" verjetno preveč pijače ter okrepčil. To je v nadaljevanju (predvsem hitrejšim in vzdržljivejševim) verjetno bili bolj v breme. Nam "polžkom" pa nujno potrebni. Sam sem to tudi poskusil, kot trening za maraton, kjer bom "prisiljen" med tekom piti in se krepiti z raznimi dodatki. Naslednjič bomo verjetno odtekli z več krajšimi pavzami.