Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Nataša
spela* napisal/-a:
Nataša napisal/-a:mene ta tema spominja na srednjo šolo, ko smo se kregali, kdo je bolj kul: Kamničani ali Domžalčani.

Itak da smo bili A-jevci najbolj kul. :mrgreen:

itak! :wink:
Uporabniški avatar
 lonely
Kje so tekači?
Dobro vprašanje za trenerje lokalnih atletskih klubov.
Talenti so...in bojo...kje se izgubijo po 20-em ali 25-letu je res diskutabilna snov.Eni se naveličajo...drugi nimajo prave podpore v sponzorskem pomenu...tretji pa se preusmerijo na daljše razdalje in pridno pobirajo nagrade na 10-kah,polmaratonih in pdb.Tam pač ne tečejo svoj natreniran tempo 2:50/km ker jim je dovolj 3:00-3:30/km in so "glavni".

Če se že iščejo tekači...tudi tukaj na TF je nekaj tekačev kateri so zmožni 3 min/km (ali kakšno sekundo več) ampak so fantje skromni in ne razglašajo tega naokoli...tečejo pa razdalje ki so daljše od 5000 metrov.
zg08mar17.jpg
TF-Forest
zg08mar17.jpg (4.58 KiB) Pogledano 3138 krat
Uporabniški avatar
 marčni zajec
herb elliott napisal/-a:potem pa vam res svetujem ,da iz rok snamete ure(ki nisdo navadne budilke ampak prave moderne tekaške ure) IN SE RES POSVETITE SAMO TEKU IZ UŽITKA,morda sem res komu stopil na žulj ko sem omenil teh 15 minut na 5000 m...dobro veste o čem govorim in prav radi bi nekateri tekli vsaj pod 17 minut na 5000 m....nekaj tekmovalnosti pa je v vas....sam sem tekač in vem o čem govorim..res snamite ure iz rok ,nehajte jest vitamine, obujte navadne čevlje(ne pa vsako leto tri štiri nove modele kot šminkerji)

ojoj... tebi pa res ni lahko v življenju, ne?
 jezek.teka.teka
herb elliott napisal/-a: sam sem tekač in vem o čem govorim..

res bi te rada enkrat v živo spoznala.. ker si pač tekač in zato veš o čem govoriš in še nikogar takega nisem spoznala, ki bi vedel o čem govori in bi bil tekač in bi zmogel tečt 5.000 m v 15 minutah...

pravi tekač med nami, končno!!!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Namen verjetno ni bil tako slab
način je pa pod nivojem tega foruma.

:TF)
Uporabniški avatar
 herb elliott
nikogar nimam namena žalit kot sem že povedal,nekateri pa so takoj ostro štartali na moje razmišljanje(kot bi se čutili poklicani )
Uporabniški avatar
 noteko
Vprašanje kje so tekači bi moral nasloviti na Atletsko zvezo Slovenije.
Res je, da je to nacionalni problem, da nam mankajo vrhunski dolgoprogaši, vendar ne vidim smisla, da bi s tem obremenjeval ta forum, ki združuje tudi atlete, zelo dobre gorske tekače, resne rekreativce, malo manj resne in tudi začetnike.
Vsekakor je lepo videti, ko toliko ljudi z veseljem teka in se udeležuje rekreativnih prireditev in s tem naredi nekaj za svoje zdravje :)

Da pa pri nas ni nekih res vrhunskih (vsaj trenutno) tekačev, je pa zelo veliko vzrokov.
Eden je gotovo ta, da atletika pri nas denarno ni dobro podprta. Da bi atleti garali 2krat na dan podve uri in pri tem ne imeli vsaj malo dobička, razen lastnega zadovoljstva, pa verjetno niti ni smisleno niti ni ekonomsko pametno, saj tisti, ki trenira dvakrat dnevno ne more delati v službi kot običajen državljan, saj mu treningi vzamejo preveč časa. S tega stališča je pri nas za športnike slabo poskrbljeno oz. atletika ni dovolj zanimiva za sponzorje( za razliko od nekaterih drugih športov - npr. nogomet).
Sam poznam atleta, ki je bil tudi po tvojih merilih tekač, vendar je pred časom končal resno kariero zaradi zgoraj napisanega vzroka.

Me pa zanima koliko je tvoj osebni rekord, da si tako razlagaš definicijo tekača :?:
Uporabniški avatar
 Andreja_T
herb elliott napisal/-a:potem pa vam res svetujem ,da iz rok snamete ure(ki nisdo navadne budilke ampak prave moderne tekaške ure) IN SE RES POSVETITE SAMO TEKU IZ UŽITKA,morda sem res komu stopil na žulj ko sem omenil teh 15 minut na 5000 m...dobro veste o čem govorim in prav radi bi nekateri tekli vsaj pod 17 minut na 5000 m....nekaj tekmovalnosti pa je v vas....sam sem tekač in vem o čem govorim..res snamite ure iz rok ,nehajte jest vitamine, obujte navadne čevlje(ne pa vsako leto tri štiri nove modele kot šminkerji)

u, mater si tečen... težko otroštvo, al? :--

herb elliott napisal/-a:nikogar nimam namena žalit kot sem že povedal,nekateri pa so takoj ostro štartali na moje razmišljanje(kot bi se čutili poklicani )

aha, in ti si poklican, da sodiš o tem kdo je tekač in kdo lahko kupuje dobre copate v športnih trgovinah? ddd? :D

kaj ti je sploh mar, da nekdo nosi dobro uro, če mu je všeč, pa magar če je to tazadn model od nase s prikazano konštalacije planetov :twisted:

verjemi, da se tudi tu, na tem "levem rekreativnem" ( :-- )forumu marsikdo najde, ki preteče razdaljo (pa ne samo 5km) s takim tempom - in prav zaradi tega ker SO TEKAČI po srcu, ne čutijo potrebe javljati se na tvoje širokoustenje.

verjemi, da noben tu ne nosi ur, ki so desetkrat dražje od moje, da noben ne študira o prehranskih dodatkih, ker bi rad tebe impresiral in prehitel, ampak zato, ker je nakaterim tak način všeč. saj ni samo vam, pravim športnikom, dovoljeno nosit pravih ur, a veš. :D

P.S.: bi te rada petelina, videla, kako pretečeš 500 km :lol: pa kolk sape bi ti še potem ostalo za čivkanje :twisted:
Uporabniški avatar
 herb elliott
Andreja_T napisal/-a:

u, mater si tečen... težko otroštvo, al? :--

herb elliott napisal/-a:nikogar nimam namena žalit kot sem že povedal,nekateri pa so takoj ostro štartali na moje razmišljanje(kot bi se čutili poklicani )

aha, in ti si poklican, da sodiš o tem kdo je tekač in kdo lahko kupuje dobre copate v športnih trgovinah? ddd? :D

kaj ti je sploh mar, da nekdo nosi dobro uro, če mu je všeč, pa magar če je to tazadn model od nase s prikazano konštalacije planetov :twisted:

verjemi, da se tudi tu, na tem "levem rekreativnem" ( :-- )forumu marsikdo najde, ki preteče razdaljo (pa ne samo 5km) s takim tempom - in prav zaradi tega ker SO TEKAČI po srcu, ne čutijo potrebe javljati se na tvoje širokoustenje.

verjemi, da noben tu ne nosi ur, ki so desetkrat dražje od moje, da noben ne študira o prehranskih dodatkih, ker bi rad tebe impresiral in prehitel, ampak zato, ker je nakaterim tak način všeč. saj ni samo vam, pravim športnikom, dovoljeno nosit pravih ur, a veš. :D

P.S.: bi te rada petelina, videla, kako pretečeš 500 km :lol: pa kolk sape bi ti še potem ostalo za čivkanje :twisted:
Uporabniški avatar
 herb elliott
andreja.T,omenjaš težko otroštvo,hm..glede na čas ko si pisala ta post 1.48 bi človek sklepal ,da imaš ti težko življenje in ne moreš spat,verjetno si zapuščena in prevarana
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
A ti dost Egota spiješ ha? :lol: :mrgreen:

Ker drugače ne vem zakaj napadaš skoraj vsak post, ki ni napisan tako da bi ti ustrezal. Očitno težko sprejmeš kako kritiko, zato se pač spravljaš na druge oziroma odreagiraš kot da si ogrožen, z druge strani pa pišeš da nimaš nikoga namena žalit.

Prosim te...poglej kaj pišeš :roll:
Uporabniški avatar
 marčni zajec
ne se vznemirjat zaradi takih. saj to je klasika po forumih. vsake toliko se pojavi kak frustriranec, ki nezadovoljen nad sabo in svojim življenjem, išče neko samopotrditev na tak način, da provocira in pametuje. pol kasneje, ko jim na enem mestu postane dolgčas, se premaknejo na drugo področje in tako jim mineva čas. navadno potem, ko vidijo, da jih ostali uporabniki ne marajo, postajajo vedno bolj žaljivi, ker vidijo, da tam pač niso zaželjeni. nekateri počasi najdejo kako strokovno pomoč pri kakem psihiatru, nekateri pa vegetirajo dalje. pa kaj moremo, vsi drugačni vsi enakopravni...
Nazadnje spremenil marčni zajec, dne 09 Sep 2009, 08:27, skupaj popravljeno 2 krat.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA