Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 UršaR
Lanski DM tek je bil moj prvi uradni tek po nekaj mesecih rednega teka. Pomenil mi je ogromno, saj sem bila prvič tudi jaz "zraven". Zato sem letos vedela, kaj lahko pričakujem. Gužvo.

Na ta tek sem šla zato, da se imam fino, da se zabavam in zraven še nekaj naredim zase. Je pa res, da nas je bilo ogrooomno in bi bilo dobro razmisliti vsaj o ločenih štartih. Letos so sicer postavili table, kam naj se, glede na pričakovani čas, postavimo, vendar večina tega ni upoštevala. Sama sem počasna, pa sem kljub temu kar nekaj punc prehitela, predvsem v klanec, ko so nekatere hodile, jaz pa sem se delala, da tečem. :D Je pa res, da nekaterim manjka strpnosti, ki je za tak tek nujno potrebna. Če je katera mislila podirati osebne rekorde, je zgrešila prireditev, nedvomno. Jaz sem se držala desne, da so me lahko hitrejše prehitele, nekatere pa so res hodile čez celo progo, da si se komaj predrenjal mimo.

Ampak ne glede na vse to, mi ni žal, da sem se udeležila tega teka, saj se mi zdi, da resnično pomeni motivacijo puncam, da obujemo superge. Pa čeprav je morda v ospredju reklama, bolj kot sam tek.

Jaz sem s svojim tekom zadovoljna, saj sem si zadala, da bom klanec pretekla, kar mi je tudi uspelo, pa čeprav bi morda hodila hitreje. :oops: Pa kaj! Imela sem se fajn in to je edino pomembno. Bi pa tudi jaz šla drugo leto morda raje na 10 km - organizatorje naprošam, da mi pomagajo pri odločitvi tako, da naredijo zame 1 (!!) krog, dolg 10 km!

Od forumovk sem srečala samo Lenči in Loni, na katero sem skoraj pozabila, saj sem potem aktivno sodelovala še z Oskarčki (tekla sem z 2-letno nečakinjo, ker njena mamica ni mogla, ker kmalu dobim še enega nečaka oz. nečakinjo, potem je naš mali tekel z očijem, potem je pa še naša ta velika dirkala sama). Pestro, torej! Ampak k sreči sva tudi z Loni uspeli zamenjati natikače. :D

LP, Urša
 spela*
Loni napisal/-a:http://www.timingljubljana.si/

Naše trojke gor sicer ni, ampak tekle smo, imele smo se fajn in ne bomo se pritožile. Ti čipi so pa res zanič, ali ga zgubiš ali pa izgineš :--

Jaz sem pa ugotovila, da imam ŠE ENO soimenjakinjo (poleg tiste, za katero že vem in ki zelo zelo dobro teče). :shock:
Uporabniški avatar
 Loni
Špela, tako pač je, če imaš najpogostejši priimek v Slo, moj je šele na 8. mestu :D
Uporabniški avatar
 spelja
Gneca je bila res katastrofalna. Stalno sem dobivala komolce pod rebra oziroma sem bila pohojana od zadaj. In tudi jaz sem se po nesreci kdaj zaletela v kaksno bejbo-uuups. Proga ocitno nima kapacitete za toliko ljudi in mislim, da bi to organizatorji morali zaceti upostevati, ker ce ne bo iz teka pocasi nastalo le se komolcenje. To so pac grde zenske navade, ki jih na mesanih tekih ne dozivis.
Proga je bila po mojem mnenju krajsa od 5km ali pa so bile table, ki so oznacevale km napacno postavljene. Pace mojega prvega kilometra je bil skoraj 7 minut, zadnjega pa 4 minute. Tako, da mi na koncu ni bilo nic jasno. Sicer pa splosen vtis OK, malo razocarana, ker mi klanca ze v 4. ni uspelo preteci v celoti. Ampak, drugo leto, ko nas bo 5000, gremo spet!
Uporabniški avatar
 Hojca
Na tale tek sem šla za spodbudo prijateljici, tekaški začetnici in pa, da se bom imela fajn. Oboje uspelo :D ...Prav luštn je bilo, sploh njej je bil tale tek krasna motivacija za naprej 8)
Uporabniški avatar
 maca
Pa še moj skromni komentar: kako zares sem vzela DM gnečo kaže že to, da je moj Garmin ostal lepo doma :( na toplem,suhem in varnem, pozabljen v polnjenju. Drugi znak resnosti je bil, da je naša trojka štartni znak pričakala nekje pri odru in nato samo odbezljale na štartno pozicijo v pozadini. :twisted:

Ej punce,jaz sem se imela super - ko sem skoraj doživela srčni zastoj od prehitrega štarta :wink: in teka v prvem krogu, bilo je neznosno hitro :--( , tak ubijajoč tempo, da sem regljala kot žaba, da sem oblajala vsakega navijača, ki si je drznil priti na ogled cenjenih damic :D . Saj posluha nimam :oops: , a sem kljub temu popevala med tekom, se nasmejala in spodbujala vse živo in neživo.

Punce, vse so/smo carice,ki so/smo prišle in odtekle. :laola Nekatere so bile prvič v supergah, prvič na tekmi,prvič spodbujane od svojih fantov,možov, otrok. DM je naredil nekaj za žensko rekreacijo, vso pohvalo si zasluži. Drugo leto naj le ločijo posamezne štarte in jih tudi za vsako skupino naredijo po več v razmaku nekaj minut. Pa naj nam dovolijo uporabiti lastniške čipe. :arrow:

Jaz čipa nisem izgubila, pa vseeno nisem uvrščena. Pa kaj, sem se pa imela fajn, pred,med in po teku. Kupila sem si pa tudi jaz nekaj (modrc je že dobro preizkušen od kar nekaj tekov), ene take vroče hlačke, da zna bit da kdaj tekaško kiklco z njimi zamenjam :oops: ,sam da se prej še v ogledalo pogledam,ker ga tamni blo :lol: al pa :-- , ja za celulit in krive noge :clap:
 Ic3PrIncZ
Še moji vtisi s teka.

Meni je bil letošnji tek najboljši od zadnjih treh. Štartala sem v prvih nekaj metrih od štartne linije in verjetno zato nisem občutila pretirane gužve. Tudi sama sem doživela, da so me punce zašibale mimo mene, potem v klancu so pa dušo spustile in hodile. Sem pa pričakovala nekaj takega.

Postavila sem moj osebni rekord, vsaj letošnji, ker sem zelo zelo malo tekla. Cilj mi je bil, da celo progo pretečem in res sem jo, pa še to z dobrim rezultatom - 28min. Adrenalin, gužva in ženska trma pač naredijo svoje.

Žurka po teku je bila tudi super, veretno zaradi dobre družbe in pa seveda muzike :D

Zaključek:
Pridem tudi naslednje leto! Letos sem pa dobila zagon in bom začela graditi svojo tekaško kariero. Pred tem tekom mi ni zneslo in ni bilo prave motivacije za tek, sedaj pa sem polna navdušenja. Jutri spet tečem isto traso. Jupiii.
Uporabniški avatar
 Loni
Ta trojka si zasluži oceno super odlično, cel čas so se prestavljali po progi, da o glasnosti sploh ne zgubljam besed.
Slika
 BCR
Prvič sem bila na DM teku, saj sem začela teči šele pred dobrim mesecem. Občutek je bil super, vzdušje enkratno, vreme pa tudi. Prerivanje žensk sem vzela kot nekaj samoumevnega in prehitevala po svojih zmožnostih. Na koncu mi je le uspelo preteči 5km v manj kot pol ure, kar je osebni uspeh! Dolžino proge pa tako nikoli ne zadanejo, dejansko je dolga 4,860m, ker Garmin Forerunner 405 ne laže. :) Se vidimo naslednje leto!
Uporabniški avatar
 Loni
BCR, Garmin405 tudi laže, kar verjemi, včasih se mu sfuzla, ker drugače si ne znam razlagati tega, da tečejo 3 osebe vštric, pa vsaki pokaže različno razdaljo, da ne govorim o ostalih muhah, ki si jih zna omisliti. Da ne omenjam tega, kako okupiran je z iskanjem satelitov...

Se pravi, da drugo leto startamo v ultrasuperkul modrcih, gatkah, brez kiklc, DMovih majčk in z lastniškimi čipi ter v razmakih. Itak bom na svoj start zamudila. :?
 nena_r
punce, vse smo zmagale! in s tem mislim tako tiste, ki so hodile, kot tiste, ki s(m)o tekle. je pa res, da je fino priti vsaj eno uro prej NA ŠTART stat, če hočeš teči in če želiš, da te ne prevrnejo. čeprav se je to tudi v prvih vrstah zgodilo, da je kakšna poletela. ampak je kar je, bilo je fino, ni bilo pa za podirati rekorde! sicer pa organizacija se mi je zdela dobra, ljudi pa pač preveč, ampak kot je rekla Loni, gre za druženje!! definitivno si pa trojka, ki jo je objavila Loni, fantje s plakatom, zaslužijo vse pohvale, ker tako glasnih navijačev pa nisem še videla nikjer in vztrajali so do konca in navijali in bili res vzpodbuda, kot se zagre! hvala fantej!!! :laola
 spela*
luzr napisal/-a:marusa Napisal/-a:
Še ena stvar me zanima. Ali je pri rezultatih upoštevan bruto ali neto čas? Napisan je namreč samo eden, pa ne vem ali je bruto ali neto.

To bo z veseljem povedala spela* ....

Ne bo, ker ne ve. :mrgreen:

(A brez skrbi, luzr, iz rezultatov Ljubljanskega maratona bo dovolj jasno razvidno, kaj je bruto in kaj neto. Razen seveda, če bi slučajno kdo od tekačev pozabil čip ... )

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA