Sam sem se odločal med obema urama, v začetku sicer najprej za RS 300. Sedaj imam Garmina, pa mi zaenkrat dela super brez kakršnihkoli težav. Osebno še zmeraj čutim več spoštovanja do Polarja, pa ne vem zakaj. Mislim, da se RS 400 ne more primerjati z FR 405, za primerjavo bi kvečjemu lahko bila RS 800, ki bi pa po mojem okusu pol absolutno zmagala (lahko da se motim, sem začetnik in pišem o tem, kar sem se sproti naučil).
Sam sem že imel doma in v uporabi RS 400, pa sem bil razočaran, ampak to je že druga zgodba, ni bil problem v uri ampak v prodajalcih oz. odnosu trgovine do kupca. Če se odločiš za Polarja, glej da bo škatla originalno zapakirana, če pa jo že kupiš, pa jo kar v trgovini odpri in preveri, če je ura neprižgana, jo aktiviraj in preveri vse dodadke ki spadajo zraven.

Samo moj skromni nasvet.
Prednost Garmina je, da ne rabiš uteži na nogi, da ima kar v uri vgrajen GPS, zelo hitro in enostavno prenašanje podatkov na PC, ogled pretečenih poti v Google Earthu itd., garancije pa je enako dve leti. Slabost je npr. napajanje, če ti crkne ko jo nosiš kar tako, med treningom, na poti itd. boš pač moral poiskati prvi računalnik ali vtikač za elektriko, da jo spraviš v pogon.
Jaz ti izmed obeh ur priporočam Garmina, je pa o njem že bilo veliko napisanega, malo pobrskaj, pa boš videl njegove čare pa tudi slabosti iz pisanj uporabnikov. Mislim, da je to najvažnejši podatek, celo bolj od samih specifikacij, ki jih navedejo proizvajalci.