prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 gams
Najprej bi vse udeležence foruma lepo pozdravil ter zaželel čim več pretečenih km v letu 2004.Sam sem se v forum prijavil pred nekaj dnevi in mi je kakor vam tek del življenja.

Imel bi vprašanje!
Zanima me . če je kdo imel kdaj probeleme z air-pegasusom.Jaz ga namreč uporabljal prvič, vendar že od oktobra 2003.
Več krat pa se mi pri teku pojavi bolečina v podlplatu leve noge.
Hvala za nasvete!
 PPoce
Pegasus je moj copat za suh asfalt in generalno najbolj vsestranski copat. Tudi maraton se odlaufa brez problemov.
Torej z njim tečem brez vsakih problemov (imam letnik 2002 (večinoma bele barve) in trenutnega, ki je malo širši v sprednjem delu.
Bolj natačno razloži kje na potplatu te boli?

Lep dan.
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

se bojim, da ti tudi moj odgovor ne bo v veliko pomoč. pegasus uporabljam že kar nekaj časa, še stare modele, vmes sem ga zamenjal za ikarusa (ki ga ne delajo več, škoda), zdaj imam pa spet rumene pegasus in od danes še (sveže umazane :) ) pegasus storm - in nikoli nobenih omembe vrednih težav ... kuc kuc kuc o drvo ...

in dobrodošel :D
Nazadnje spremenil ero, dne 21 Jan 2004, 23:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D Tudi sam sem imel na zacetku nekaj problemov s pegasusom. Ravo tako sem imel bolecine v podplatu in peti, potem je to minilo. Mislim, da je bil vzrok v tem da noga ni bila navajena pravilnega postavljanja, pegasus pa me je v to prisilil, ali pa mi vlozek ni pasal, saj so nase noge anatonsko zelo razlicne. Pravzaprav pravega vzroka ne vem, to so samo predvidevanja, ker sem potem v njih pretekel Logarsko (75km), 40km makedama v pegasusu, in 35km v skylonu asfalt)), pa je bilo vse ok. In jih ne bi menjal. Pa sem tekel v ze kar nekaj razlicnih firmah in modelih. Je pa zagotovo, da boljsih superg (zame), nisem imel kot so Nike Skylon (za hiter tek in maraton).
Uporabniški avatar
 bojanu
Na prvem teku s pegasus storm na Rožnik sem čutil pritisk na stopalni lok na notranji strani. Potem so se noge in superge upasale tako da ni nobenih težav :D
 superga
Glede bolečine v nogi pri teku z Pegasusom sta možnosti dve in sicer prva je tista, ki jo je omenil že Matjaž in sicer, da noga ni še "navajena" novega modela. Ker copat uporabljate že od oktobra bi se ta težava že morala popraviti. Druga možnost pa je ta, da postavljanje noge ni pravilno (takih nas je velika večina tekačev) in ker je PEGASUS povsem nevtralen copat, ki ne "popravlja" pronacije (zvračanje noge navznoter) se lahko ta pritisk prenaša na kosti v podplatu in od tod bolečina. Če je nepravilnost majhna se noga sčasoma prilagodi obutvi in bolečina mine, drugače pa je potrebno zamenjati copat.
Vsekakor je priporočljivo za treninge uporabljati DVA različna modela, tako da se noga ne "navadi" na določen model. Tudi tu je dobra Matjaževa izbira PEGASUS za treninge in makadam in SKYLON za hitre teke in asfalt.
To pomlad bomo za vse "forumovce" pripravili nekaj testov tekaških modelov in boste lahko sami na teku preizkusili razlike med modeli.
Pozdravljeni sotekači,

Prosim za nasvet. Po uspešnih dveh letih s Pegasuskami (mislim, da '02 - rumene in bele) sem kupil naslednjo generacijo ('03 ?- bele in srebrne). Zaradi majhnih števil sem tokrat vzel udobno prevelike, da se s palcem ne dotikam prednjega dela.

Pri novih sem po nekaj tekih opazil, da se mi pojavlja pekoča bolečina na koži podplata. Nahaja se tam, kjer se stikata notranji vložek in stena copata, na notranjem robu stopala za palcem. Razvil se je boleč otiščanec - ne pravi žulj - dolžine okoli 3 cm, predvsem po daljših tekih, okoli 10 km. Če copat bolj zategnem, pa mi kmalu drevenijo prsti.

Proti koncu dolgih tekov tudi čutim izboklino v podplatu, kot da bi se pod sprednjim delom stopala, predvsem na desni nogi, podplat povsem stanjšal in bi čutil neka kot kamen skozi njega. Ob pregledu s copatom ni nič narobe. S starim parom nimam nobene od navedenih težav.

Mi lahko kdo svetuje, kaj naj storim? Se zadeva unese, čevlji raznosijo, noga utrdi, ali je čas za iskanje novega "novega" para? Rad bi imel vsaj dva dobra para, in to kmalu, ker treniram za Ljubljanskih 42. Kot je dejal eden od forumovcev, iskanje idealnega para postane kmalu drago početje...

Hvala lepa in čvrst korak,
Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Binch
Tudi jaz imam Pegasus model, tak sivkast z rumeno obrobo (lustkan superg :D )
Meni se vsakic tam nekje na pretecenem 6-7km naredi zulj na notranjem loku stopala leve noge. Ne pomaga niti obliz, ki si ga vestno pripopam pred tekom. Imam obcutek, da mi noga drgne po robu vlozka, ki je precej robusten. Res je tudi, da ne tecem veliko, ker nekako sele pocasi dobivam veselje do teka in bi se mi /se mi bo noga navadila oz. utrdila :?:

Je pa vseen mal tecno no, se posebej ker sanjam o tem, da bi se "vrgla v vodo" na ljubljanskih 21km pa mam obcutek, da bi me tist zulj bolj zjeb** kot kej drugega.

Nasveti dobrodosli (superg ne bom menjavala :lol: )

Dodajam: nasla sem model te moje superge: W AIRTRAIL PEGASUS
Nazadnje spremenil Binch, dne 24 Avg 2004, 11:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Staša
Jaz sem imela cisto isti problem z mizunkami. Imam sirse stopalo, pa bi verjetno bilo kjerkoli podobno. Teksake nogavice so mal pomagale (nisem kupila ravno ta dragih, ker sem bila malo skrta), potem pa sem si za probo kupila ene TENISKE z zmerno ceno, ki so se mi zdele precej ojacane in hkrati mehke, pa sedaj tecem le z njimi. In od takrat nimam vec zuljev. Skratka, dobro ojacane oziroma oblazinjene nogavice!!!
Uporabniški avatar
 Magnitude
Pegaz, natančno isti problem je imela moja punca ob isto "komot" Air Storm Pegasusu. Rešitev: vrgla sva ven serijske vložke (super mega blažilne) in dala noter klasične deo vložke iz nekega umetnega materiala (kupila sva jih v DM, pakirani po 20 se mi zdi, debeli 2mm). Nobenih problemov od tedaj, plus punca je začela preventivno še puder za noge uporabljat in noga je ko Bog.
Uporabniški avatar
 Z*
Binch napisal/-a:Je pa vseen mal tecno no, se posebej ker sanjam o tem, da bi se "vrgla v vodo" na ljubljanskih 21km pa mam obcutek, da bi me tist zulj bolj zjeb** kot kej drugega.

Vsekakor te zj** ko :evil: . Se mi je zgodilo v Radencih; že po 8 km mi je v copatih čmokotal žulj na obeh nogah, kako je izgledalo po 21 km, ni za govorit :shock: :evil: . Imela sem nekaj mesecev stare mizunke in najdražje tekaške nogavice - x-socks. Ker tega nočem več ponovit, sem za dolge teke kupila nove copate (Adidas response cusion) z izjemno blazinjenim podplatom, mizunke pa uporabljam za teke do 10km. Zame dobra odločitev.
Uporabniški avatar
 mujcika
Ravnokar sem se vrnila s prvega teka z novimi supergami - Nike Air Pegasus, pa sem čisto iz sebe. Nisem mogla verjeti, kaj se je dogajalo :shock: :? :bum:
Poleg tega, da so nekem nenavadno težke na nogi, sta me začeli boleti obe koleni, v levem podplatu pa sem čutila pekoče bolečine - na vsakem koraku ... Ne vem, če sem med tekom že kdaj vodila samopogovore. No, tokrat sem jih. :shock: :bum: Slišalo se je nekako takole: "Au, au, au, au ... "

Na srečo sem na forumu našla odgovor superge na podobno težavo.

superga napisal/-a:Glede bolečine v nogi pri teku z Pegasusom sta možnosti dve in sicer prva je tista, ki jo je omenil že Matjaž in sicer, da noga ni še "navajena" novega modela ... Druga možnost pa je ta, da postavljanje noge ni pravilno (takih nas je velika večina tekačev) in ker je PEGASUS povsem nevtralen copat, ki ne "popravlja" pronacije (zvračanje noge navznoter) se lahko ta pritisk prenaša na kosti v podplatu in od tod bolečina. Če je nepravilnost majhna se noga sčasoma prilagodi obutvi in bolečina mine, drugače pa je potrebno zamenjati copat.

Upam, da se bo noga res privadila, sicer ne bom več nikooooooooooooli menjala znamke. Reebok je zakon!!!!!!!!!!!! Ko sem nekaj časa nazaj Reebok superge zamenjala za Pumo, sem imela prav tako težave (žulji, žulji, modri nohti, bolečine, bolečine, ... ) ... Takrat sem težavo rešila tako, da sem si kupila kar dva para Reebok superg :) :) :) , Puma superge pa podarila kolegici ...

Morda se kdo spračuje, zakaj sem sploh zamenjala superge :?: Delno ste za to krivi forumovci, ki delate toliko reklame za Nike Pegasus :wink:, delno pa tudi občasne težave z desnim kolenom. Glede na to, da sem supinatorka, sem od teh superg pač veliko pričakovala :(

Pozdravcek
Uporabniški avatar
 alan
Moje sozalje mujcika... :cry: :cry:

Ocitno nisem edini, ki sem bil pod vplivom TF nervozen dokler nisem hvaljenih Pegasus-k nabavil!

Tudi meni so se na zacetku copati zdeli malce okorni in tezki (sicer tecem v Mizunkah). Tudi malce neugodja je bilo zaradi (verjetno nenavajene) lege podplata! Po 20-30 km teka sem se pa popolnoma navadil in po tistem nobenih tezav...

Moram pa priznat, da ni bilo niti priblizno tako hudo, kot si ti opisala! Srcno upam, da bo ta tezava kmalu minila in se bos samo cudila, kako so se lahko taksne grozote dogajale... :D

Glede menjave copat... jaz sem dolgo casa mislil, da je po 10 km teka popolnoma normalno, da imam 10 zuljev (na vsaki nogi). :lol:

... potem sem Rebook-ice dal v karanteno, da jih ne bi slucajno kdaj pomotoma obul, poslal celo firmo nekam... , nabavil Mizunke in od takrat sem v nebesih!

...kako lepo, da smo razlicni... :lol:

ps: neumno se mi zdi sploh omenjati, da je mogoce podlaga kriva za bolecine???? :bum: :bum: :bum:
Uporabniški avatar
 Fotr
mujcika napisal/-a:...sem imela prav tako težave (žulji, žulji, modri nohti, bolečine, bolečine, ...

Pa si kupila vsaj kakšno številko večje copate kot imaš nogo? Imel sem že precej znamk od Adidas, do raznih Mizunk in lani Nike Pegasus, sedaj pa Mizuno Escape. Do sedaj nisem imel nobenih težav zaradi copat, čeprav sem stokilaš, ampak vedno kupim za eno številko večje. Mogoče je to rešitev?
Uporabniški avatar
 mujcika
Fotr napisal/-a:Pa si kupila vsaj kakšno številko večje copate kot imaš nogo? Imel sem že precej znamk od Adidas, do raznih Mizunk in lani Nike Pegasus, sedaj pa Mizuno Escape. Do sedaj nisem imel nobenih težav zaradi copat, čeprav sem stokilaš, ampak vedno kupim za eno številko večje. Mogoče je to rešitev?

Sem! Toliko izkušenj že imam :wink: Noga se v njih zelo udobno in svobodno počuti, a le pri hoji in v mirovanju ... Vseeno hvala za pomoč!

No, da ne bo samo slabih besed o Nike Pegasus supergah - res je, da kljub običajnemu zavezovanju vezalk v njih ne čutim bolečin v nartu, ki me sicer redno tarejo :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA