Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
raziskovalec napisal/-a:Tradicionalne trojke so vedno nekaj posebnega. ... snip, snip...

:) Draga Dana in Razy, en velik hvala za potrpljenje z menoj v soboto. :twisted: Vem, vem, ni lahko in zato vama tudi čestitam. :twisted:
;) Razy, sam dobro veš, kako je z nastopi. Stvari se ti morajo poklopit, da se lepo izide. V nasprotnem primeru je težko. In ravno zato sem ponosen, da sem lahko tekel s teboj. In tudi cilj smo izpolnili 100%. Zadali smo si prihod v cilj in okvirni čas. In oboje smo tudi dosegli. In lepo te prosim, kakšna je razlika med 10800s ali 10830s? V procentih prosim! :D Ništrc in nič drugega. :D Meni je vsakič, ko prilezem mimo mestne hiše tako lep pogled na tromostovje. En tak fini občutek je s trojko tečt proti cilju, ker vem, da smo naredili vse kar je bilo v naši moči, da smo prišli skupaj tako daleč. In to je zame tisto, kar me vsako leto žene, da najdem še dva "norca" in da se odpravimo na pot. ;) (Ok, ok, čokolada, pivo in pica na cilju tudi.)
Prireditev sama je bil zame vredu organizirana. Morda bi ne bila odveč kakšna vodna postaja več na dolgih trojkah, saj je bilo res lepo toplo. Nekaj jih je imelo tudi malo težav z navigacijo med Urhom in Orlami. Morda bi bilo primerno tam postavit več redarjev. O gozdnih delavcih tokrat ne bomo razglabljali. Tudi o avtomobilistih na Žalah ali kje drugje, kjer so morali malo posedeti v avtu ne. No, prizam, da so se mi kar malo smilili. ;) Ampak res zelo malo. :D
8) No, na težko preizkušnjo se je s tromostovja podal tudi fant v smučarskem kombinezonu in s smučkami na rami, ki je svoj tek končal na koncu Letališke, kjer ga je čakala naloga št.2. He, he, tile fantje na fantovščinah pa res imajo ideje. :) Je prav, da mu dopovedo, da zakon ni šala. :) (hektarskidonos25ton PRESS)
Aja, tekli smo tudi. :) Bili smo tudi huronsko navijani. :) In smo tudi huronsko navijali. :D
Ja, tako nekako je bilo. Vsaj zame.
Hvala vsem. :)

Lp, oranzni slon
 Runcajz
Legendarne Trojke (z veliko!) so spet enkrat potrdile poseben karakter tele tekme, kulsko in enkratno. Kombinacija 15 kilometrskega ogrevanja, pol pa na to podlago 8 km krosa, zabeliš z ekipno dinamiko in ščepcem granitnih kock...

Naša tradicionalna trojka je spet tradicionalno izboljšala čas, za 7 minut. Še dosti važneje pa je, da smo vso progo tekli kot singerice, od 12. km se ne spomnim, da bi nas kdo prehitel, res sem pa bil vesel, ker je "joy factor" kazal na 99% (eh, izboljšanje je vedno možno....). Zdravko in Robi: way to go! Do časa izpred 30 let nam manjkata dve leti in 11 minut, točno 30 smo jih že noter prinesli.

Sicer pa nekaj komentarjev:

- po naše so trojke = 3, ne pa 2+1 ali 1+1+1, to je trije ves čas skupaj, takrat ima zadeva tudi maksimalen smisel, ne samo kot tekma, tudi kot izkušnja pri tempiranju, sočanju s šibkostmi (tudi krizami)... Seveda se da teči tudi drugače, ampak posamičnih tekem je pa danes dovolj (če ne preveč).

- vzdušje kul kot vedno, posebej, kar zadeva tekačice in tekače, pa pohodnice/ke. Kar pa zadeva prebivalce Lj, no ja, malo mem se zdi tole večini opazovalcev. Ampak kaj čmo, takle mamo.... (sem iz LJ).

- organizacija je bila letos boljša kot v zadnjih letih, na cestah več reda, ni kaj. Tudi vodne postaje, red okoli njih itd boljše. Tisti, ki niso našli ciljne okrepčevalnice, so si sami krivi, je lep zemlejevid na razpisni strani Pohoda. Ene par nakupovalcev tržnice se je celo brez zemljevida prebilo do banan in župce. Be our guests!

- dolžina proge: po Garminu 28200, ta bo taprava, po Suuntu 29600 (očitno preveč, ampak ga zgleda frka listje na drevesih. Višinske razlike: ascent 260 descent 259, ponovljivo na obeh.

- aha,vreme: kdor se je pritoževal, naj si zapomni za takrat, ko bo npr pihal vzhodnik na Litijski na prijetno ohlajena trupelca in ko bo tekel gor po bob stezi pod Orlami, da metanja iz ovinkov na drugem klancu ne omenjam. Skratka: +-optimalno.

Pa bohlonej vsem, ke ste bli z nami!

Zdaj pa ta zaresne stvari: GM4O, pa jekleni, pa....

Runcajz
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
vidim, da še nobeden iz našega trojčka še ni komentiral, bom pa jaz v parih stavkih:

na tej prireditvi sem bila prvič in verjamem, da ne zadnjič. "kamerada" sta v cilju takoj prišla na idejo, da drugo leto pa 28K :shock: . ja - nikoli ne reci nikoli!
držba je bila prijetna, gužva pred štartom (in tudi med tekom) prehuda, klanec s katerim smo me že v naprej strašili pa sem pretekla (bolj počasi sicer) brez težav. še dobro, da je bila senčka. le tistih granitnih kock ne bilo treba :evil: tam ob koncu spusta. v cilju smo, kot verjetno ša marsikdo, iskali :drink vodo, na koncu poleg ledenaga čaja našli še celo juhico . ko se je pulz malo spustil, pa smo "zaslužili" še pivo.

ja, prav fletno smo se imeli!

nasvidenje v Radencih!
Uporabniški avatar
 dannae
Grom napisal/-a:Tradicionalne trojke so vedno nekaj posebnega. ... snip, snip...

Blisk napisal/-a:Draga Dana in Razy, en velik hvala za potrpljenje z menoj v soboto. :twisted: Vem, vem, ni lahko in zato vama tudi čestitam.

Draga Blisk in Grom!
Res je bilo, kot je nekdo v petek komentiral: "Izbrala si si najbolj zanesljiva in prijazna TF tekača!" Hvala obema, da sem prijetno utrujena pritekla v cilj. Izpolnila sta tudi željo mojemu najdražjemu, ki vama je zjutraj omenil, da me ne uničita do kraja... ;) Skratka še tretji od ciljev, ki smo jih imeli, je bil uspešno zaključen.
Z vama je bilo izredno zabavno in prijetno teči. Komentarji Oranžnega_slona skoraj vsakemu, ki smo ga prehiteli, vsakemu, ki je stal sredi križišča in skrbel za našo varnost, so mi dali novega zagona. Nisem se ravno naglas smejala, ker sem vedela, da moram čuvat moči, a sem se vsakič nasmehnila. In mi je dalo novo moč. Predvsem tiste, da sem mulitpraktik - ker sem še fotkala vmes, da ne ve, kaj so mi dali za jest .. (mogoče je bil skrit adut teksal...), da me komaj lovita...
Žal mi je, da se je trava začela razmnoževat, ravno, ko smo mi mimo tekli mimo... mogoče zato, ker so po zraku letele tudi misli na une gumijaste vrečke :evil:, a ne, slon? Mene je ubijala vročina na prvih 16km in sem komaj čakala na prijeten hlad v gozdu. Tudi Razy je v gozdu bolje dihal. Proti Orlam je bilo najhuje. Takrat sem se borila sama s sabo. A sem zmogla. Malo so mi v enem ušesu pomagali Billy Idol, Il Divo, Falco in Madonna, v drugem pa arije prosto po Oranžnem_slonu. Zadnje dva km sem pa enostavno padla v trans. Odklopila sem vse in prestavljala stopalo pred stopalo. Vročina se mi je zdela neznosna. Še nikoli nisem toliko pila na tekmi kot tokrat. Po cel kozarec vode in celo več. In to brez problemov pri nadaljevanju teka. Pri Zlati ladjici smo dobili nov zagon od navijačev, jaz pa še na Mestnem trgu 50m spremstva mojih dveh punc... in v cilju :heart tisti :heart , ki mi je v mislih pomagal, da sem prvič v življenju nabrala več kot 28km naenkrat. Počutje danes odlično, le par žuljev sem si pritekla, ki pa se že zdravijo...
Skratka, brez Bliska :heart in Groma :heart , Nevihte ne bi bilo. Kar se mene tiče, bi lahko še kdaj ponovili.... Če bosta le simi in sončka tudi za to... ;)
Slikce bom pa tudi kmalu tule napopala.... Fotke s proge
Nazadnje spremenil dannae, dne 11 Maj 2009, 12:45, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 valena
metkamarjetka napisal/-a:vidim, da še nobeden iz našega trojčka še ni komentiral, bom pa jaz v parih stavkih:

Lahko je tebi, ko imaš poskrbljeno za regeneracijo pri Bizjaku. Sem morala po trojkah kar v horizontalo, da sem prišla k sebi. Po mojem sem dobila sončarico. Še dobro,da je bil tisti gozdiček vmes. Štart bi bil lahko vsaj eno uro prej!!
Zame čisto preveč gneče na štartu,med tekom in v cilju.
Neverjetno srečna,ko pridem spet domov.
Tempo je bil pa ravno pravšnji. Noge naslednji dan čisto pridne.
Zelo dobro poskrbeli,da je imel moški član ekipe ves čas dober razgled. :roll:
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
valena napisal/-a:Lahko je tebi, ko imaš poskrbljeno za regeneracijo pri Bizjaku. Sem morala po trojkah kar v horizontalo, da sem prišla k sebi. Po mojem sem dobila sončarico. Še dobro,da je bil tisti gozdiček vmes. Štart bi bil lahko vsaj eno uro prej!!
Zame čisto preveč gneče na štartu,med tekom in v cilju.
Neverjetno srečna,ko pridem spet domov.
Tempo je bil pa ravno pravšnji. Noge naslednji dan čisto pridne.
Zelo dobro poskrbeli,da je imel moški član ekipe ves čas dober razgled. :roll:

"regeneracija" pri Bizjaku je bila kr huda, domov smo prišli šele ob 10h zvečer :roll: :roll: . mularija me je gnala enkrat fuzbal igrat, enkrat badminton, enkrat trampolin..... vmes pa par minut za pečenega pujska, čevape in pečene bučke njamsi...

včeraj sem šla tečt pa noge kar niso ubogale. mi je sobotni klanec pokazal rogove. kolena, kolena :evil: :( komaj sem se privlekla nazaj do avta :( . mislim, da sedaj počivam do Radencev!
Uporabniški avatar
 mare
Runcajz napisal/-a:- po naše so trojke = 3, ne pa 2+1 ali 1+1+1, to je trije ves čas skupaj, takrat ima zadeva tudi maksimalen smisel, ne samo kot tekma, tudi kot izkušnja pri tempiranju, sočanju s šibkostmi (tudi krizami)... Seveda se da teči tudi drugače, ampak posamičnih tekem je pa danes dovolj (če ne preveč).

- organizacija je bila letos boljša kot v zadnjih letih, na cestah več reda, ni kaj. Tudi vodne postaje, red okoli njih itd boljše. Tisti, ki niso našli ciljne okrepčevalnice, so si sami krivi, je lep zemlejevid na razpisni strani Pohoda. Ene par nakupovalcev tržnice se je celo brez zemljevida prebilo do banan in župce. Be our guests!

Runcajz

Vidiš, jaz imam pa malo drugačno mnenje. Mene so pa ravno najbolj motili tisti, ki so mislili, da morajo stalno teči eden zraven drugega. Ker sem štartal čisto zadaj (+4 min.) bi lahko hitreje tekel samo z buldožerjem. Upal sem, da se bo vsaj v klanec že dalo prehitevati, pa se na vsake par metrov znajdeta dve hodeči trojki ena ob drugi, ki zasedeta celo cesto. Mislim, da bi lahko dali kakšna navodila, da se hodeči držijo desne in da počasne trojke ne zasedejo cele poti, kjer je širina samo za eno trojko. Moja ekipa je zaradi poznega štarta do Prul prehitevala ekipe, ki imajo kilometrski čas za pol do ene minute slabši. V bistvu smo pa šele na Prulah sploh lahko začeli v svojem tempu.

Tudi organizacija se mi je zdela slabša kot lani. Za družabno-rekreativno prireditev sicer čisto v redu, ampak nekateri so tudi tekmovali. Kaj se mi je zdelo slabše: gneča je bila na progi in v cilju nepopisna, verjetno zarad večjega števila tekačev in spremenjenega cilja. Prireditelj bi moral razmisliti o kakšnih štartnih boksih in primernejšem cilju z več prostora. Jaz sem rabil skoraj pol ure, da sem v cilju prišel do vode. Zame sicer brez problema, ker sem zaradi gužve tekel počasi, ampak nekateri pa so že na Golovcu padali skupaj. meni drenjanje v ciljnem lijaku med prepotenimi telesi ne ustreza najbolj, še huje pa je bilo potem na tromostovju. Z ene strani so pritisnili fotri z vozički, z druge pa dehidrirani tekači v boju za vodo. Na mostu so bili pa še gledalci in prodajalci. K sreči se ni zgodila še ena Lipa. Lahko bi pa bila tudi kakšna oznaka kilometrov, jaz razen tik pred ciljem nisem viel nobene.

Sicer me pa prav zanima, kako je zgledalo, ko so se najhitrejše trojke na 28 prebijale med počasnejšimi na 12. V glavnem, če bi vzel tek kot tekmovanje in poskušal doseči čim boljši čas, bi bil najbrž nezadovoljen. Ker ta tek jemljem kot družabno prireditev s fartlekom (kjer tečeš nekaj časa počasi, ko imaš prostor pa hitreje) pa sem na prireditvi užival.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Mislim da tistim ki se je šlo za rezultat so štartali odspredaj. To da smo tapočasni počasni pa ni kej kva. Tudi mi moramo teči.
Važno je da smo uživali. Glede vode je pa res komaj se je dalo priti čez Tromostovje.

SUPER :laola :laola
Uporabniški avatar
 valena
metkamarjetka napisal/-a:

"regeneracija" pri Bizjaku je bila kr huda, domov smo prišli šele ob 10h zvečer :roll: :roll: . mularija me je gnala enkrat fuzbal igrat, enkrat badminton, enkrat trampolin..... vmes pa par minut za pečenega pujska, čevape in pečene bučke njamsi...

Boga si bila res,sem se spomnila nate, da si na pikniku. Tudi mene sta mulčka mučila,ko sem morala igrat pikado. Sem vse partije izgubila.Tamali je od sreče kar krilil z rokami.
Ti si morala pa še buzbal igrat ,pa na trampolin :cast1: ,mene bi pobralo.
 Nataša
Mare, zate imam idealno rešitev :D Naslednje leto greš na 28 in se ne trudiš zmagati. Po progi je večinoma mir, od Urha do Orel nobenega, v cilju vse prazno. Najhujš, kar se ti lahko zgodi, je, da kakšni nič hudega sluteči mami padeš v košaro, ki jo je ravnokar prinesla s tržnice.

Pa še TF-jevci ful navijajo zate, ker so že vsi na analizi :wink:
Uporabniški avatar
 Classix
mare napisal/-a:

Vidiš, jaz imam pa malo drugačno mnenje. Mene so pa ravno najbolj motili tisti, ki so mislili, da morajo stalno teči eden zraven drugega. Ker sem štartal čisto zadaj (+4 min.) bi lahko hitreje tekel samo z buldožerjem. Upal sem, da se bo vsaj v klanec že dalo prehitevati, pa se na vsake par metrov znajdeta dve hodeči trojki ena ob drugi, ki zasedeta celo cesto. Mislim, da bi lahko dali kakšna navodila, da se hodeči držijo desne in da počasne trojke ne zasedejo cele poti, kjer je širina samo za eno trojko. Moja ekipa je zaradi poznega štarta do Prul prehitevala ekipe, ki imajo kilometrski čas za pol do ene minute slabši. V bistvu smo pa šele na Prulah sploh lahko začeli v svojem tempu.

Tudi organizacija se mi je zdela slabša kot lani. Za družabno-rekreativno prireditev sicer čisto v redu, ampak nekateri so tudi tekmovali. Kaj se mi je zdelo slabše: gneča je bila na progi in v cilju nepopisna, verjetno zarad večjega števila tekačev in spremenjenega cilja. Prireditelj bi moral razmisliti o kakšnih štartnih boksih in primernejšem cilju z več prostora. Jaz sem rabil skoraj pol ure, da sem v cilju prišel do vode. Zame sicer brez problema, ker sem zaradi gužve tekel počasi, ampak nekateri pa so že na Golovcu padali skupaj. meni drenjanje v ciljnem lijaku med prepotenimi telesi ne ustreza najbolj, še huje pa je bilo potem na tromostovju. Z ene strani so pritisnili fotri z vozički, z druge pa dehidrirani tekači v boju za vodo. Na mostu so bili pa še gledalci in prodajalci. K sreči se ni zgodila še ena Lipa. Lahko bi pa bila tudi kakšna oznaka kilometrov, jaz razen tik pred ciljem nisem viel nobene.

Sicer me pa prav zanima, kako je zgledalo, ko so se najhitrejše trojke na 28 prebijale med počasnejšimi na 12. V glavnem, če bi vzel tek kot tekmovanje in poskušal doseči čim boljši čas, bi bil najbrž nezadovoljen.

Pa pojdiva počasi od stavka do stavka...če dovoliš...pa tudi če ne.
- drugačna mnenja so dobrodošla, vprašanje je kdo jih upošteva, ker imamo opravka z ''glej bold''.
- mi trije smo že eni od tistih, kateri smo mislili (ali pa nismo mislili), da moramo ves čas teči skupaj.
- hodeče trojke skupaj...zopet tradicija. Le v skupini in z glasnim govorjenjem se je dalo sovragu nagnati strah v kosti...
- za ta tek so se navodila izdala 27.04.1941 na Večni poti...
- tvoja ekipa je štartala prepozno...
- padanje na Golovcu je tudi del tradicije...že od 1941
- z ene strani so pritisnili ''ta beli'' z vozički, na drugi strani smo bili partizani v boju za vodo...zopet tradicija.
- kilometrska oznaka je bila zgolj ''zavarivanje protivnika''...spet tradicija.
- ta naj hitrejši na 28 K so mene in ostale soborce prehiteli nekje na vrhu Golovca. preprosto so zatulili ''proooooooggaaaa'' in vsi smo se umaknili v desno. Mimo nas so odbrzeli Kejžar, Boško Buha, pokojni Dimnjačar, Bata Živojinovič in še nekaj nadobudnežev iz Krasa. Ko smo se mi uspeli privaliti do bele Ljubljane so bili že vsi sovragi premagani, vsi bunkerji porušeni, vsi duhovniki pri spovedi...tradicionalno.

Ma kaj naj ti napišem...lepo da smo bili tam, vsi smo zmagali, za tekme pa bo potrebno pogledati na koledar prireditev.

Brez zamere in lep pozdrav!

Matjaž
Uporabniški avatar
 UršaR
Classix napisal/-a:Pa pojdiva počasi od stavka do stavka...če dovoliš...pa tudi če ne.
- drugačna mnenja so dobrodošla, vprašanje je kdo jih upošteva, ker imamo opravka z ''glej bold''.
- mi trije smo že eni od tistih, kateri smo mislili (ali pa nismo mislili), da moramo ves čas teči skupaj.
- hodeče trojke skupaj...zopet tradicija. Le v skupini in z glasnim govorjenjem se je dalo sovragu nagnati strah v kosti...
- za ta tek so se navodila izdala 27.04.1941 na Večni poti...
- tvoja ekipa je štartala prepozno...
- padanje na Golovcu je tudi del tradicije...že od 1941
- z ene strani so pritisnili ''ta beli'' z vozički, na drugi strani smo bili partizani v boju za vodo...zopet tradicija.
- kilometrska oznaka je bila zgolj ''zavarivanje protivnika''...spet tradicija.
- ta naj hitrejši na 28 K so mene in ostale soborce prehiteli nekje na vrhu Golovca. preprosto so zatulili ''proooooooggaaaa'' in vsi smo se umaknili v desno. Mimo nas so odbrzeli Kejžar, Boško Buha, pokojni Dimnjačar, Bata Živojinovič in še nekaj nadobudnežev iz Krasa. Ko smo se mi uspeli privaliti do bele Ljubljane so bili že vsi sovragi premagani, vsi bunkerji porušeni, vsi duhovniki pri spovedi...tradicionalno.

Ma kaj naj ti napišem...lepo da smo bili tam, vsi smo zmagali, za tekme pa bo potrebno pogledati na koledar prireditev.

Brez zamere in lep pozdrav!

Matjaž

Saj sem mislila kaj podobnega napisati, pa sem vedela, da boš ti bolje! :D

Samo en majčken popravek - ne gre za to, da smo mislili, da moramo teči skupaj. Enostavno nam je tako odgovarjalo. A ne?

LP, Urša
Nazadnje spremenil UršaR, dne 12 Maj 2009, 14:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Loni
Iz ene druge teme sicer:
spela* napisal/-a:en je s smučkami prišel na start trojk, tako da očitno ni ovir :D

Baje je imel fantovščino, me prav zanima, kaj je bila druga naloga, ki ga je čakala tam okoli Žal oziroma če je preživel.

Drugače pa bravo za Classixov komentar od pike do pike. In res je, mi smo na tlakovcih prav pridno skakali v desno, samo potem so hotele neke brzotrojke prehitevati po desni, druge po levi in je ratala prava ofenziva, kdo bo koga. In oni brzi so imeli še kako orožje več, lahko so nas sloumoušne z elastiko odkatapultirali v dolino. Pa so se šli ferplej in smo morali sami končat začeto delo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA