Naj se najprej pohvalim, da je minilo 8 mesecev od mojega zadnjega cigareta! Zakaj? Prvič, ker se pač hočem hvaliti ( hehe

) in drugič, da pokažem da poznam in eno in drugo stran.
Predvsem kajenje NI (niti približno) pitje! Medtem ko je občasno pitje iz užitka (po teku pivo ali po kosilu kozarec vina itd ) možno, občasno kajenje ni možno! Ali človek kadi, ali pa ne. In če kadi, ne kadi zaradi užitka, ampak ker mora. In če res kadi občasno, bo to gotovo privedlo do odvisnosti in bo kadil ker mora, razen v redkih izjemah ( in gotovo ti, ki to bereš misliš da si to ravno ti, tako kot še 99% ljudi, za katere se bo izkazalo da nimajo prav) Medtem, ko kozarec vina na dan krepi zdravje, že 1 cigareta na dan poveča šanso za nekatere najbolj krute bolezni in nima nobenih dobrih učinkov!
Zdaj boste eni rekli: "glejga zahojenga bivšega kadilca, taki so najhujši"

pa nisem, me sploh ne moti če ljudje okrog mene kadijo, sem celo malo proti temu, da se v gostilnah ne sme več, sem pa iz srca vesel da mi je uspelo (zaradi 100ih razlogov!) in sem pripravljen komurkoli od vas, ki se še ni mentalno vkopal v svoj kadilski jarek, pomagat s čimerkoli lahko ... Spodbujam vas, da probate nehat, ker sploh ni takooo težko nehat, kot se zdi na prvi pogled! Ostali pa mi lahko tudi spodbijate kar sem napisal, mogoče bom z mojimi odgovori prepričal še kakega kadilca, da poskusi postati bivši, če že vas ne bom