Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Bom videl kak bom razpoložen ene dva do en teden prej :D
Načeloma bi rad Radence izboljšal in spravil na 3:10:00 kar bi glede na vreme bilo mogoče realno potihem pa sanjam okrog 3:00:00 :oops:
Uporabniški avatar
 Medicius
Bomo ti pač držali pesti za tvoje hitre sanje. Jaz si pa bom moral najti res enega zajca, ki bo mi narekoval tempo. No... še bolje zajčico. :lol:
Uporabniški avatar
 Medicius
Moji treningi se nadaljujejo in proge postajajo daljše. Me je danes čakalo 22,5km s tempom 5:19/km, a sem si mislil, da če se mi že močno bliža cifra 30, da bi lahko tudi odtekel tako cifro prvič v življenju. :idea: Pfff... sem si mislil, da bom videl kako bo po poti in se bom takrat odločil, ker sem na prejšnjih 8km turi imel rahle bolečine v golenih. No, je šlo prvih 10km brez težav s povprečnim pulzom tam nekje 145/minuto in sem se takrat odločil, da bom kar nadaljeval do Črenšovec in bom poskusil porušiti moj mejnik malega maratona. Razdalja je na koncu znesla 31km, ki sem jih pretekel v času 2:42:02, kar je tempo 5:13/km. :) Jaz sem zadovoljen saj bom imel zdaj v kratkem dve 30-ki za sabo. :mrgreen:
Zdaj bom pa do LJ polmaratona priden... obljubim. :lol:
Uporabniški avatar
 Medicius
Ljubljanski maraton je mimo z nasmehom na obrazu in betonsko težkimi nogami. :) Moja pot na LJ maraton se mi je na začetku zdela nedosegljiva, ker količina potrebnih treningov (5-6/teden) ni bila oziroma ne bi bila izvedljiva zraven moje službe in družine. Tukaj mi je skočila na pomoč Tatjana, ki mi je predstavila Furmanov program treningov FIRST. Glede na to, da ima program tri ključne treninge na teden plus rekreacijo po želji se mi je zdel izvedljiv in sem se ga takoj lotil ter ga izvajal v vseh vremenskih pogojih, tudi pri 30°C. Z njim sem tudi prvič srečal intervale, tempo tek in še marsikaj dodatnega s pomočjo predvsem Tatjane in Uroša ter drugih soforumašev saj pred njim nisem tekel po nekih pravilih, tempih, poznal abecedo teka, "stretching"-a, itd.
Moj prvi polmaraton je bil v Radencih, ko sem že na strartu imel 130 pulza od nervoze. Vsi vemo, da so bili pogoji hudi (vsaj za večino), moj čas na cilju pa se je ustavil pri 1:52:48 in je bil zame veliko razočaranje. Vedel sem, da zmorem več, želja je bila velika zato sem tudi pridno treniral po programu.

Tako sem v nedeljo na LJ maratonu odtekel še boljše, kot sem pričakoval saj se je ura v cilju ustavila pri 1:38:58. Z rezultatom sem zelo zadovoljen saj sem pretekel polmaraton 14 minut hitreje od prejšnjega. Mogoče bo ta razlika v rezultatu še koga vzpodbudila, ki nima dosti časa in bi rad tekel hitreje saj je očitno ta trening pravi za to.

Sem si pa zdaj zastavil že naslednji cilj, ki je seveda popravni izpit v Radencih. Ker ne bi rad pretiraval bom zadovoljen z časom 1:40, če pa bo kaj hitreje pa toliko boljše saj bom tudi tako treniral. Moral pa bom seveda delati na hitrosti in sem si zato sestavil za začetek 10. tedenski program z imenom Projekt 10k, ki se ga bom lotil že naslednji teden. Po pravem program traja 12 tednov, a sem ga zaradi časovne stiske priredil/skrajšal na 10 tednov saj njemu sledi 18. tedenski Furmanov program za polmaraton v Radencih s katerim pričnem meseca Januarja. Ta je sestavljen tako, da bi me naj pripravil odteči polmaraton v času 1:35.

Ja... spet sanjam. :lol:

No upajmo, da bo zima mila in nam bo dala priložnost tekati naokrog. Še enkrat hvala vsem za pomoč.

Odlični ste. :laola

Lp, Medicius.
Uporabniški avatar
 tae
Medicius, eno vprašanje, ki nima veze z naslovom teme.

Ali si se ime "Projekt 10k" sam spomnil, ali je bil že kje prej tako imenovan ?
Uporabniški avatar
 Medicius
tae, me je tvoj simpatični naslov za treninge navdušil. A te moti? Ker v tem primeru ga lahko preimenujem. :)
Uporabniški avatar
 tae
Ne, sploh ne. Pravzaprav celo nasprotno. Vesel sem, da ti je naslov všeč in tudi svoj plan poimenoval tako. Mislil sem, da so že originalni program poimenovali tako. Naj ti uspe. Jaz se bom zadeve ponovno lotil drugo leto. Letos pa imam še slab mesec časa za ponovno 21-ko.
 luzr
Tema je zanimiva verjetno marsikomu, ki to zgolj bere in se ne oglaša...
Le v splošno debato ne sodi in jo bo tam zelo težko najti, ko tema enkrat ponikne, zato jo malo dvigujem.
Uporabniški avatar
 Medicius
Prvi teden treningov je mimo in to po planu. Že v ponedeljek sem opravil intervale 5x800m v času 2:55/interval medtem, ko je bil planiran tempo 3:02/interval. Danes sem odtekel 11km v času 50min 20s, kar je tempo 4:34/km in sem zelo zadovoljen. Seveda tej "hitrosti" botrujejo tudi nižje temerature ampak kljub temu upam, da bo mi ta tempo prišel pod kožo do spomladi.
Uporabniški avatar
 Bosti
Medicius, sicer vsakemu ustreza drugačen način treniranja, vendar ti priporočam, da si vzameš vsaj dva ali tri tedne počitka pred začetkom treninga za spomladansko sezono.
Vem, da je težko nehati ravno ko se počutiš odlično pripravljenega, toda čeprav boš po daljšem počitku v bistveno slabši formi kot prej, bo napredek znatno večji, zato se ti na dolgi rok to obrestuje :wink:
Uporabniški avatar
 Medicius
Projekt 10k je propadel že po 5. tednu. Nekaj je krivo vreme, nekaj čas, nekaj bolniška, nekaj nejevolja, nekaj prazniki, predvsem pa sam, ko sem našel toliko izgovorov, da ne morem teči. Ampak res... December NI bil moj tekaški mesec saj sem tekel le občasno. :(
Sem se pa že prejšnji teden podvizal, "zavihal rokave" (prej dvojne oblekel) in začel nazaj intenzivno trenirat. Torej sem danes začel s prvim tednom treninga za maraton v Radencih, ki bo ne boste verjeli že za 19. tednov. :) Edina sprememba v planu je, da bo prvi trening v tednu in sicer intervale zamenjal mali nogomet.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA