Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Lep pozdrav.No,tudi jaz sem včiraj odtekel prelep tek okoli jezera.Mj garmin fr 305 mi je naštel 10.98 km. Tudi ko sem spremljal kilometerske oznake,so bile kar na pravem mestu.Tako da je bila proga dolga 11 km.
Včeraj pretekel krasen tek. Že po času se je videlo , da ni 12 km. Zanima me , zakaj sem naveden na koncu, brez rezultata , kjub temu, da so mi ga ob prihodu povedali - kot da ne bi prišel na štart. Čigava napaka ?
Proga je bila dobra, pijače je bilo vmes dovolj. Tile Bohinčani pa slabo navijajo. Z organizacijo pa tko tko, reševalcev nikjer,ko jih rabiš vode na koncu pa za ene 200 ljudi, pa niti plastenk vode ni bilo, saj štartnina ni bila ravno zanemarljiva. No malo naj si organizatorji pogledajo kako je to urejeno na BLEDU...
Se strinjam s tem, kar se tiče organizacije, ko ni bilo nikjer reševalcev. Ko sem prišla v cilj, sem ostala brez pijače, še dobro, da so bile na voljo lubenice, da sem potešila žejo. Pijače na progi je bilo dovolj, navijači so bili pa brez energije. Se mi pa zdi, da vsako leto dobimo manj za štartnino, ki jo plačamo. Trasa teka mi je zelo všeč in zato se vrnem naslednje leto.
Pijača!

Kar na nekaj tekih sem opazil, da zadnji, ki pritečejo v cilj, ostanejo brez pijače ali kakšnih drugih priboljškov. Pa mislim, da ravno slednji to najbolj potrebujejo.
Letos v Bohinju je pa izgledalo na cilju tako, kot v kakšni Afriški vasi, ko beli čkovek prinese vodo (v našem primeru sok) in potem tisoč ročic okli rešitelja in nenormalna gneča za zadnje kapljice. Sem šel kar v svoj nahrbtnik po vodo.
Saj vem, da bo drugo leto bolje, kajne organizator?
Lepo je bilo se spet udeležiti teka. Sama pokrajina in startno/ciljno mesto je edinstveno. Kljub temu, da je pričel tek ob 10-ih je bila temperatura primerna za tek. Tudi proga je bila večinoma senčna, tako da je bil tek prijeten, lahko bi rekel celo lahkoten, sproščujoč.... pravi užitek.

Cilj, ki sem si ga zastavil sem dosegel - izboljšal sem lanski rezultat, in to za več kot dve minuti. Torej super. Tudi proga ni bila več presenečenje in sem lahko pravilno razporedil moč in planiral ter uresničil svoj tempo.

Sama proga pač tam od polovice 2. do okoli 6. km zelo neugodna za tek in se sprašujem, zakaj organizator in sploh turistični delavci ne poskrbijo za celostno ureditev poti okoli jezera (pri tem govorim tudi o morebitni razsvetljavi in morebiti opremljenosti z koši za smeti ter tudi kopaliških kapacitet, ne pa samo o makadamizaciji).

Tudi moj Garmin je ugotovil razdaljo cca 10.910 m.

Strinjam se z ugotovitvijo ostalih, da bi lahko organizator v cilju malo bolje organiziral okrepčitev. Tudi v cilju me je motali odsotnost košev oziroma vreč za smeti. Ljubenica je bila enkratna in se je prav prilegla po končanem teku. Tudi pasulj je bil dober, za tiste, ki niso za meso, je bilo tudi poskrbljeno.

Srečal sem kar nekaj forumovcev, a le malo z TF opremo, tako da niste/smo bili dovolj razpoznavni (ki je tudi sam sicer nisem imel, ker sem jo šparal za Zagorje).
hansol napisal/-a:Včeraj pretekel krasen tek. Že po času se je videlo , da ni 12 km. Zanima me , zakaj sem naveden na koncu, brez rezultata , kjub temu, da so mi ga ob prihodu povedali - kot da ne bi prišel na štart. Čigava napaka ?

Tudi sam se znašel med izbrisanimi, pa so napako odpravil, čeprav mi nihče od pristojnih ni znal razložiti zakaj je do napak prišlo. Prepričan sem, da je problem v izredno slabi ekipi, ki je zadolžena za rezultate.

Bi pa pohvali organizatorje za lepo izpeljan otroški tek. Mislim da je pot prava le tako naprej.

Glede kilometraža je vsakomur (razen organizatorju) jasno da ne tečemo 12km pač pa 11km. No resnici na ljubo večini je vseeno koliko kilometrov so pretekli, a ker gre za tekmovanje, naj se organizator za naslednje leto vsaj toliko potrudi in popravi napako v razpisu.
hansol napisal/-a:Včeraj pretekel krasen tek. Že po času se je videlo , da ni 12 km. Zanima me , zakaj sem naveden na koncu, brez rezultata , kjub temu, da so mi ga ob prihodu povedali - kot da ne bi prišel na štart. Čigava napaka ?

jpotoc napisal/-a:Tudi sam se znašel med izbrisanimi, pa so napako odpravil, čeprav mi nihče od pristojnih ni znal razložiti zakaj je do napak prišlo. Prepričan sem, da je problem v izredno slabi ekipi, ki je zadolžena za rezultate.

Za nevšečnost glede "izbrisanih" se vam opravičujem. Zgodi se, da v cilju ne moremo zapisati vseh tekačev, ki pritečejo. Nekateri imajo zmečkane številke, nekateri pritečejo brez, kakšen tekmovalec (tekmovalka) pa nam lahko uide tudi zaradi velike gneče (preprosto je v velikih skupinah včasih nemogoče zapisati vse številke). Četudi smo imeli štiri skupine, ki so beležili vrstni red tekačev v cilj.

Če se je še komu zgodilo, da je bil "izbrisan", naj sporoči čim več podatkov (svoj čas, štartno številko, štartno številko koga, s katerim je pritekel v cilj, ...) na tek@starafuzina.si ali meni na zs, pa bom poizkusil napako odpraviti.

jpotoc napisal/-a:Glede kilometraža je vsakomur (razen organizatorju) jasno da ne tečemo 12km pač pa 11km. No resnici na ljubo večini je vseeno koliko kilometrov so pretekli, a ker gre za tekmovanje, naj se organizator za naslednje leto vsaj toliko potrudi in popravi napako v razpisu.

Glede dolžine proge bomo naslednje leto popravili razpis.

Lep pozdrav vsem,
Vito.
Sam sem pa s svojo četrto udeležbo kar zadovoljen. Osnovni cil je bil, da že do ribarnice ne pokurim prav vse energije... pa pamet z leti žal ne raste in sem spet gagal tričetrt teka na pulzih, ki jih sicer niti med gledanjem Dnevnika več ne dosegam. Sem pa za 9 sekund popravil svoj lanski rekord, tako da - če že pamet ne - raste vsaj hitrost.
Z drago sva imela romantični vikend, obe zgagi v koloniji, tako da bi moral naleteti na kake prav hude pomanjkljivosti, da bi jih zaznal. Res se je že po našem prihodu v cilj vse drenjalo okrog enega samega vrča z napitkom in nadprizadevne dame s šefljo (zato sem se odpravil točit vodo v bidon v kavarnico proti hotelu, kjer pa sta me frfri prav ošabno zavrnili), je bil pa 'vegeterjanski' obrok nemalo zatem najboljši, kar sem jih použil v svoji tekaški zgodovini. Resno. Tako sva se napokala, da je kakšno sekundo viselo v zraku celo postporočno obletnično kosilo pri Jaku... ki pa sva ga kasneje tudi herojsko zmogla.
Od znamenitosti naj omenim še res kulsko (četudi vstopnino pa znajo zaračunati!) Dalijevo razstavo v Pristavi in kraljevski uplen lisičk včeraj zjutraj na Pokljuki, ki je zadoščal za naravnost božansko večerjo.
tudi jaz se udeležil pa bemu vidim tem ene k kr s tremi urami na rokah malo je še manjkalo da jih imajo na nogah sm si mislil ,bemu kaj zdaj to a to je ultramaraton he he potem pa klele berem pa jaz mam tak model jaz tazga pa tazga matr dejte se mal sporstit pa mal tečt sproščeno ne pa sam kritizirat pa se hvalit kakšno opremo ima kdo pa koliko metrov mu je zračunala pa gor pa dol dejte enostavno tečt za dušo

lp
No pa da še sam pristavim lonček k poročilu iz teka....kako bi se že reklo....tale dan ni bila moja noč.... Že zjutraj ko sem jedel zajtrk sem vedel, da to ne bo dobro...bila je prepozna ura (ma, ko je tudi v postelji tako luštno :lol: :lol: ) ....in zgodila se je še začetniška napaka.... Že med ogrevanjem občutki v želodcu niso bili pravi....nato pa štart, letelo je na polno vse tja do oznake 6 km potem pa....STOP Slika in Slika ... ja potem pa vse tja do ukanc in do oznake še 3 km do cilja z bolečinami v trebuhu in nato ponovno Slika in Slika ...no na koncu sem se nekako privlekel do cilja in temu primerno tudi zaostal za cca. 4 min glede na lanski čas.... :wink:

Nauk zgodbe: ....zjutraj raje ne jej kot, da ješ prepozno.... :lol: :lol: :lol: ...kot da tega že prej ne bi vedel... :lol:
Veseli me, da vam je 12 tek štirih srčnih mož bil všeč. kar pa se tiče same proge je pa tako. Tudi mi se z določenimi deli proge ne strinjamo, bi se dalo marsikaj urediti, a žal ne smemo... :? Triglaski narodni park... čeprav se domačini zavedamo, da bi z ureditvijo poti olajšali tudi marsikateri zvin, ki nastane ob preskakovanju ovir, pa ne le za tekače, tudi za morebitne sprehajalce.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA