Ljubljanski maraton je mimo z nasmehom na obrazu in betonsko težkimi nogami.

Moja pot na LJ maraton se mi je na začetku zdela nedosegljiva, ker količina potrebnih treningov (5-6/teden) ni bila oziroma ne bi bila izvedljiva zraven moje službe in družine. Tukaj mi je skočila na pomoč Tatjana, ki mi je predstavila Furmanov program treningov FIRST. Glede na to, da ima program tri ključne treninge na teden plus rekreacijo po želji se mi je zdel izvedljiv in sem se ga takoj lotil ter ga izvajal v vseh vremenskih pogojih, tudi pri 30°C. Z njim sem tudi prvič srečal intervale, tempo tek in še marsikaj dodatnega s pomočjo predvsem Tatjane in Uroša ter drugih soforumašev saj pred njim nisem tekel po nekih pravilih, tempih, poznal abecedo teka, "stretching"-a, itd.
Moj prvi polmaraton je bil v Radencih, ko sem že na strartu imel 130 pulza od nervoze. Vsi vemo, da so bili pogoji hudi (vsaj za večino), moj čas na cilju pa se je ustavil pri 1:52:48 in je bil zame veliko razočaranje. Vedel sem, da zmorem več, želja je bila velika zato sem tudi pridno treniral po
programu.
Tako sem v nedeljo na LJ maratonu odtekel še boljše, kot sem pričakoval saj se je ura v cilju ustavila pri 1:38:58. Z rezultatom sem zelo zadovoljen saj sem pretekel polmaraton 14 minut hitreje od prejšnjega. Mogoče bo ta razlika v rezultatu še koga vzpodbudila, ki nima dosti časa in bi rad tekel hitreje saj je očitno ta trening pravi za to.
Sem si pa zdaj zastavil že naslednji cilj, ki je seveda popravni izpit v Radencih. Ker ne bi rad pretiraval bom zadovoljen z časom 1:40, če pa bo kaj hitreje pa toliko boljše saj bom tudi tako treniral. Moral pa bom seveda delati na hitrosti in sem si zato sestavil za začetek 10. tedenski program z imenom
Projekt 10k, ki se ga bom lotil že naslednji teden. Po pravem program traja 12 tednov, a sem ga zaradi časovne stiske priredil/skrajšal na 10 tednov saj njemu sledi
18. tedenski Furmanov program za polmaraton v Radencih s katerim pričnem meseca Januarja. Ta je sestavljen tako, da bi me naj pripravil odteči polmaraton v času 1:35.
Ja... spet sanjam.
No upajmo, da bo zima mila in nam bo dala priložnost tekati naokrog. Še enkrat hvala vsem za pomoč.
Odlični ste.
Lp, Medicius.
Run with your head, not with your feet.