Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

@ Motorino...za podporo kolena jih precej uporablja trakove dr. Levina. Nekaj časa so jih reklamirali tudi v Top Shop-u, pa so morda zaradi tega ''izgubili'' nekaj na kvaliteti. Sam izkušenj nimam, jih pa opazim kar pri nekaj tekačih in tekačicah.

Še nekaj o letošnjih Radencih. Najprej (ne vem kako sem to lahko pozabil :oops: ) vsem, še posebej pa članom TF iskrene čestitke za dosežene rezultate. Organizacijo, predvsem okrepčevalnice lahko samo pohvalim, tudi sam pa se strinjam, da je bilo letos vzdušje ob progi, kako naj napišem...slabše. Tukaj se predvsem zahvaljujem soprogi in hčerki našega Vremenčka, kateri sta me z navijanjem kar ponesli v podvoz in zadnji rondo. Ko sva z ženo kasneje stala pri ciljnem lijaku sem lahko spremljal prihod v cilj maratoncev. Najbolj sem si zapomnil Razy-a...vse na njem je govorilo o tem, da letos ne bo ostal tej peklenski progi nič dolžan. Bravo in v čast mi je, da te poznam.

Še Radenci iz turističnega vidika. Lahko, da me že emšo malo sekira toda...kot otrok sem se večkrat letno vozil tu mimo in zdraviliški park je bil takrat Park. Danes pa je to milo rečeno neka zanemarjena hosta, sprehod po njem, predvsem ponoči, pa je že prava mala avantura. Še posebej ob družabnih dogodkih, kot je bil večerni koncert. Res da z pločevinko piva v roki nisem bil vzor, ampak toliko tako ali drugače ''zadetih'' mladoletnikov na kupu, pa tudi v prestolnici že lep čas nisem videl. In Radenci dan po tem...žalostno.

Nasvidenje na 30. Maratonu Treh src 2010 :!:

LP
Matjaž
Včeraj sem govoril s kolegom (Uroš, baje sta bila sošolca - Matej Mihelič?), ki je delal na eni kontrolni točki. Bilo naj bi 33 intervencij z reševalnim vozilom. :?

Coca-cola pravite? A se ti potem nič ne spahuje?
skorc napisal/-a:Coca-cola pravite? A se ti potem nič ne spahuje?

Ne, absolutno pa moraš vzet ta pravo - s pol kile cukra in kofeinom... Light varianta nima ta pravega efekta.
Oranžni Slon, sotrpin pozdravljen. Ko sva se na cilju predstavljala, sem bil siguren, da si se predstavil kot Rožnat slon, kaj češ, sonce. :-) Ja bilo je težko, nekako pa nama je ratalo.

Classix jaz sem eden od tistih s trakom, ampak ne s trakom dr. Levina. Levinov trak ima v sebi "čudežne" magnete, ki kao pomagajo proti vsemu. Gre za trak, ki pri tekaškem kolenu preprečuje, da bi pogačica šla iz pravilne lege. Poleg tega pa imam še težave z meniskusom. Če pomaga? Mislim, da me koleno boli manj in redkeje.

Včasih vzoren park je res bolj bogi. Eden od izgovorov je neurejena denacionalizacija.

Glede publike pa je potrebno vedeti, da se ne teče v urbanem središču. Prvi krog se še kar navija. V drugem krogu pa smo posejani tako poredko, da se ljudem več ne ljubi. Pa tudi sobota je dan, ko je po delovnem tednu čas za delo na vrtu, polju, košnji. Tak pač je v teh krajih. Bi pa lahko organizator naredil kaj več na tem področju. Sam pa monotonost razbijem tako, da nagovarjam ljudi ob progi, se skupaj nasmejimo, pa je.

lp
Vlado
To je praktično moja domača tekma in bi skoraj zamudil na štart. Himno sem še ujel. In himna zelo paše na zečetek. Malo sva se pogovorila z Alekom in si zaželela srečno pot. Na štartu sen gledal nazaj in se oziral za zajcem Zdravkom in ga ni bilo nikjer. Potem pa ga zagledam pri štartni črti, kako stoji ob strani in slika. Nič mi ni bilo jasno, celo sem mislil, da sem na štartu za krajše razdalje. Potem me je Zdravko s svojo skupino ujel in sva stvari razjasnila. Z Marčnim sva se tudi vidla po nekaj km, nato je on šel za Zdravkovo skupino.
Mene vročina sicer ni zdelovala, ampak sem maksimalno pil na vsaki postaji. In zmerno jedel in si umival obraz. Prvi krog sem pretekel tako lahkotno, da nisem mogel verjeti. Tudi drugi krog je šel lepo do enega 34. km, potem pa pri bencinski pumpi v Gederovcih vseka v mišici desne noge. Takoj sem moral ustaviti in nekaj časa hoditi, sicer bi me reden krč. Še prej sem pomagal enemu starejšemu gospodu, ki je obležal na robu ceste. Fino sem mu namočil glavo, ker pa je govoril čisto prisebno sem ga prepustil ljudem iz okrepne postaje. Pozneje sem ga videl na cilju in je lepo pil pivce. Fajn, očitno mu ni bilo hudega.
Mene so potem izmenično dajali krči vse do cilja. V tem stanju sem prehitel dva sotrpina, ki pa sta me potem družno dohitela, ko sem se branil krčev in hodil. Vzpodbujala sta me naj se jima pridružim in sta me res potegnila s seboj. Nekaj časa smo lepo tekli z ramo ob rami in res sta mi pomagala v najtežjem trenutku. Po predzadnji postaji smo se zopet raztresli, pa kljub temu skoraj istočasno prišli v cilj. Hvala obema, res smo lepo sodelovali. Občutil sem en nov smisel maratona.
Na koncu sem bil prijetno utrujen, ne pa izčrpan. Vročino zelo dobro prenesem. Zelo pa so me bolele mečne mišice, ker sem bil zadnjo uro ves čas na robu pravih krčev. Temu se bom zdaj izdatno posvetil. In če najdem rešitev za to, potem bodo maratonski teki moj stalni spremljevalec. Že iščem naslednjega, ki bi bil primeren zame.
Mnogo znanih obrazov, vsem hvala za čestitke in vsem ki ste tekli in pretekli tudi moje čestitke. 5trca me je posebej glasno vzpodbujala in si zaslužila nekaj mojih energijskih kroglic. Ob prvi priliki. Klateža prosim za kakšno slikco, ker vem da je parkrat sprožil, ko sem ga poklical. Prijazen možakar. MatjažuV pa je žal glih takrat, ko sem šel mimo njega, 200 m pred ciljem, zmanjkal film. Škoda. Ali pa je zmanjkalo česa drugega. Pa saj vem, dolg jezik pač včasih stane. Moj, da ne bo pomote.
To je bil moj prvi domači maraton in organizatorji so se lepo potrudili. Tudi precej vzpodbujanja ob trasi je bilo, kar naprej sem se ljudem zahvaljeval in jim ploskal. Meni je proga všeč in drugi krog, ko si bolj ali manj sam, je potem prava borba s samim seboj. In takrat lahko ugotoviš ali si ali nisi.
Ne kolebajte, naslednje leto se spet vidimo v Radencih, še prej pa seveda v Ljubljani. Me prav zanima kakšni bodo občutki v drugem krogu, ko bo široka Titova, pardon Dunajska samo moja.

Ne, če jo pred tem pretreseš.

(Ali še bolje, da 100 metrov pred okrepčevalnico pošlješ nekoga (na kolesu) naprej, mu ali ji naročiš, naj to stori, pri čemer naj pazi, da je nič ne polije, ker je sicer ne bo ostalo dovolj, pa da - če jo že ponuja še kakšnemu drugemu obnemoglemu tekaču - tega potem ne govori naglas, ker drugače ji boš do konca maratona zbujal slabo vest ... :mrgreen: A ne, Laufer?)

Škorc, torej te ni zeblo v Radencih? :D
Zeblo? Kje? A se malo norca delaš z mene ha? Saj prav :D Čeprav sem bil pa res čisto psihično pripravljen, da me bo. :) Nisem vedel, da je tradicija taka, da so Radenci tako vroči. :? Heh, še doma so se mi smejali, ko so videli moje od sonca pordečele vzorce na koži. Sem se tako šlampasto namazal, da sem od kolena navzdol in od komolcev proti dlanem rdeč, drugje pa bel. Ko oni maček iz reklame s tem, da on ima črno beli vzorec, jaz pa rdeče beli. :D
skorc napisal/-a:Včeraj sem govoril s kolegom (Uroš, baje sta bila sošolca - Matej Mihelič?), ki je delal na eni kontrolni točki. Bilo naj bi 33 intervencij z reševalnim vozilom. :?

Coca-cola pravite? A se ti potem nič ne spahuje?

Ja v osnovni šoli :P

Ja res jih je bilo tolko na srečo samo dva resnejša kolapsa, ki sta se končala srečno in je z obema bilo na koncu vse v redu (oče dela na OKC MS)

Lp

Uroš
Še moje kratko poročilo.
Zelo sem vesel, da mi je uspelo prvič preteči 42 km, vendar pa je bilo to mnogo mnogo težje kot sem pričakoval. To dokazuje tudi čas. Seveda predvsem zaradi vročine in sopare. Prvi krog je šel dokaj po planu, od 30. km pa se je začelo. Komaj sem se vlekel od okrepčevalnice do okrepčevalnice na katerih sem porabil ogromnega časa. Na vsaki sem popil 2 kozarca vode, z 2 sem se polil, v naslednjega pa sem vtaknil še gobo, ki sem jo po enem kilometru že iztisnil. Nato pa gledal naprej, kdaj bo nsalednji napajalnik. Da sem zelo popustil pri tempu mi je pokazala tudi ura, saj sem imel iz kilometra v kilometra nižji puls. No pa sem vseeno prišel do oznake 41 km.

Me je pa kar pognalo, ko sem malo pred ciljem zaslišal zelo zelo bučno vspodbujanje formovcev. Najprej sem se ozrl za seboj, saj sem mislil, da je to ploskanje in glasno "vpitje" (oprostite izrazu) namenjeno komu drugemu, a ker drugega ni bilo sem uvidel da je to namenjenu prav meni. Res ste bili enkratni! Seveda sem bil deležen vspodbude že tudi prej, posebno ob obratu na 21. kilometru.

Res sem vesel da sem tudi sam član vaše druščine. Enkratna družba ste bili tudi v avtobusu.

Hvala in LP
Loni napisal/-a:

Ne, absolutno pa moraš vzet ta pravo - s pol kile cukra in kofeinom... Light varianta nima ta pravega efekta.

v čem je fora te coke?
So mehurčki tisto pravo poživilo, da tvoje žile malo napihne in si lažji za deset kg, ko greš v drugi krog ali je glikoza tista druga stvar, ki jo rabiš.
pri meni coka sigurno ne bi učinkovala, ker imam že itak preveč cukra. :mrgreen:
gggggggrrrrr, sem imela poročilo že spisano...... pa je nekam izpuhtelo :evil:

no, pa še enkrat:

najprej ČESTITKE VSEM!!!!

.....preživeli smo en lep vikend na prekmursko-goričkem koncu.

letos sem vsaj vedela kaj lahko pričakujem v Radencih in se temu primerno oblekla (tanjša majica + kapa), temu primerno tekla "normalen" tempo in se ustavljala na vsaki vodni postaji. če izvzamem vročino je bilo vse ok.
zjutraj smo prispeli dovolj zgodaj, z namenom, da za Valeno prevzamem opremo. žal TF busa nisem našla. mož je šel potem v vrsto za štartne številke, kot kura brez glave smo iskali "vrtec" za otroke (sem pričakovala, da bo v šotoru pred Radinom, pa je bil v hotelu :evil: ). ko sva končno oddala mulčka, sva si privoščila še kavico, obezno še vodo, opravila na toaleti in odtekla enega ogrevalnega :wink: . že v tisti gužvi pred štartom pa : vroče, vroče, vroče !!!!
začetne 2, 3 km je bila gužva in je bilo težko prehitevati. moža, ki nama je držal tempo sem se držala kot klop, celo toliko, da sem "pozabila" pozdraviti TF-jevca, ki je tekel s sinom (mislim, da je bil Darcy). naj mi ne zameri :oops: !
na koncu mi je ostalo še kar nekaj moči :-- in v cilj sva pritekla istočasno kot zmagovalec 21-ke :laola , ob spremljavi redarjev na motorjih hahahahaha. lanski rezultat sem popravila za cca 1 minuto :D .

kasneje sem si dovolila zmotiti Lavfer-ja s spremljevalko (pozabila ime :oops: ) in ju povprašala glede opreme. ko smo odhajali smo odbrzeli še mimo omizja, kjer so Vlajko, Radolca in Bojanu srkali :drink . žal jih nisem uspela pozdraviti, ker sta me mulčka vlekla k balonom. pa drugič! na parkirišču pred cerkvijo sem iz avta pomahala Classix-u, a imam občutek, da me ni "registriral" :wink: .

za nagrado za dobro opravljen tek :mrgreen: , mi (nam) je mož kasneje pripravil dobrote z žara - da mi ni bilo treba kuhati in tudi popoldan je minil hitro in prijetno, ravno tako kot dopoldan.

ja, vikend v prekmurju oz. goričkem nam vedno dobro dene in vrne energijo :D
raf napisal/-a:
v čem je fora te coke?
So mehurčki tisto pravo poživilo, da tvoje žile malo napihne in si lažji za deset kg, ko greš v drugi krog ali je glikoza tista druga stvar, ki jo rabiš.
pri meni coka sigurno ne bi učinkovala, ker imam že itak preveč cukra. :mrgreen:

Saj te poznamo, dej no, ti pa tvoje droge, samo ne vem, kam jih tako dobro skriješ :--
Prelepo vreme, odlična družba, moj morda celo nekoliko prepočasen, vendar pa zelo lahkoten tek na najkrajši razdalji in to je to ... :wink:

Seveda bom tudi prihodnje leto, ko se bo tam upihnila jubilejna 30.svečka, v Radencih. :D
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA