Pa sem se še jaz vpisal med ultra tekače. Letošnjim 508km do petka sem uspel dodati presenetljivih 85.
Na dirko sem prišel z željo laufat 8 ur, ampak sem bil pripravljen zaključit ob kakšnih hujših bolečinah kadarkoli prej.
Prinesel sem si cel box robe, poln hrane, pijače, obleke, rezervnih superg - več kot napakiram za dvodnevni adventure race - na koncu pa seveda nisem rabil skoraj nič - ampak ziher je ziher.
Začelo se je lepo počasi - moja prva tekma v življenju, kjer se ni nihče zakadil - še na večdnevnih adventure racih začenjamo hitreje. Proga se mi je zdela res preveč hribovska in najstmejši del pod Cekinovim gradom sem razen prvega in zadnjega kroga striktno odpešačil. Mislil sem si, da si je tako progo lahko zamislil samo kdo, ki še ni več kot 2 uri skupaj laufal. Čeprav potem v bistvu niti ni bilo tako hudo.
Sem pa na 60 km fasal mojo staro spremljevalko tachycardio - srce je pognalo na dobrih 200 - in sem po zaključku kroga zavil v box v upanju, da se malo najem in da bo kmalu minilo. Pa po 25 minutah še nič od tega in z 2. sem padel na 9. mesto. Potem sem vseeno šel s počasno hojo naprej.
Kmalu se mi je pridružil Klemen, ki je prišel za zadnji dve uri za družbo in ravno takrat se je srce umirilo. Besen na sebe in svoje srce in žalosten, ker sem bil prepričan, da ni šans da v 2 urah odtečem 25km (za dvojni maraton - ki mi je pred tem že postal cilj), sem se podal v lov. 35 minutni počitek se je kar obrestoval in je šlo pod 5 min/km. Večino tistih, ki so me prehiteli, sem hitro polovil, pred mano pa je ostal še Toni. Po sedmih urah sem bil šest minut za njim in sem bil zato precej presenečen, ko sem ga ujel že po pol ure. Potem pa je bilo treba še malo stisniti in na koncu kljub temu, da sem imel res dovolj teh krogov, uspel priti do 85,07 km (po mojem Garminu) Organizatorji pa so nekaj manj naračunali, a mislim, da njihov podatek ni točen.
Med dirko pa sem poleg banan in enervita iz mojega dobro založenega boxa posprevil edino 2 cocacoli, en redbull in dve mali 23g ploščici. Me je pa motilo od ponujene robe, da je bil Enervit iz kroga v krog bolj razredčen, zadnje ure pa je bil skoraj sama voda.
Veliko slik pa je poslikala Nena in jih boste našli tule:
http://forum.triathlon.si/forum_posts.asp?TID=666
lako čemo ...