Lanski DM tek je bil moj prvi uradni tek po nekaj mesecih rednega teka. Pomenil mi je ogromno, saj sem bila prvič tudi jaz "zraven". Zato sem letos vedela, kaj lahko pričakujem. Gužvo.
Na ta tek sem šla zato, da se imam fino, da se zabavam in zraven še nekaj naredim zase. Je pa res, da nas je bilo ogrooomno in bi bilo dobro razmisliti vsaj o ločenih štartih. Letos so sicer postavili table, kam naj se, glede na pričakovani čas, postavimo, vendar večina tega ni upoštevala. Sama sem počasna, pa sem kljub temu kar nekaj punc prehitela, predvsem v klanec, ko so nekatere hodile, jaz pa sem se delala, da tečem.

Je pa res, da nekaterim manjka strpnosti, ki je za tak tek nujno potrebna. Če je katera mislila podirati osebne rekorde, je zgrešila prireditev, nedvomno. Jaz sem se držala desne, da so me lahko hitrejše prehitele, nekatere pa so res hodile čez celo progo, da si se komaj predrenjal mimo.
Ampak ne glede na vse to, mi ni žal, da sem se udeležila tega teka, saj se mi zdi, da resnično pomeni motivacijo puncam, da obujemo superge. Pa čeprav je morda v ospredju reklama, bolj kot sam tek.
Jaz sem s svojim tekom zadovoljna, saj sem si zadala, da bom klanec pretekla, kar mi je tudi uspelo, pa čeprav bi morda hodila hitreje.

Pa kaj! Imela sem se fajn in to je edino pomembno. Bi pa tudi jaz šla drugo leto morda raje na 10 km - organizatorje naprošam, da mi pomagajo pri odločitvi tako, da naredijo zame 1 (!!) krog, dolg 10 km!
Od forumovk sem srečala samo Lenči in Loni, na katero sem skoraj pozabila, saj sem potem aktivno sodelovala še z Oskarčki (tekla sem z 2-letno nečakinjo, ker njena mamica ni mogla, ker kmalu dobim še enega nečaka oz. nečakinjo, potem je naš mali tekel z očijem, potem je pa še naša ta velika dirkala sama). Pestro, torej! Ampak k sreči sva tudi z Loni uspeli zamenjati natikače.
LP, Urša