Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

No, da prva napišem kako je bilo :D

Med tednom je kazalo da bo lepo vreme za tek (oblačno in deževno), ampak se je na žalost popravilo in je bilo vroče za crknit. Na srečo je pihal rahel veter in nas malo hladil.
Z Alekom sva se zmenila, da bova eden drugemu zajca in izboljšala rezultate iz Ormoža. Do sedmega kilometra je še dobro kazalo, potem pa sem začela crkovati - pulz sicer kar visok, počutje solidno, ampak noge niso hotele. Komaj sem čakala, da bo okrepčevalnica, da sem lahko hodila. Še dobro, da je bil Alek z mano, ker drugače bi kar odnehala :oops: Tako me je vlekel do predzadnje okrepčevalnice (malo pred Petanjci), potem pa sem ga zgubila. Za nameček mi je (spet) crknil mp3 :x Uspelo se mi je privlečti do Radenec, kjer so v prvem rondoju stali naši in se mi je moja sestra drla, da sem skoraj tak hitra kot ona :lol: Končni čas pa je bil dosti slabši od Ormoža :oops: Ampak glavno, da sem preživela - drugo leto se grem spet mučit - mogoče celo na 42tko :lol:

Kapo dol vsem maratoncem, ki so v tej vročini vstrajali dva kroga :clap: Eni so celo bili hitrejši od planiranega časa, nekateri pa točni, da bi lahko po njih uro nastavil (a ne, Zdravko? :wink:).
Bom za spremembo drugi! :oops:
Ja dan se je začel sanjsko in me je v Orehovi vasi celo zeblo, ker je tak pihalo, da sem mislil, da me bo odneslo s ceste. Skratka mi je bilo skorja žal, ker sem se odločil samo za desetko in ne za malo daljšo turico.
Ampak tam v Pomurju se stvari spremenijo v hipu in na osmem km sem si rekel hvala bogu, da nisem šel na polovičko, ker bi verjetno pregorel zaradi sopare in vročine.
Družba fanj sem videl skoraj pol busa TF in sva skupaj z špelco prišla v cilj in mojim kolegom Darkotom. Seveda je bila napoved presežena v pozitivnem smislu. :laola
več vtisov pa bo na mojem blogu.
Nazadnje spremenil raf, dne 16 Maj 2009, 19:21, skupaj popravljeno 2 krat.
Pozdravljeni!

USPELO MI JE! Pretekel sem moj prvi veliki maraton 42-tko pri 42-ih (brez hoje, tudi na postajah se nisem ustavljal samo jemal sladkor in vodo). Prvi krog je šel kar lahkotno, lovil zajca za 4 ure, no v drugem krogu mi je ušel za cca 12 minut. Kokorkoli, ta tek mi bo zagotovo ostal še dolgo dolgo v spominu. Na cilju mi je šlo kar malo na jok malo pa na smeh-veselje zares neizmerno.
Vse pomanjkljivosti, ki jih boste naštevali še v tem forumu, mi ne pomenijo nič. Vročina-niti ni bila tako huda, po naravi sem tako ali tako bolj zmrznjen, nahrbtnik ali brisača, ali karkoli, kar smo včasih dobili, pa tokrat ni bilo- nič hudega, se bom raje drugo leto razburjal.
Najbolj sem bil vesel glasnega vzpodbujanja, predvsem zadnji km in pol (iz gostilen, sprehajalcev, tekačev, ki so že opravili s svojo zmago, itd. To mi je dalo novih moči, da sem suvereno, z nasmehom in dvignjenimi rokami pritekel v cilj.
Vsem čestitke za uspešen tek neglede na razdaljo.
Ja Tatjana bilo je hudo. Savna! Vsaj večina, ki sem jih poslušal so jamrali nad to problematiko. Tudi mene je pustila na cedilu in me ni pustila pod 1:50, kar je bila želja. Že na štartu sem imel 130 pulza :oops: , pa sem stal na mestu. Po prvem kilometru pa 160, kar je na koncu tudi bilo povprečje celotnega teka. Sem pa srečen, da sem v takem času prišel v cilj saj sem na začetku mislil, da bo še slabše. Sem pa zadnja dva kilometra stisnil, ko je malo sonce prekrila meglica in sem imel še, kar nekaj energije v sebi. Mislim, da sem v tej razdalji prehitel kakih 50 tekačev in ne, ne pretiravam. Skratka sem za svoje prvo tekmovanje v življenju glede na razdaljo in hude razmere zadovoljen. Mislim, da si zaslužijo vsi čestitke, ki so se odpravili na to prekmursko pot in prišli do cilja. :clap:

In, da vam še podam v primerjavo preizkusno 21-ko (25.4.), ki je bila, kot sprehod v naravi in zdaj to v Radencih:
1.) Start ob 10.03, čas teka 1:51.44, porabljenih 1172 kCal (40%fat), z 156 (82%) maksimalnim utripom in 149 (78%) povprečnim.
2.) Start ob 09.00, čas teka 1:53.57 (celoten), porabljenih 1341 kCal (30%fat), z 177 (93%) maksimalnim utripom in 160 (84%) povprečnim.

EDIT:
Evo mojih "neuradnih": 0:39:36 (7km); 1:52:48 (neto); 1:53:46 (bruto)
Nazadnje spremenil Medicius, dne 16 Maj 2009, 19:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Bilo je lepo
vsaj še 10 iz TF bi jih lahko teklo s tem zajcem za 4:00:00, pa mi je na koncu v zadovoljstvo, da sem pripeljal v cilj dva debitanta na maratonu. Oba sta bila enkratna, natrenirana za to razdaljo in mislim, da na koncu srečna, da sta šla z zajcem, saj smo množice prehitrih v začetku, na koncu puščali za seboj.
Sonce me je ožgalo do kože :wink: in še malo bolj

Zelo pa sem bil vesel, da sem spet srečal veliko starih tekaških prijateljev.

Ob priliki še kakšna fotka :D
No pa da še ges nekaj napijšen :lol:
No torej za nami je...Praznik teka v Radencih, uživanje, radost, navijanje, nasmehi in bolečine so obarvale današnji dan. Že na začetku sem se dobil s Tatjano s katero sem preživel večino časa pred začetkom, kasneje sva še srečala Andreja (ej ge te od nekec poznan :) mogoče prek našoga Danija?) in izmenjali smo par vzpodbudnih besed nato pa je bil že čas da smo odrinili v bokse in pok pištole je oznanil, da se je začelo.
Tokrat sem s pomočjo nove urce kar nekajkrat miril tempo (garmin :clap: ), da se ne bi preveč skuril. Prvi krog je zame vedno najtežji (eni rabimo malo več časa da se segrejemo :oops: ).
No ko je bil mimo pa smo krenili v drugega, še pred obratom pa sem opazil Venclja, ki ga je fajn žgal v drugi krog. Ob prečkanju mosta sem spet srečal večino forumcev, ki so mi vlili energije za še en krog :laola , čeprav mi humora ni zmanjkalo (niti ne sprašujte kaj sem počel :lol: =samomotivacija), rahla kriza (beri da sem se spraševal zakaj sploh tečem) je nastopila pri 28km ampak gel s kofeinom in osebna navijaška ekipa v Tropovcih sta me spet streznila da sem s polno paro krenil naprej. No tako smo tekli in tekli zadnjih 5 kilometrov sem iz 4 prešaltal v 5 in 2 km pred ciljem se pred mano pojavil Vencelj, katerega sem ujel pri prehodu iz zadnjega krožišča. Ta me je porinil naprej tako da sem se potrudil in na "hlape" odšprintal zadnji kos poti.
Radenski maraton si vedno zapomnim predvsem zaradi dveh stvari, je čudovit (pokrajina, ljudje ki navijajo, srečanje z ostalimi) ampak zna pa pokazat svoje zobe (zvok reševalnih vozil, vreme).

Vidimo se naslednje leto, zagotovo bom tam, kajti kaj takega človek, ki enkrat doživi to evforijo noče več zamudit!

Aja moj čas pa je bil 3:12:37

Lp

Uroš

Medicius napisal/-a:Evo mojih "neuradnih": 0:39:36 (7km); 1:52:48 (neto); 1:53:46 (bruto)
:clap:

Ne se sekirat.... Radenci so hudič :wink: upam da kak trening kdaj skupaj naredimo :P
Pozdrav še z moje strani...

Današnji praznik teka je za nami... Ja lep sončen dan vse je potekalo gladko, sam sem za svojim pričakovanim rezultatom zaostal, ko je udarilo na polno. 50m pred ciljem na 5.5km se je zgrudila moja sestra, ki je dala vse res vse od sebe. Je ena redkih, ki jih poznam, da gre preko svojega bolečinskega pragu in odmisli bolečino... Ampak danes je dehidrirala, in telo ji ni dovolilo več tega... Pač ni vajana se zjutraj napiti zadostne količine pijače, 3dl pred tekom pa 2dl doma pa ni bilo dovolj, pa čeprav sem jo prepričeval v naspotno. Hvala zdravniški službi, ki jo je spravila v kolikor tolikor v red, čeprav se še zdaj doma pobira skupaj. Ob njeni trmi vem, da to ni bil njen zadnji tek in bo letos še kam prišla teči, ampak takrat vem da bom vztrajal da pred tekom več pije...
Drugače pa res škoda ker prvič po teku nisem doživel veselja, ampak skrb, skrb in še 1x skrb. Se vidimo...
Drugače pa nisem vedel, da tae prehiteva tako na ozko... :lol: :)
Čeprav je še sredi tedna kazalo, da bodo padali rekordi, seveda ni bilo nič iz tega. Vročina je pač standardni sopotnik v Radencih, kot je omenil Maraton95 med najinim pogovorom je v zadnjih 20 letih deževalo samo 1x, to pove vse.

Kar se tiče mojega teka je bil moj namen,da popravim čas iz lanskega leta temu primeren je bil tudi tempo v začetku. Do petega km je šlo vse po planu (v resnici sva z Wego bila prehitra, vsaj kar se mojega tempa tiče), potem pa je počasi šlo vse navzdol. Posebno sem vidno zavrl malo pred 10 km ko zagledam ob progi nezavestno tekmovalko, ki ji nudijo pomoč. Da človeku tak prizor kar misliti, vsekakor pa upam, da se je ta zgodba dobro končala!

Pa ni bila za moj slab tempo kriva samo ta zgodba, vsekakor sem imel probleme vse do zadnjih treh km ko sem lahko pospešil. Ko pa sem v ciljni ravnini slišal, da se cilju približuje prvi maratonec, pa sem tako potegnil, da se je kar kadilo, čeprav se je kasneje izkazalo, da ni ravno bil čisto za menoj.

In tu so se šele začele moje tegobe. Prehiter zaključni šprint in premalo ciljnega prostora. Se mora človek v tistih par metrih kar takoj ustaviti in to ni nič kaj dobro vplivalo name. Objela me je neka čudna slabost in trajalo je kar nekaj ur,da sem prišel k sebi. Se mi je to pred dvema letoma zgodilo v Ptuju a je tam slabost, kar hitro minila.

Je pa bila danes z moje strani narejena še ena napaka. Vse skupaj sem vzel prelahko.21 tko preteč danes pač ni neki problem, ja pa to z levo roko, tako mimogrede. Ja malo morgen se je izkazalo na koncu vsekakor je nauk te zgodbe,da je vsako tekmo potrebno vzeti resno in in se na progo podati z spoštovanjem do nje!

Je pa danes bil prav poseben dan za našo družino. Smo namreč tekli kar vsi trije. Jaz na 21tki, moja draga in naša najmlajša Ana pa na 5,5 km, bila celo med najmlajšimi, zato si vsekakor zasluži pohvalo!

Slika

Pa še ostale fotke

In kaj reči na koncu? Ja nič drugega kot pa naslednjo leto spet, mogoče še v številčnejši postavi :D
Nazadnje spremenil Vreme, dne 16 Maj 2009, 20:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Radenci so res tekaški dogodek :clap: . Lani na 10k, letos na 21km. Pa priznam, da mi je bilo lani veliko huje kot letos. Četudi mi vročina ne ustreza in nisem bila vesela sončka, sem jo odpolžala brez večjih težav. Pač lepo na izi in na sigurno. Še z rezervo za ciljni šprint :D . Bilo mi je pa zelo lepo, proga čudovita, veliko navijačev ob progi, ki sem jim veselo mahala nazaj, otroci so bili posebej veseli odziva. Čeprav sem tekla sama, sploh nisem bila osamljena. Toliko poznanih obrazov, pozitivnih spodbud, klepeta o tem in onem s čisto neznanimi tekači, bo ostalo za vedno v prijetnem spominu.
Vseskozi mi je bilo malo neprijetno zaradi zavijanja siren in opazovanja tekačev s težavami, tudi našega tekaškega kolega in sopotnika v avtu, ki so ga v cilju potem spravili k sebi in je do doma bil že v solidnem stanju. Te pa kar stisne pri srcu. Zato smo jo takoj odšibali domov.
Prihodnje leto, če bo zdravje vredu, pridemo spet, ampak samo na en krog. Priznam, da vreme ni za Vreme :-- .
Vsem čestitke za odlične rezultate :laola
Bilo je lepo, a žal spet prevroče, vsaj zame. Sem prav vesel, da sem se odločil le za 10 km razdaljo (točneje 10,3 km). Tekma je bila super. Tae mi je ves čas dihal za ovratnik, za kratek čas mi je celo pobegnil.

Čestitke vsem, še posebej maratonkam in maratoncem, ki ste po tej vročini uspešno premagali 42 oz. 21 km.

Hvala za prevoz in odlično družbo. Delno se vam oddolžim z objavo nekaj od izbranih FOTK. Nisem uspel ujeti vseh TF-jevcev, nekaj se bo pa le našlo.

LP, MatjazV
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA