prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Franci Škorjanc
Če nameravaš teči v pokritih prostorih potem Polar. Polarja je potrebno umeriti na dolžino koraka, da dobiš točne razdalje. Baje deluje zelo točno. Za rekreativce je natančnost zadovoljiva pri obeh urah.
Pri Polaju lahko kontroliraš tudi frekvenco korakov.
Pri Garminu pa lahko na zaemljevidu vidiš kje si tekel! Kar je tudi atraktivno.

Garmin je ena enota in ura zdrži mislim da okoli 12 ur paotem jo je potrebno filat. Pri Polarju pa neha delat foot pod, ura pa meri še vedno pulz in čas (eno let z 1uro treninga na dan, foot pod verjetno koli 10 -20 ur AA baterija)

Jaz sem kupil RS400 in naknadno še senzor G1. Sem zadovoljen, samo višino pogrešam.
Obe uri sta dobri. Pri Garminu ne vem koliko let zdrži vgrajena baterija. Pri polarju jih lahko sam menjaš s kovancem. Če kupiš baterijo od polarja še dobiš zraven tesnilno gumico.
Uporabniški avatar
 bluegreen
Sam sem se odločal med obema urama, v začetku sicer najprej za RS 300. Sedaj imam Garmina, pa mi zaenkrat dela super brez kakršnihkoli težav. Osebno še zmeraj čutim več spoštovanja do Polarja, pa ne vem zakaj. Mislim, da se RS 400 ne more primerjati z FR 405, za primerjavo bi kvečjemu lahko bila RS 800, ki bi pa po mojem okusu pol absolutno zmagala (lahko da se motim, sem začetnik in pišem o tem, kar sem se sproti naučil).

Sam sem že imel doma in v uporabi RS 400, pa sem bil razočaran, ampak to je že druga zgodba, ni bil problem v uri ampak v prodajalcih oz. odnosu trgovine do kupca. Če se odločiš za Polarja, glej da bo škatla originalno zapakirana, če pa jo že kupiš, pa jo kar v trgovini odpri in preveri, če je ura neprižgana, jo aktiviraj in preveri vse dodadke ki spadajo zraven. :!: Samo moj skromni nasvet.

Prednost Garmina je, da ne rabiš uteži na nogi, da ima kar v uri vgrajen GPS, zelo hitro in enostavno prenašanje podatkov na PC, ogled pretečenih poti v Google Earthu itd., garancije pa je enako dve leti. Slabost je npr. napajanje, če ti crkne ko jo nosiš kar tako, med treningom, na poti itd. boš pač moral poiskati prvi računalnik ali vtikač za elektriko, da jo spraviš v pogon.

Jaz ti izmed obeh ur priporočam Garmina, je pa o njem že bilo veliko napisanega, malo pobrskaj, pa boš videl njegove čare pa tudi slabosti iz pisanj uporabnikov. Mislim, da je to najvažnejši podatek, celo bolj od samih specifikacij, ki jih navedejo proizvajalci.
Uporabniški avatar
 ris9
Moj predlog je GARMINOVA ura 405... Ura je super dodatek k teku oziroma bolj analizi po teku. GPS je pa zakon!
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
bluegreen napisal/-a:Slabost je npr. napajanje, če ti crkne ko jo nosiš kar tako, med treningom, na poti itd. boš pač moral poiskati prvi računalnik ali vtikač za elektriko, da jo spraviš v pogon.

To pa ni res :roll:
Če ti med tekom crke so podatki do tistega trenutka ko je crknil shranjeni in jih lahko normalno preneseš kasneje ko ga napolniš....
 bendro
Jaz imam Garmina Forerunner 405 in sem ZELO zadovoljen. :laola
Če ga uporabljaš na prostem potem je Garmin to, ampak to je moje mnenje.

Lp Bendro
Uporabniški avatar
 ris9
Res je ja da se do trenutka spraznitve akumulatorja (baterije) shrani ampak je res moteče, da se sploh sprazni. Kolega ima RS800 pa če ma "krizo" z energijo pri uri samo zamenja AA bateriji in že gre lahko naprej. Ampak jaz sem še vedno za GARMINovo urco, sploh če je rekreacija za katero se jo uporablja tek, ker 8 ur skoraj nihče ne teče, toliko pa baterija zdrži (preverjeno). Sem pa močno razmišlal, da bi si kupi solarni polnilec oz. polnilec na sončno svetlobo a ne najdem primernega oziroma se bojim, da mi ne bo polnil. Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem?? Namreč prikluček za polnenje je USB?? En primer takega solarnega polnilca (prišel bi prav v primeru, da bi človek šel za celi dan na kolo ali v hribe, kar po večini traja dlje kot 8 ur, sploh daljše ture) http://www.mimovrste.com/artikel/1830021015/q=solarni%20polnilec/solarni-polnilnik-globetrotter Hvala že v naprej.
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
ris9 napisal/-a: ker 8 ur skoraj nihče ne teče, toliko pa baterija zdrži (preverjeno)

:ignore: :wink:

Ja 8 ur drži tudi meni oziroma še nekoliko dlje :shock: . Tudi sam sem razmišljal o tem polnilcu, toda če sva realna ga med tekom zaradi nerodne pritrditve napajalne "kljukice" ne moreš ravno polnit. Sčasoma bi se to poznalo tudi na avtonomiji baterije. Rešitev je pač da si tudi kot si treninge splaniraš obenem splaniraš kako ti bo Garmin držal pa je težava rešena.
To je pač tako, GPS zaenkrat terja svoj davek ampak zaradi slednjega si si verjetno ravno uro nabavil. Ker če bi rad daljšo delovanje napravice si dokupi foot pod in je težava rešena. :wink:

Lp

Uroš
Uporabniški avatar
 ris9
Jah ste redke izjeme ;), ki zmorete tud toliko (8 ur teka)... Sj pravm jaz tega polnilca nebi uporabljal za tek ampak za hribe in kolo kjer bi med počitkom dopolnil baterijo. Za zmogljivost baterije je pa potrben pravi polnilec in takega bi jaz rad imel, kje ga bom pa dobil pa še ne vem ;)
Kupil pa sem jo predvsem zaradi GPSja ja in res sem zadovoljen z njo, tako da jo vedno kadar kdo sprašuje o primerni uri za šport priporočim.
Uporabniški avatar
 bluegreen
Uroš Sobočan napisal/-a:
bluegreen napisal/-a:Slabost je npr. napajanje, če ti crkne ko jo nosiš kar tako, med treningom, na poti itd. boš pač moral poiskati prvi računalnik ali vtikač za elektriko, da jo spraviš v pogon.

To pa ni res :roll:
Če ti med tekom crke so podatki do tistega trenutka ko je crknil shranjeni in jih lahko normalno preneseš kasneje ko ga napolniš....

Saj nisem rekel, da se podatki izgubijo, rekel sem samo, da ura crkne in da jo je pol potrebno nafilat. Zraven tega pa sem še ugotovil, da tudi če ugasne ekran, ko gre že proti koncu, ura še zmeraj deluje nekaj časa, verjetno tako hrani čimveč energije.
Uporabniški avatar
 Pina
bom kar tukaj vprašala
...če bi bili vi tekač začetnik, ki namerava začeti resno trenirati okoli 4 krat na tedn....bi izbrali uro:
a)Suunto t3c
b)Polar RS300X

Hvala za odgovore

PS. kako je z menjavo pasa, baterije in drugih rezervnih delov ki se radi pokvarijo pri polarju, za suuntota mislim da ima kar dobro založeno to področje..ali?
 skorc
Moj glas gre SUUNTu T3c.

Pasi so v prosti prodaji po športnih trgovinah - ca. 60,00€, znotraj dveletne garancije so menjave brezplačne.

V uri je baterija CR2032, ki zdrži dobro leto. Menjaš jo tako, da odviješ kovinski pokrov ure. Pod pokrov je tesnilo, ki ga je tudi priporočljivo menjat a po mojih izkušnjah zdrži kar nekaj časa.

Pas ima prav tako baterijo CR2032. Isti princip menjave kot pri uri le, da je pokrov plastičen. Menja se hkrati z baterijo v uri. Pozor na širino utora pokrova. Robovi se lahko ob pretiravanju z zategovanjem lahko poberejo. Cena baterije od 2,00€ v trgovinah z elektroniko do 10,00€ pri urarjih.

FOOT-POD ima baterijo AAA. Alkalna baterija zdrži okrog 40 ur treninga. Pokrovček je plastičen, zaradi pogoste menjave baterije (ob daljši treningih) pa je meni gagnil na pretečenih ca. 4000 km. Robove sem mu toliko pobral, da se ga več ne da odvit. Če te zanima ti lahko javim še ceno pokrovčka in menjave.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA