Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tini
Prikriti ali neprikriti..hudo.

Sam in se nekateri po dirkah neprikrito zmazemo kar nekaj plocevink pira (in se ob tem brez zadrzkov tudi nastavljamo fotografom:)) Legendarna analiza je bila, ko sva pred leti po polovicki na Malti z alesem vase spravila vsak po 16 pirov:)

No, salo na stran, marsikdo nas glede samo "after race", naceloma pa zivimo precej sportno zivljenje s tudi precej odrekanja. Sicer na tak nacin prides tudi nekako na slab glas(e, bas me zaboli :) ), kot npr. jaz ko ze vecina folka tle misli, da v dnevnem repretoarju prehrane nimam druzga kot cevapov..
Uporabniški avatar
 BoF
Čevapi rulzzz!!! Ampak samo Kod Želje na Baščaršiji... Čakte no mal... Kdaj je letos Sarajevski maraton? :roll:
Uporabniški avatar
 Eustahije
Naj se najprej pohvalim, da je minilo 8 mesecev od mojega zadnjega cigareta! Zakaj? Prvič, ker se pač hočem hvaliti ( hehe :) ) in drugič, da pokažem da poznam in eno in drugo stran.

Predvsem kajenje NI (niti približno) pitje! Medtem ko je občasno pitje iz užitka (po teku pivo ali po kosilu kozarec vina itd ) možno, občasno kajenje ni možno! Ali človek kadi, ali pa ne. In če kadi, ne kadi zaradi užitka, ampak ker mora. In če res kadi občasno, bo to gotovo privedlo do odvisnosti in bo kadil ker mora, razen v redkih izjemah ( in gotovo ti, ki to bereš misliš da si to ravno ti, tako kot še 99% ljudi, za katere se bo izkazalo da nimajo prav) Medtem, ko kozarec vina na dan krepi zdravje, že 1 cigareta na dan poveča šanso za nekatere najbolj krute bolezni in nima nobenih dobrih učinkov!

Zdaj boste eni rekli: "glejga zahojenga bivšega kadilca, taki so najhujši" :) pa nisem, me sploh ne moti če ljudje okrog mene kadijo, sem celo malo proti temu, da se v gostilnah ne sme več, sem pa iz srca vesel da mi je uspelo (zaradi 100ih razlogov!) in sem pripravljen komurkoli od vas, ki se še ni mentalno vkopal v svoj kadilski jarek, pomagat s čimerkoli lahko ... Spodbujam vas, da probate nehat, ker sploh ni takooo težko nehat, kot se zdi na prvi pogled! Ostali pa mi lahko tudi spodbijate kar sem napisal, mogoče bom z mojimi odgovori prepričal še kakega kadilca, da poskusi postati bivši, če že vas ne bom :)
vencelj napisal/-a:v tem času sem pri kosilu popil že veliko brezalkoholnih pijač, ki so bistveno bolj škodljive kot kozarec vina (ali dva);
:arrow: alkoholizma ne smemo mešati oz. enačiti s (kulturnim) pitjem alkohola;
:arrow: alkoholiki lahko cel dan (iz dneva v dan) preždijo v gostilni, med tekači tega ni...če po naporu (tek) popiješ (zasluženo) pivo, zaradi tega pač še nisi alkoholik...

podpišem!

pa ne se :argue: . saj vendar vsak zase ve kaj mu odgovarja in kaj ne.
Uporabniški avatar
 klatez
No, meni je vseeno če kadite ali ne. Vaša odločitev!
Ni pa mi vseeno, kje kadite. Tu pa posegate tudi v moj prostor.
Zanimivo je, da vas je veliko zelo tolerantnih do kajenja v zaprtih prostorih in se vam zdi zakonodaja preveč stroga.
Jaz pa prav tu vidim največji plus - nič več mi oblačila ne smrdijo, oči me ne pečejo,...
 ton
Eustahije napisal/-a:Predvsem kajenje NI (niti približno) pitje! Medtem ko je občasno pitje iz užitka (po teku pivo ali po kosilu kozarec vina itd ) možno, občasno kajenje ni možno! Ali človek kadi, ali pa ne. In če kadi, ne kadi zaradi užitka, ampak ker mora. In če res kadi občasno, bo to gotovo privedlo do odvisnosti in bo kadil ker mora, razen v redkih izjemah ( in gotovo ti, ki to bereš misliš da si to ravno ti, tako kot še 99% ljudi, za katere se bo izkazalo da nimajo prav) Medtem, ko kozarec vina na dan krepi zdravje, že 1 cigareta na dan poveča šanso za nekatere najbolj krute bolezni in nima nobenih dobrih učinkov!

Mnja, Evstahije, Povsem enake argumente kot pri čikih lahko uporabiš tudi pri alkoholu in nekoliko hecno je, če pri eni odvisnosti veljajo, pri drugi pa ne. Oboje je isto sranje. Vse je isto sranje, če se izkaže, da človek brez ne more. Tudi tek (res pa je, da na koncu potem ostane samo še zadovoljno meditiranje ali pa siesta v družbi ciprese...)
Ampak na poti si pa tapravi. Čestitam za odvržene čike.
Uporabniški avatar
 Eustahije
Se strinjam da če si odvisen, pa ni važno s čim, potem imaš problem. Ampak razlika alkohol in čiki je, da en glažek po južni ne vodi v odvisnost, en čik zjutraj ob kavi, pa vodi v še enega popoldne ... slej ko prej ... sej vem, konec koncev sem leta in leta kadil in pil samo ob petkih zvečer. Pijanec nisem nikoli postal, strastni kadilec pa :)

Drugače pa hvala vsem za čestitke :)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
klopotec napisal/-a: Nehat kadit je velika zmaga. Bolj pomembna od vsake tekaške zmage.

Večjega heca pa na TF ni še nihče napisal :--
 klopotec
Uf kako sem ponosen, da mi je uspelo napisati naj hec na TF. Hvala za kompliment ZdravkoC, ampak tako grdega jezika jaz nebi kazal celemu TF-ju.
 skorc
BoF napisal/-a:Čevapi rulzzz!!! Ampak samo Kod Želje na Baščaršiji... Čakte no mal... Kdaj je letos Sarajevski maraton? :roll:

No ja. Tudi pri Hodžiču niso slabi. :)
Uporabniški avatar
 tini
skorc napisal/-a:
No ja. Tudi pri Hodžiču niso slabi. :)

Res je, v vseh treh podruznicah so zakon, se najboljsi pa pri Vjecnici.
Majka so tudi v Petici in v Zmaju(pri zel.postaji).

Za "jos praviji rostilj" pa priporocam Dva goluba na Palah, ali pa Dobrinjo, kjer se "okrece kralj".:)
Uporabniški avatar
 Eustahije
Moj glas gre Petici, Kod Želje so bili malo predragi, kelnerji preponosni nase, lepinja pa zapalena. Čeprav možno da so imeli pač slab dan ...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA