- 27 Avg 2009, 16:39
Eh to je prav bedno, če moram imeti samogovore, ker si nihče ne upa oglasiti v Goladkini temi.
Smo prilezli okoli pol osme ta ponedeljek 24. malega travna, ko je hitri slon tako oddelal intervale, da je le na tleh ostala oranžna sled.
Kajpak je bilo discipline manj, ker je amidža Jusuf na dopustu in so po stadionu krožile sirene. Sploh je bilo zanimivo videti raznorazne rekreativce in predvsem rekreativke, vse z dodatnimi zalogami gela, ki so pumpali vojničke vježbe, teniskaška ogrevanja in fuzbalerske finte. Ja, ja, ekspresna priprava za ljubljanski polmaratonček.
Videvši vse to in rdečelaske in bjonde in brinete, sem se odločil za približno štiri kroge počasnega ogrevanja ( 2 do 3 min na krogec), potem zabušantsko raztezne, ne ogrevalne vaje (rokce, nogce) s katerimi sem ugotovil kako sem se pokvečil sprehajavši psička.
Potem smo šli, pa ne domov, ker so bejbe kar naprej prihajale in razni tipi, ki bodo vsi hitrejši od mene na ljubljančku, če ne bom treniral vsaj malo. In sem se odločil za čimkrajše intervalčke, ki bodo ubijalski, a jih bo vsaj prej konec. 50, 100, 150m po približni oceni, z vsaj dva do štirikratnimi ponovitvami. Na eni strani elipse krajše, na drugi daljše ali pa enaokmerne. Odvisno koliko so me demoralizirali tekajoči pari deklJic, fantkoF; in organizorani skupini, kjer so nekateri trenirali kot za sprejem v specialno enoto.
Seveda sem rabil po dvajset sekundnem intervalu minuto čik-pavze, po štirideset sekundnem dve minutkici inhalacije, včasih pa sem končeval držeč se za ograjo.
Zaključno raztezanje se mizvajal z nekimi degenerirano orgazmičnimi zvoki (hrhahrhhrrrrkhaaaah), ker sem preskočil iztek. Prišedši ob pol osmi sem porabil za intervaljenje še petindvajset minut in se je začenjalo mračiti.
Zaskrbelo me je, da bi obnemogel zaspal pod tribunami, zategadelj sem raje šel. Sprehajat psa za kako uro. In potem sem dva dni čuitl poseldice. Rahlo nabite skelpe v gležnjih in kolenih, vse mišice na ročicah in nožicah ter celo neke zametke stranskih trebušnih mišic. OStanki drobovja in ostali notranji organi so pretreseni ugotovili kako labilni so in me opominjali na to z bolečim majanjem pri vsakem koraku.
Skratka zabavno. Le nekateri se izogibajo trbningov z mano. Najverjetneje bo tudi danes tako in ne bo nikogar na Goljado. Ali pa tečejo skrivaj, brez mene?
...Vae victis... :E