prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Pina
Ojla...a kdo ve kaka je razlika, če sploh je , med programom, ki ga imaš na netu garmin connect in programom na PCju..training center?
Uporabniški avatar
 Pina
oki še en problemček.....
.....kok shranim na PC podatke, ki sm jih shranila na G. connect? ...ko kliknm export mi piše da ne obstaja. datoteka...bla bla ....kje je fora?
Vprašanje glede programa. Ko grem v program in imam pulz 180 mi napiše da je to 100% (tam ko lahko naštimaš procente). NI mi jasno zakaj je tako. Kakšna je rešitev problema?
Kateri program?

Sicer pa na splošno - nimaš nastavljenega max. utripa oz. imaš nastavljenega 180 bpm.
Nastavi si drugo (pravo) vrednost.
 spela*
tae napisal/-a:
IČA napisal/-a:Moti pa me še ena stvar in sicer, da v bistvu štopa tudi pavze, ima kdo kakšno idejo kako preko tega, ker bi rad imel podatke res samo za neto čas treninga.

lp

- Ko končaš s treningom (še predno shraniš podatke) imaš spodaj skupni neto čas treninga (oziroma, ko je štoparica vidno laufala)
- Ko trening shraniš, ti naredi "lap-e," se pravi vsakič, ko si pritisnil gumb start/stop, tako so posamezni "krogi" zabeležene tudi tvoje pavze. Posledično je tudi skupni čas treningi+pavze.

Se m je zdelo, da mora nekje v tej temi že biti odgovor na to, kar me zanima.
Sicer je IČA tole spraševal že dolgo nazaj in je verjetno do danes že ugotovil, kako in kaj. Jaz sem pa to ugotovila danes, a bi vseeno preverila. Če med treningom pritisneš STOP (ker te zanima samo neto čas teka) in potem čez nekaj minut spet START, ti bo ura merila tudi pavzo. Ob koncu, preden trening shraniš, bo na štoparici viden skupen neto čas treninga (torej brez upoštevanja te pavze). Potem, ko trening shraniš, bo ob prvem pogledu naveden skupen bruto čas, s pavzo vred. Čas pavze bo shranjen kot poseben LAP (recimo temu LAP 2, če sta LAP 1 in LAP 3 tista, v katerih si dejansko izvajal trening). Ampak če pogledaš posamezne LAP-e, ti bo ura pri ogledu LAP 3 kot skupen čas treninga pokazala neto čas - in to je to, kar nas zanima.

Če nisem preveč zakomplicirala, naj mi, prosim, nekdo potrdi, ali imam prav. :D
Uporabniški avatar
 tae
Špela, če sem pravilno prebral tvoj prispevek, potem mislim, da ti lahko potrdim. Jaz stop in ponovni start uporabljam ponavadi, ko sem prisiljen čakati na kakšnem semaforju. Če je pavza daljša in če je trening "pomemben" ga raje shranim in od tam dalje začnem novega. Na koncu oba skupaj seštejem ročno. Sicer je pa meni ta funkcija všeč. Na primer, da delaš časovne intervale ne glede na vmesne pavze. Ponavadi je človek s časom pavz obremenjen, tako pa začneš novo ponovitev, ko si dovolj spočit. Na koncu pa še vedno dejansko vidiš:

- vse tvoje pavze
- ves tvoj tek
- skupni čas teka
- skupni čas pavz
- skupni čas celega treninga

Merilo napredka je lahko tudi skupni krajši čas pavze na isti razdalji in istim številom ponovitev hitrega teka.
Hvala, tae, ja, prav si razumel. Še eno vprašanje, ko smo že pri tem:

tae napisal/-a:Jaz stop in ponovni start uporabljam ponavadi, ko sem prisiljen čakati na kakšnem semaforju. Če je pavza daljša in če je trening "pomemben" ga raje shranim in od tam dalje začnem novega.

V čem je pa razlika? Saj v vsakem primeru vidiš vse podatke. Ali pač ne?
Uporabniški avatar
 IČA
Špela, prav si ugotovila :D , nekaj sem moral ukreniti glede tega.

Najlažje se mi zdi urediti podatke po končanem treningu v Training centru, kjer pobrišem kroge (lape), ki so pavze. Po navadi štopam trening kot celoto, razen če sta dela treninga različna, npr. segrevanje, potem pa intervali...

Iz ure pa podatke kar avtomatsko pobrišem ob prenosu na PC, da me potem ne motijo ali begajo "netočni" podatki.
Uporabniški avatar
 tae
Izmišljen primer:

Greš na nek tek in po 5km si se prisiljen nehote ustaviti za 5min. Pritisneš gumb stop in trening shraniš in nato nadaljuješ z novim 5km treningom. Na koncu tudi tega shraniš.
Imaš podatke o razdalji, času in tempu prvega dela treninga in drugega dela treninga. Vse o.k. in jasno. Manjka ti edino čas vmesne pavze med obema treningoma.

Drugi primer: tokrat po 5km pritisneš stop in nato spet start.
- Takoj, ko končaš trening vidiš tvoj neto čas teka ne glede na vmesno pavzo
- Ko zadevo shraniš, vidiš tvoj bruto čas vključno z pavzo. To pa je že problem. Tvoje neto čase teka moraš potem na roko seštevati. Če je pavza le ena ni problem, problem nastane, ko jih je več. Če imaš le štoparico včasih ne moreš več vedeti kdaj je bila dejansko pavza in kdaj tek.

Povzetek: če delaš klasične intervale, uporabljaj tipko lap. Če imaš slučajno kratko pavzo pritisni stop in start, če imaš daljšo pavzo pritisni stop in shrani.
Uporabniški avatar
 IČA
tae napisal/-a:Izmišljen primer:

Greš na nek tek in po 5km si se prisiljen nehote ustaviti za 5min. Pritisneš gumb stop in trening shraniš in nato nadaljuješ z novim 5km treningom. Na koncu tudi tega shraniš.
Imaš podatke o razdalji, času in tempu prvega dela treninga in drugega dela treninga. Vse o.k. in jasno. Manjka ti edino čas vmesne pavze med obema treningoma.

Drugi primer: tokrat po 5km pritisneš stop in nato spet start.
- Takoj, ko končaš trening vidiš tvoj neto čas teka ne glede na vmesno pavzo
- Ko zadevo shraniš, vidiš tvoj bruto čas vključno z pavzo. To pa je že problem. Tvoje neto čase teka moraš potem na roko seštevati. Če je pavza le ena ni problem, problem nastane, ko jih je več. Če imaš le štoparico včasih ne moreš več vedeti kdaj je bila dejansko pavza in kdaj tek.

Povzetek: če delaš klasične intervale, uporabljaj tipko lap. Če imaš slučajno kratko pavzo pritisni stop in start, če imaš daljšo pavzo pritisni stop in shrani.

Zakaj bi sešteval na roke, če pa enostavno desni klik delete lap in pobrišeš pavze, če tečeš s podom, potem itak ni težav vedeti kaj je pavza in kaj je tek tudi pri intervalih. Na koncu dobiš lepo urejene neto čase treninga in seveda tudi grafe.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA