Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

No pa še jaz.....
Moji plani o dolgem treningu na "izi" z ZdravkomC so hitro padli v vodo saj vročine ne prenesem in sem na koncu bil pošteno "zmahan" namesto spočit vendar srečen, da sem končal z zadano nalogo priti v 4ih urah v cilj. Nekje do 30 kilometra je vse potekalo brez težav nato pa sem se začel resno matrati in samo Zdravkotu se lahko zahvalim :cast: :laola , da me je pripeljal do cilja v predvidenem času ker če bi bil sam, bi sigurno spustil tempo. Najhuje mi je bilo točno na 37 kilometru, ko je Zdravko po tabelicah videl, da nimamo več niti sekunde prednosti in je rekel "Pubeci, sedaj pa dosti heca....sedaj pa začnimo laufat maraton"..in smo ga začeli "žgat", meni pa kriza na oči pade. Hvala tudi Aljoši ki se nama je pridružil in smo praktično skozi skupaj tekli kot trio. Spet se je pokazalo kako pomembno je začeti počasi in pametno saj smo v drugem krogu prehitevali ljudi kot za stavo :wink: . Hvala Alji, ki nas je spremljala v drugem krogu in nas bodrila z glasnim navijanjem(vsaka beseda ki si jo izrekla je prišla prav čeprav tega nisem pokazal ker mi je bilo hudo :) ) in nudila suport na progi ter nas fotografirala...spet bomo imeli en lep spomin na trpljenje :wink: .
Za konec pa naj omenim, kako lepo je bilo videti toliko forumovcev na kupu kjer ti vsak želi le najbolje...toliko spodbujanja in navijanja te kar ponese na cilj...hvala vsem :clap: .

Bo dovolj za danes, letim spat ker nas jutri čaka treking na Rogli :wink: .

Lp :)
Čestitke vsem, ki ste se danes mučili na tistem soncu, na katerikoli razdalji!
Čestitke vsem, ki so dosegli planirane rezultate, bili med dobitniki medalij ali celo postavljali rekorde.
Med slednjimi posebej čestitam Urošu, ki mu je res uspel odličen tek: "pameten" prvi krog, s tem pa dovolj moči za drugega :clap: :!:
Današnji maraton je bil zame prav gotovo najtežji do sedaj (no ja, saj je bil šele četrti, pa vendarle). V prvem krogu sem tekel z lahkoto, brez večjega naprezanja, namenoma sem se "bremzal" zaradi lanske izkušnje v Radencih, ker sem vedel, da bo hitro prehitro. Pa se je izkazalo, da je bilo kljub temu. V drugem krogu sem večkrat pomislil, da bi sploh odnehal, ampak to ni to, na izhodišče je treba, in "vlačenje" od okrepčevalnice do okrepčevalnice se je nadaljevalo. Vsi tisti rešilci so imeli dodaten negativen vpliv...Navsezadnje pa sem z rezultatom 3:12:43 lahko zadovoljen, je za 3 min boljši od lani doseženega in letos planiranega...še bolj pa sem zadovoljen s 15. mestom absolutno in 2. mestom v kategoriji.
Hvala vsem navijačem!!

LP, vencelj
Ojla

Podobno kot Popaj sem tudi jaz danes "oddelal" svojo prvo 42-ko. Pocutje po prihodu v cilj je bilo neopisljivo. Ze po prvi 21-ki (12. LM), ki je bila sploh moja prva tekma je bilo noro, ampak se s tem danes sploh ne da primerjat. Saj kakih 20 minut po cilju sploh nisem vedel, ali bi se jokal al smejal. Starim maratonskim mackom je to vse skupaj verjetno malo smesno, ampak me prav malo briga :D

Kmalu po startu sva se srecala s Sinisijem. Imela sva podoben tempo in prvi krog sva odtekla skupaj. Padla je debata, razni dovtipi ob poti in minilo je hitro. Sinisi thnx, pa se kdaj. V drugem krogu sva nekje okoli 28. km ubrala vsak svoj tempo in tako je bilo do cilja bolj "osamljeno" :D

Glede na vremensko situacijo sem se ze v naprej odlocil, da nobenega "bifeja" ob poti ne spustim, da ne bi bilo kakih tezav z dehidracijo ali kakimi krci. Kozarcek ali dva na vsakem postajaliscu pa se kak prigrizek. Posledica je bila samo ta, da je bilo potem treba nekje pri 25 km "odtocit" :)

Manjsa kriza v stilu "Ja pa kaj mi je blo tega treba" se je vlekla par km tam med 30 in 35 ampak ni bilo nic resnejsega. Ob vseh zavijanjih sirene cloveka malo stisne in upas da nisi precenil svojih zmoznosti.

Zadnja dva kilometra, pa te itak ponese navijanje ob progi, se posebej tam neki cudaki iz TF busa so se na ves glas drli ;) Thnx, je pomagalo.

Druzba na busu super. Bojanm hvala za organizacijo in seveda Cormi za taksiranje do busa in potem do doma.

G.
Vreme napisal/-a:
Pa še ostale fotke

In kaj reči na koncu? Ja nič drugega kot pa naslednjo leto spet, mogoče še v številčnejši postavi :D

Rajko, a si v zadnjem stavku mislil še kaj dodati, glede na 8. in 9. fotko, ki sta res dobri :D :?:

LP, vencelj
Še nekaj malega od mene.

Najprej čestitke vsem za opravljene teke, še posebej pa "ta dolgim" - vsaka čast, da ste v tej vročini zdržali. Tudi sama bi enkrat v prihodnosti želela odteči en maraton, ampak danes sem si rekla, da v Radencih pa sigurno ne.

Mene je že pri 10-ki močno grelo v glavo. S samim rezultatom sem sicer zadovoljna, z uvrstitvijo na skupno 11-to mesto med ženskami pa sploh, ostaja pa še kar nekaj rezerve za naslednja leta. Tako da, Radenci - bilo je prvič, a ne zadnjič.

Glede posredovanja reševalcev - tudi mene kar zmrazi, ko se spomnim, koliko siren je bilo in upam, da so vsi tisti, ki so potrebovali pomoč zdaj že doma in v dobrem zdravstvenem stanju.
Vencelj, a ni slika dovolj zgovorna??? :mrgreen:
Pa še to, sva z Wego pričakala na cilju štiri-urnike. Vam rečem, da sem kar dobil kurjo polt ob navijanju, tako sem bil ponosen na naše pubece!!! :laola
Nazadnje spremenil Vreme, dne 16 Maj 2009, 22:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Tudi jaz čestitam vsem, ki ste na kakršnkoli način sodelovali na letošnjem maratonu v Radencih :laola Res ni bilo lahko :D
Sam sem ponovil lansko napako in začel prehitro. Čeprav sem vedel da danes rekordi pač ne morejo padati, se nisem mogel zadržati. Zaradi tega me je že v prvem krogu prešinila misel, da bi po koncu tega kroga odnehal, no ta misel je potem prišla v odločitev, ki pa so jo nato gledalci z bučnim navijanjem v zadnjem kilometru odgnali :wink:
Drugi krog sem tekel bistveno počasneje, zato se niti nisem toliko naprezal, zadnje tri km pa sem malo potegnil, da sem vsaj malo izboljšal lanski rezultat.
Letošnji maraton v Radencih je bil tudi zame najtežji doslej, že zaradi vročine same mi je motivacija skoraj takoj na začetku močno padla in tako sem samo čakal na cilj :wink:
glede na to da imam od 5ih maratonov oba rezultata iz radencev krepko na zadnjih dveh mestih in predvsem ker mi je bilo tako lani kot tudi letos med tekom močno žal, da moram zaviti še v drugi krog, se bom naslednje leto usmilil samega sebe in bom verjetno raje tekel kakšno krajšo razdaljo :D
V splošnem pa je bila prireditev kljub nekaterim varčevalnim ukrepom zopet zelo lepo izpeljana, tako da radenci ostajajo ena boljših tekaških prireditev, ki sem se jih udeležil
Lani sem v Radencih bil dokaj dobro pripravljen in sem hotel dobro teči (za svoje razmere), pa se je končalo z pametnim odstopom po prvem krogu. Letos sem imel zato manjše ambicije, le preteči. :--

Ko se je danes na štartu poleg mene pojavil ZdravkoC, pa sem začel sanjati, da bi bilo fino teči z njim v tempu 4:00. :lol:

Pulz je pokazal, da lahko o tem le sanjam :roll: :evil:
in sem zato na 7 km zbudil in nekoliko upočasnil, tako, da sem prvi krog končal okoli 5 minut nad dvema urama. :lauf:
Vročina je bila res neznosna, :hello:
TF kapica ala tujska legija je bila neprcenljiva. KO sem si še mokro gobico, dal pod majčko, je pa nekako šlo – pil pa sem prav na vsaki postaji, :drink
rezultat malo pod štiri in pol ure je eden mojih najpočasnejših maratonov, a sem bil vseeno več kot zadovoljen. Tisti rešilci so tudi meni dali misliti. :twisted: :cenz:

Dragi TF-jevci/ke, vaše spodbude na progi in ob njej so bile neprecenljive, pa tudi druženje na kosilu. Hvala vsem, ki smo se videli. Čestitke vsem za vaše dosežke na vseh razdaljah. :clap:
Hojla!

Ko prebiram ta poročila,ko ste napisali vsak svoja doživetja, razmišljanja :clap: , moram vseeno nekaj čestitk dodati:

:arrow: čestitam vsem tekečem, ki so danes tekli svoje razdalje, posebaj pa še tistim, ki so dobili za svoj tek pokale in medalje
:arrow: ne morem mimo družine VREMENA BRAVO VSI :clap:
:arrow: Tae :clap: :clap: za zmago

:arrow: Jegart hvala začestitke(potrpi še malo, boš nazaj tekel znami)

:arrow: Alja :cast1: (saj veš za kaj vse)

:arrow: Uroš,CAREK si :cast1: , tako v svojem pametnem teku, v svojem razmišlanju, pisanju!! E, za ono pa si sam kriv :-- , kaj pa me prehitevaš :lauf: , dobrih stvari se je dobro učiti.Hvala, ker si mi dovolil :cmok:

lp.
Nazadnje spremenil bernarda, dne 16 Maj 2009, 22:28, skupaj popravljeno 1 krat.
raf napisal/-a: in sva skupaj z špelco prišla v cilj in mojim kolegom Darkotom.

No, v resnici je bil raf v cilju nekaj metrov in nekaj sekund pred mano in sem ga ujela šele za ciljno črto. :D

Sem se pa zdaj toliko mučila z nalaganjem fotografij, da ne vem, kaj napisati. Zato najprej slike:
http://picasaweb.google.com/1spela789/Radenci1652009#

Tiste s teka je posnela Marjana, zato sem za spremembo na svojem fotoaparatu tudi jaz ujeta med tekom. Hvala. :D
In hvala Simi in Taetu za navijanje v zadnjih metrih. :D
Za čudno postavitev tistih pred tekom (malo ste nekateri odrezani) se opravičujem - me je trema dajala. :oops:
(Izgovor za slabe fotke po teku je pa seveda lahko ta, da sem bila že utrujena. :lol: )

O današnjem dnevu na kratko: smo se peljali, smo tekli in nekateri tudi plavali, potem pa še jedli in se spet peljali in nekaterim s klepetanjem onemogočili spanje. :D

O teku pa: glede na to, da so bili Radenci lani moj prvi uradni tek sploh, sem se vrnila na "kraj zločina". Seveda sem pričakovala, da bom tekla bolje kot lani (to sploh ne bi smel biti noben problem glede na lanski rezultat), nisem pa vedela, kako "hitro" lahko tečem. Z rezultatom malo nad 57 minut sem kar zadovoljna, morda bi šlo ob drugačnem vremenu še malo hitreje, prav veliko pa najbrž ne. Bo treba še trenirati za jesenski dvoboj. :D

Čestitam zlasti vsem maratoncem (udeležencem stave bom čestitala v drugi temi), ki ste tekli po najhujši vročini, ko je bilo meni prevroče še na pijači, sede. :clap:
Posebej čestitam tistim, za katere je bil to prvi maraton.
Nazadnje spremenil spela*, dne 16 Maj 2009, 22:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Čestitke vsem, ki ste zdržali do konca in dosegli zastavljene cilje. :clap: Jaz sem pa prvič prišel iz tekme razočaran sam nad sabo in s takim moralnim mačkom, da ga še sedaj nisem prebavil.

Začelo se je fantastično. Po tiho sem cilja na izboljšanje mojega zadnjega rekorda in ciljal na 3:30. Prvi krog odlično, tako kot sem planiral ca.1h42 min. V drugem upočasnim in zadovoljno tapkam naprej. Nekje na 25. kilometru se zavem, da nisem nič konkretnega pil in jedel pa vzamem pri naslednji postojanki nekaj sladkorja in dva lončka isotonika. Vržem vase in lepo dalje. Na 28. kilometru se mi v v razdalji ca 300 metrov začne meglit, vrtet, dvakrat globoko vdihnem in izbruham vse kar sem zmetal vase. :( Zakaj, kako, čemu...? Pojma nimam. Dokler sem bil na vodi je bilo O.K. potem pa kar naekrat "black-out". In sledila je kalvarija do konca. Malo hoje, malo teka. Bolj joging kot tek. Opomogel sem si komaj par kilometrov pred ciljem, da sem z normalnim tempom potegnil naprej. Čas 3h in 56 minut je daleč za tistim kar sem planiral. :( Še trening (42)prejšnjo soboto sem odtekel bolje- 3h52 min. Razočaran nad sabo totalno. :--(

Doma naložil log iz Suunto-ja. Opaziti ni nič nenavadnega. Pulz normalen, časi tudi do 28. kilometra. Bo najbrž že držalo, da ne smeš na tekmi dati v usta nič takega, kar predhodno nisi dal v pokušino želodcu? :? Bog vedi... Skratka počasi bom prebolel, jutri zjutraj imam uro nastavljeno, da naredim enega regeneracijskega, potem pa grem naslednjo soboto popravljat rezultat. :D

Bodi dovolj jokanja. Nad samo organizacijo sem bil navdušen. Posebej nad tistimi tuši na na progi. Uuuu kako paše. :) Vode, sadja in ostalih stvari vedno dovolj na okrepčevalnicah. Okrepčevalnic dovolj. Ljudje prijazni. Skratka tipi-top! Drugo leto zagotovo pridem. Če ne zaradi drugega, pa zaradi tega, da ozdravim slabo vest. :)

Lp,
Škorc

P.S.: Nataša, čestitke! ;)
darjan napisal/-a:Drugače pa nisem vedel, da tae prehiteva tako na ozko... :lol: :)

darjan, predvidevam da sem ti skočil pred noge, oprosti mi, danes je šlo zares. Vseeno pa te prosim, če lahko malo razložiš bolj natančno v čem je fora, jaz namreč ne vem.
MatjazV napisal/-a: Tae mi je ves čas dihal za ovratnik, za kratek čas mi je celo pobegnil.

Pravzaprav je Matjaž malce olepšal zadevo (hvala ti). Kakšne 3 km na začetku sva bila res skupaj (3:40 min./km ali celo malo manj), potem mi je on pobegnil krepko naprej. Vsekakor je bil pa dober občutek, ko sem bil cca pol kilometra proge celo malo pred tabo. Hkrati pa sem ugotovil, da je točno v tem razlika med izkušenimi tekači in ostalimi: izkušeni tekači so/ste sposobni držati isti začetni tempo skozi celo progo, vse ostale pa kasneje zmanjka.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA