Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Gregor Bizjak
Stanislav Meža napisal/-a:Robert Kren daj mi svoj mail dati pošljem slike

Bi jih lahko tudi jaz dobi?
Uporabniški avatar
 Wega
Še en lep dan, v prekrasni družbi in prekrasnem vzdušju.
Je blo to to, kar sem rabil. Družbo, prijatelje in smeh.
Uporabniški avatar
 PeterM
ZdravkoC napisal/-a:Splačalo se je
Vsaka čast organizatorju
Poročilo sledi po regeneraciji :wink:

Slika

Še par fotk
:arrow: http://community.webshots.com/album/571192921QWOgkR

Tale tek je prišel povsem nepričakovano. Zanj sem se odločil zelo na hitro. Z AVI-jem sva sodelovala že na VELT-u jeseni, pa na Murovico, skupaj sva premagovala 12 ur Šmarne Gore, pa sem bil hitro za akcijo. V nekaj dneh se je formirala ekipa. Ekipa, ki je pokazala karakter, izenačenost in voljo, saj smo vsi vztrajali do konca in vsi pretekli med 38 in 42 krogi.
gozdni napisal/-a:tudi jaz se pridružujem čestitkam vsem, ki ste in smo dosegli in presegli zastavljen cilj-se vidimo drugo leto,ko bomo branli pokal kot levi.bilo mi je v čast, da sem bil član ekipe tf ultra.organizacija je bila dobra,pokal ogromen,nagrade čudovite-pa kaj bi človek po osmih urah teka še rad več.

Se strinjam. V čast mi je bilo nastopiti v takšni ekipi. In naslednje leto bomo kot levi branili lovoriko. Nekako se nam je zdelo, da bi se lahko zbrala kakšna zagnana ekipa, morda kolesarji, triatlonci, smučarji tekači ali kdove kdo.
INOT napisal/-a:Očitno bodo mestni gorski teki postali zelo priljubljeni :D
Čez 1000 višincev se je nabralo, dolžina kroga bo pa verjetno okrog 1.93 km. Za kakšne rekorde je proga pretežka. Čestitke vsem ,posebej pa še naši ekipi. Čeprav je zmaga gladka pa smo na progi garali celih 8 ur. Verjetno nam bo drugo leto kdo poskusil vzeti skalp. Ne bo lahko...
Družba in organizacija super, čeprav bi si vsekakor zaslužili nagrade tudi drugi in tretji med moškimi in ženskami posamezno ter vsaj prva ženska ekipa. Bo treba pritisniti na organizatorja drugo leto!

Čestitke organizatorju, ki je v Ljubljano pripeljal ultro s pridihom gorskega. Čestitam vsem članom ekipe in se zahvaljujem za super družbo. :clap:
Čestitke vsem ostalim na progi in navijačem. Vse skupaj se je razvilo v en lep dan. Odlična motivacija za naprej. Redno tečem 33. leto in težko je to početi vseskozi z enakim ognjem. Včasih se mora zgoditi kakšna malenkost, ki prilije olje na ogenj, na primer Ulta v Tivoliju. :)
Lepo se imejte in pridno trenirajte.
 spela*
Vi ste pa to zelo resno vzeli. :D :clap:
Super vas je brati, ostanem brez besed ob vaših podvigih.
Classix - bravo za maraton (100 metrov gor ali dol)! :laola
Kdo bi si mislil ...

Razy, a Jutte tokrat ni bilo? :lol:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Res je lepo obujat spomine na nedavne vesele trenutke. Lepo je brat vrstice v tej temi. Mogoče bom zbral kaj črk o svojih doživetjih, a zaenkrat sem ... prezaseden.

Ponovno se oglašam s fotkami. Tokrat sem naložil vse iz zaključka.

:arrow: http://picasaweb.google.com/zdravc58/Formaraton09#

Slika
Nazadnje spremenil ZdravkoC, dne 20 Apr 2009, 01:14, skupaj popravljeno 1 krat.
 nenadb
Tudi sam sem bil prijetno presenečen, ko sem videl ekipne rezultate. TF se je res odlično odrezal. Bravo vsem TF ekipam, še posebej pa zmagovalcem.

Vsem članom naše mini ekipe ultra-pas PAULI vse čestitke. Sponzor Pauli je ponosen na celotno ekipo. :D Da nas je bilo samo pet, smo si seveda sami "krivi". Kakor tudi za to, da nismo vsi vztrajali vseh osem ur. Se pa zato prav nič ne sekiramo.

Sam sem sicer na poti na prizorišče imel v planu nekaj več krogov, so me pa višinci prepričali, da sem ambicije nekoliko znižal. Že v prvem krogu sem spraševal kako to, da v nazivu teka ni besede "gorski". Proti koncu sem tudi "zahteval", da nekaj krogov odtečem čisto sam, ker sem zaradi hriba postal "nekoliko" siten.

Na sploh pa je bila družba odlična.

Čestitke tudi organizatorjem, saj je po mojem mnenju vse skupaj bilo odlično pripravljeno.

Meni je bilo na tem teku všeč.
Uporabniški avatar
 Samo:-)
:clap:
Čestitke vsem caricam in carjem TF! Res ste ful dobri!
:laola

P.S.:
...upam, da se vam kmalu kaj pridružim...
Slika
 klopotec
Vreme napisal/-a:Najprej čestitke prav vsem, kot izgleda smo TF-jevci dali očitni pečat tej prireditvi. Ultraši so tako ali tako bili poglavje zase, vsi drugi pa smo več kot presegali samega sebe in pri tem tudi ekipa TF- Sladkih6 ni zaostajala. Skupno četrto mesto je odlična, nepričakovana visoka uvrstitev, samo poglejte naše rezultate:

POTOČNIK ISTOK 30 krogov
LINDIČ MIRKO 30 krogov
MIKOLIČ RADO 28 krogov
KORAŽIJA RAJKO 27 krogov
ZAJC TADEJ 24 krogov
PEVEC SAŠA 19 krogov
DRAKSLER IVAN 12 krogov
MEŽA STANE 11 krogov

in pri tem je treba povedati,da je prav vsak pripomogle k odlični uvrstitvi!!!

Kar se tiče mojega teka sem lahko več kot zadovoljen, posebno če štejem, da sem v tednu dni naredi 2x50 km, pa še nekaj drobiža zraven.

Sicer pa sem začel z zamudo. Prepozen prihod na ciljno štartni prostor se je izkazal na koncu za odličen. Ne da bi se dogovorili smo "trije" mušketirji štartali skupaj, malce kasneje, a za to toliko bolj resno.

Slika

Skratka skupaj smo tekli dobra štiri ure. Obilo smeha in zabave je bilo v tem času in ure so kar minevale, nato pa smo dobesedno razpadli. Meni po maratonu ni več šlo kot sem si zamislil, a v glavi sem imel, da bom obdelal vseh osem ur tako ali drugače, tako sem zadnjih nekaj krogov kar prehodil, a toliko bolj zadovoljen, da mi je uspelo.

Še nekaj foto utrinkov: http://sports.webshots.com/slideshow/571210173CHlcuR

Ha, ha, pa sem tudi jaz enkrat prvi. Prvi v ekipi Sladkih6. Kako sladko.
Samo ne vem, zakaj smo bili sladkih6, če nas je bilo pa oseb.

Sicer pa je bil Tivolski krog fantastičen. Res zelo težak, ampak tako lepo razgiban, da mi niti v enem krogu ni bil dolgčas. In noben se mi ni vlekel. Mogoče se sliši čudno, ampak tudi krogi med krizo se mi niso vlekli. Kriza pa je bila resna med 30. in 42. km. Potem pa je spet steklo in šlo do konca.
Bilo je nekaj težav s prehrano, ker sva doma pozabila mikser. Ampak je Marija iz trgovine prinesla potrebno. Največ pa so dale kroglice iz suhega sadja. Bivši Zupaniči so jih tudi imeli. Tudi njihove so bile prav okusne.

Organizacija je bila v redu. Ni pa me tako navdušila kot večino drugih. Z malo truda bi lahko progo natančno izmerili in prihranili marsikatero razočaranje.
Ozvočenje in napovedovalec bi moral biti bolj v funkciji tekačev, tako pa je po mojem občutku skrbel za tiste, ki so cepali pivo in sploh niso tekli. Na podobnih tekih si tekač lahko zaželi kako muziko, napovedovalec napove kdo se bliža cilju, kdo je že koliko pretekel in take finte. Priznam, da je mene motivirala sidharta iz mojih zvočnikov in morda uradnega nisem dosti slišal. Potem se mu opravičujem. Ampak prvi dve uri sem bil brez MP3 pa nisem uradnega tudi nič slišal.

Pa rdečim noskom bi tudi dal več kot le dva evra po tekmovalcu. Ampak Košir se pa tudi mora it smučat v Kanado, ali kam že. In helikopter, ki ga ponese v neokrnjneno divjino tudi nekaj stane. Jah, tak pač to je.

Na koncu čestitke ultrašem za zmago. Ampak pazite se. Mi bomo drugo leto dodali vsak po deset krogov. Torej boste že začutili naš dah za vašimi ovratniki. Naslednje leto pa še deset krogov in smo skupaj. Odločal bo fotofiniš. Ne me vprašat, če je to grožnja. To je grožnja.

Se vidimo na kakšni podobni bedariji. Še prej pa seveda v Radencih. Tivoli je bil odlična priprava.
Uporabniški avatar
 aisha
najprej čestitke ekipi TF in sploh vsem zmagovalcem

odlični ste bili :laola

in bilo je super, odtekla svojih 30-krogov v prijetnem vzdušju in fajn družbi in hvala za spodbudo pri zadnjih krogih, brez tega se jih zihr tolk ne bi nabralo :cast:

skratka se vidimo drugo leto :wink:
Nazadnje spremenil aisha, dne 20 Apr 2009, 08:20, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 vanja
Bravo vsem tekačem, še posebej zmagovalcem, še prav posebej pa Nataliji!!! Nasploh, koliko punc je preteklo 25, 30, 36,... krogov :shock: Bravo, bravo!
Jaz sem imela pri 20. krogih ravno prav, za kaj več bi morala spremeniti taktiko. Ampak za mojo trenutno formo je to prav fajn (seveda sem po 20. krogih mislila, da sem odtekla 42km, pa žal ni bilo tako, ampak kaj bi to).
Super tek je bil! Tole kroženje je zelo fajn, ker imaš priliko poklepetati s celo vrsto ljudi, okrepčevalnica na 2 km tudi paše, še vreme je bilo ravno prav pestro. Upam, da res postane tek tradicionalen!

LP, Vanja
Uporabniški avatar
 50cent
ZdravkoC napisal/-a:Ponovno se oglašam s fotkami. Tokrat sem naložil vse iz zaključka.

:arrow: http://picasaweb.google.com/zdravc58/Formaraton09#

Ni res...manjkajo tiste ko sta vidva z Mirotom sredi trgovine v gatah :rol: :rol: .......sicer pa slike niti niso tako slabo uspele koliko si se bal, da bi bilo pretemno za dobro fotko :) . Še enkrat vas bom tako dobro poslikal, pa bom začel sumiti, da sem zgrešil poklic :wink: .

Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
 Darja
Kot vse kaže, po sobotnem teku ne bom več imela opravičila za kolebanje okoli udeležbe na maratonu.
Kljub manjšim nerodnostim, je bila organizacija teka odlična, vidi se, da so "Timingovci" že prekaljeni mački, gospoda Zalokarja je bilo videti na vseh koncih in to od jutra do samega zaključka teka. Čestitke in zahvala vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri izvedbi prireditve.
Proga mi je bila silno všeč, družba na njej tudi, še posebno bolj na začetku, ko so z nami tekli tudi malčki, nekateri še s pleničko - če sem prav videla je malček za roko vodil svojega očka Janija Klemenčiča.
Kriza me je zgrabila tam okoli 25. kroga, ko se je kot naročen prikazal Janez (Korošec - treking liga) in mi prijazno "posodil" svojo starejšo hči Veroniko, da je z mano odtekla en krog. Po krajšem klepetu in sendviču je šlo dosti lažje in uspelo mi je preteči kakšnih 10 km več, kot sem nameravala. Od viška ne boli glava, pravijo (noge pa)!
Ha, meni je bil silno všeč tudi klovn rdeči nosek,ki je bil tako velik (celo za moja merila), da bi v teh kriznih in varčevalno naravnanih časih z lahkoto naredili dva iz njega.
Glede na to, da je to eden redkih tekov, kjer smo z ramo ob rami tekli starejši, mlajši, majčkeni, mamice in očki z vozički, skratka - pisana druščina, da je kaj, upam, da se vidimo tudi naslednje leto. Bi se pa pridružila Inotovemu mnenju, pošteno bi bilo, da bi priznanja in prehodni pokal dobila tudi (vsaj) prva ženska ekipa, punce so bile res dobre :cast:
Uporabniški avatar
 Matevz
Pa sem se še jaz vpisal med ultra tekače. Letošnjim 508km do petka sem uspel dodati presenetljivih 85.

Na dirko sem prišel z željo laufat 8 ur, ampak sem bil pripravljen zaključit ob kakšnih hujših bolečinah kadarkoli prej.

Prinesel sem si cel box robe, poln hrane, pijače, obleke, rezervnih superg - več kot napakiram za dvodnevni adventure race - na koncu pa seveda nisem rabil skoraj nič - ampak ziher je ziher.

Začelo se je lepo počasi - moja prva tekma v življenju, kjer se ni nihče zakadil - še na večdnevnih adventure racih začenjamo hitreje. Proga se mi je zdela res preveč hribovska in najstmejši del pod Cekinovim gradom sem razen prvega in zadnjega kroga striktno odpešačil. Mislil sem si, da si je tako progo lahko zamislil samo kdo, ki še ni več kot 2 uri skupaj laufal. Čeprav potem v bistvu niti ni bilo tako hudo.

Sem pa na 60 km fasal mojo staro spremljevalko tachycardio - srce je pognalo na dobrih 200 - in sem po zaključku kroga zavil v box v upanju, da se malo najem in da bo kmalu minilo. Pa po 25 minutah še nič od tega in z 2. sem padel na 9. mesto. Potem sem vseeno šel s počasno hojo naprej.

Kmalu se mi je pridružil Klemen, ki je prišel za zadnji dve uri za družbo in ravno takrat se je srce umirilo. Besen na sebe in svoje srce in žalosten, ker sem bil prepričan, da ni šans da v 2 urah odtečem 25km (za dvojni maraton - ki mi je pred tem že postal cilj), sem se podal v lov. 35 minutni počitek se je kar obrestoval in je šlo pod 5 min/km. Večino tistih, ki so me prehiteli, sem hitro polovil, pred mano pa je ostal še Toni. Po sedmih urah sem bil šest minut za njim in sem bil zato precej presenečen, ko sem ga ujel že po pol ure. Potem pa je bilo treba še malo stisniti in na koncu kljub temu, da sem imel res dovolj teh krogov, uspel priti do 85,07 km (po mojem Garminu) Organizatorji pa so nekaj manj naračunali, a mislim, da njihov podatek ni točen.

Med dirko pa sem poleg banan in enervita iz mojega dobro založenega boxa posprevil edino 2 cocacoli, en redbull in dve mali 23g ploščici. Me je pa motilo od ponujene robe, da je bil Enervit iz kroga v krog bolj razredčen, zadnje ure pa je bil skoraj sama voda.

Veliko slik pa je poslikala Nena in jih boste našli tule: http://forum.triathlon.si/forum_posts.asp?TID=666
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA