Moderator: ziga

Katere prireditve se boste udeležili?

Maraton Franja
15
39%
Mali maraton Franja
11
29%
Poletov družinsko šolski maraton
3
8%
Nobene
9
24%
 AinE
Pri tem največjem slovenskem kolesarskem prazniku je letos prvič sodelovala cela naša družina. Hčerki in oča( kot nadzornik) so se udeležili družinskega, mati pa prvič malega maratona in vsi srečni in celi prišli v cilj.

S Fanči in Sončko smo startale skupaj, več kot 6 min za prvimi. Potem pa smo se v nepregledni množici kmalu zgubile. Tudi jaz ugotavljam, tako kot Daša, da s svojim trekom lahko vsaj približno konkuriram »specialkarjem« pri vzponih, ne morem pa jim dolgo slediti po ravnini, ko potegnejo tam čez 35 km na uro.

Ker se bojim gneče, sem se najbolj nesrečno počutila, če sem se znašla kje na sredi med kolesarji. Če se je dalo, sem se držala desnega roba cestišča. Tik pred mano sta padla dva kolesarja. Enkrat sem se trku izognila tako, da sem zapeljala s ceste na travo. Stisnilo me je vsakič, ko sem zaslišala sireno rešilnega avtomobila.

10 km pred ciljem mi je zmanjkalo pijače in od vročine mi je postajalo kar slabo, vendar sem zbrala moči še za ciljni sprint.

Svoj čipi sem si ga po zgledu triatloncev pripela kar okoli gležnja … in je delovalo.

Lp E.
 reni
Tudi sama sem se letos prvič pridružila manj kot 10% ženskih udeleženk na maratonu Franja.
Vročina je bila ubijalska, za moje pojme je štart malega maratona, ki so ga še prestavili, pozen glede na temperature in čas, v katerem jih večina pripelje do cilja.
Želela sem na cilj prispeti prej kot v 4ih urah, zato sem bila toliko bolj vesela rezultata 3:23:pa še nekaj.Čeprav je za mano letos nekaj več kot 1000 km, so me zadnjih 20 kilometrov zdelovali krči in vožnja proti cilju je bila kar boj s psiho in telesom. Na koncu sem bila kar precej izmučena, pa vendar zadovoljna, ker sem jo odpeljala.
Uporabniški avatar
 garač
Uspešno opravil s krstno "tamalo" Franjo. Na samem štartu sem bil med zamudniki, na repu kače,ki je lepo počasi peljala čez Ljubljano...po letečem štartu se je začelo...garanje v edini resnejši vzpon, kjer sem na vrhu naredil kratek postanek(polnjenje "rezervarjev"...) in nato je sledil prijeten spust. Od Škoflje loke proti Ljubljani je pa samo letelo...samo pedala je blo treba vrtet :lol: V cilju sem bil v manj kot 3 urah...drugo leto pade pa "tavlka" :wink:

Pohvala še organizatorju,redarjem, prostovoljcem...skratka vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k temu, da smo preživeli še en lep športen dan :clap:
En velik :laola pa vsem navijačem :wink:
Uporabniški avatar
 brankos
"Preživel" prvo mojo Franjo z par lepotnimi dodatki - modricami in praskami na kolku, po hrbtu ter krasto pod komolcem. Kolo pa zvita tavelka šajba, odrsana balanca in zic - vse skupaj posledica padca v masovnem padcu (okoli 30 kolesarjev) pred Zmincem. Ki se je skuhal zaradi traparije enega v grupi, ki je letela 50km na uro.
Kot kaže bom jutri že lahko sedel na MTB ja, specilaka pa bo tut v kratkem ready za Maraton Alpe.
Uporabniški avatar
 stena
Saj se sliši čudno vendar si imel potem še srečo glede na ostale..Tudi jaz bi bil (oz. sem bil) v tej grupi pa sta nas makadam in kladje razbila in sem bil na srečo spredaj. Kako pa je šlo potem do cilja? Je adrenalin oddelal svoje ali si se samo še speljal?
Uporabniški avatar
 še1PR
:laola
Taka navdušujoča poročila :clap: :clap: , da me je kar prijelo, da bi se spet vsedla na picikl... :wink: :D
 fanči
Hi,
tudi moja prva mala Franja je za mano in na sploh prva kolesarska prireditev (dirka) :D
Na začetku me je bilo strah tiste ogromne množice kolesarjev. Vozila sem z rezervo in pazila, da se ne bi še predno so začeli uradno meriti čas poslovila s padcem. Pred začetkom klanca sem si rekla, da zdaj pa grem....in sem šla...sem čist not padla v ritem...sem vesela, da sem prišla v enem kosu v cilj in z zadovoljivim rezultatom. Hvala AinE in Sončki za družbo.

Čavke
 nana
še1PR napisal/-a:Taka navdušujoča poročila :clap: :clap: , da me je kar prijelo, da bi se spet vsedla na picikl... :wink: :D

Tudi mene... ko sem prebrala pa o vseh nesrečah, sem pa ugotovila, da za tole zadevo nisem dovolj zrela :) Bom raje solirala po tejle progi :wink:
Uporabniški avatar
 brankos
stena napisal/-a:Saj se sliši čudno vendar si imel potem še srečo glede na ostale..Tudi jaz bi bil (oz. sem bil) v tej grupi pa sta nas makadam in kladje razbila in sem bil na srečo spredaj. Kako pa je šlo potem do cilja? Je adrenalin oddelal svoje ali si se samo še speljal?

bi že peljal naprej na polno, če bi lahko. mi je tavelik zobnik zabilo do geštela pa ni šlo več naprej. sem se kar med sendviči do cilja pripeljal (s kombijem ki je delil sendviče redarjem in vodo kolesarjem)
 Sandi3team
Pa še kratko poročilo Športno rekreativnega kluba Celje. 7 članov se nas je podalo v nedeljo na največji kolesarski praznik. Vreme super, trasa prav tako. Žal veliko padcev zaradi preutrujenih nog in preživčnih posameznikov. Na srečo mi nismo imeli težav saj smo več ali manj vseskozi vozili na čelu skupin. Skupna ocena super pozitivno in vsa čast organizatorju za tako velik dogodek.

Kako smo se odrezali pa na spodnji povezavi.

http://srk-celje.si/
Uporabniški avatar
 Matevz
Jest sem bil tut pri Zmincu zraven. Takole pa se je dogajalo:

http://docs.google.com/View?id=ds4szp7_130c4qjsjd5

Posledice: nekaj odrgnin in kot fuzbal žoga velika oteklina na kolku - da bolečin ne omenjam, ampak se izboljšuje.

Sicer pa so problem profiči, ki vozijo grupe, ki pridejo 10-15 minut za prvimi na Kladje, 50 na uro. Večina tistih, ki so zadaj so se že na Kladje skurili in grejo na škrge. Poleg tega tisti brez profičev ne bi vozili 50 ampak 37-40 in bi se bistveno manj velikih grup formiralo. V grupah z do 10 ljudmi pa so nevarnosti bistveno manjše.

Če je pa res do padca prišlo, ker je en savčan telefoniral, naj mi pa sam povejo kateri je bil........
Uporabniški avatar
 ROSI64
Jaz sem imel pa res srečo, pa ne samo da nisem padel na Franji, ampak da sem tudi to grupo spustil naprej.

Namreč, jaz sem na mali Franji ravno prišel v Gorenjo vas v trenutku, ko je ta mala grupa priletela z Kladja in sam pospešil, grupo ujel in vozil z njo. A žal (beri takrat, sedaj sreča) nista mogla še dva moja kolega držati takega tempa in sem jih izgubil. Zato sem grupo spustil naprej in ju počakal. Po kar nekaj km kolesarjenja se zasliši sirena dveh reševalnih vozil in kmalu zatem naletimo na "razsul" na cesti.

Priznam, da sem ob pogledu kolegov kolesarjev, ki so ležali po cesti, tudi sam čutil bolečine, ker zelo dobro vem, kaj pomenijo padci pri kolesarjenju.

Padci se v kolesarjenju dogajajo, če pa je bil padec zaradi enega ki je telefoniral, si pa zasluži krepko prek ušes.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Hoj,

še enkrat čestitke vsem, ki ste v nedeljo kolesarili na Franji. Jaz sem bil tokrat samo kot gledalec ob progi in sicer v Logatcu, ko so mimo padle preve skupine kolesarjev. Tukaj so pa moje FOTKE.

Lp, MatjazV
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA