Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 vidkul
katka napisal/-a:V urbanem okolišu bi moral imeti psa privezanega. Ok, tudi jaz imam psa in ju rada spustim na primernih koncih, ampak na pločniku... hmmm... ne bi upala, že zaradi prometa ne.

Si pa srečko, če imaš lahko psa s seboj v službi, da lahko direkt iz službe še na tek greš z njima...

Kar se tiče zavarovanih območij, res jih je veliko v SLO (osebno se mi to zdi reč za bit ponosen, ne pa za jamr), niso pa vsa enako kategorizirana. Rožnik je krajinski park, če se ne motim, ki ima točno določena območja, kjer je parkiranje dovoljeno. Privat parcele na "notranji" strani Večne poti to pač niso.

Pač, stvari v lajfu niso nujno naravnane tako, da nam je vsem vse komot. Veliko nas mora čez kakšen semafor, da pridemo do priljubljenih tekaških površin, velika večina nas ne živi pod Rožnikom in tudi veliko nas ima pse. Ja, in? Je to razlog, da uničujemo naravo z avtomobili? Moram priznati, da me čudi, da lastniki parcel v območju Rožnika - glede na to, kako jih to parkiranje in "vse-je-od-vseh" attitude raznih uporabniških skupin tega območja jezita - še niso ubrali kakšne bolj drastične poti reševanja svojih težav. Jaz gotovo ne bi bila tako mila.

Psa žal nimam v službi, bi bilo pa super.

Se popolnoma strinjam, da ni nič narobe, če imamo toliko zavarovanih območji. edini problem je, izvajat toliko funkcij (rekreacijska, proizvodna, socialne, ekološka...) ki jih lahko ima gozd in okolica, katere se med sabo lahko dopolnjujejo in izključujejo.
Če propagiraš rekreacijo moraš tudi poskrbeti za spremljevalne objekte v našem primeru parkirišča, če nočeš da se uničuje narava. Lahko bi postavili tudi rampo pred cesto in stvar bi bila zaključena in ljudje bi bili prisiljeni parkirati nekje drugje.
Uporabniški avatar
 Wega
Po svoje se mi zdi kar prav, da se ne parkira kar tako. Je pa res, da bi lahko začeli bolj nežno, z opozorili, ne pa kar hop pa lisice. Sicer sem pa slišal, da so tam kar dostikrat pametnjakoviči rezali gume...

No, kot zgleda se bo treba navaditi na drug start in cilj. Pa tako luštno se je bilo zagnati v ciljni finiš navzdol po klancu... :)
Uporabniški avatar
 katka
vidkul napisal/-a:Lahko bi postavili tudi rampo pred cesto in stvar bi bila zaključena in ljudje bi bili prisiljeni parkirati nekje drugje.

Jp, ljudje še najbolje razumejo rampo. A ni to žalostno? :?

Res, pričakovala bi, da ima tekaška srenja drugačno "ljubezensko zgodbo" do fosilnih goriv kot dirkači na motorjih, ki uničujejo, na primer, Vremščico.
Žalosti me, če ni tako!
 dragons
vidkul napisal/-a:Nekateri pridemo skoraj direktno iz službe na K-rožnik in nimaš variante, da bi parkiral cca.15-20 min dlje, ker bi ga zamudil.

A parkirišče pred Mercatorjem nasproti Kresničke je sprejemljivo.

P.S Danes ob10:30 olisičena 2 avta
 zappa
vidkul napisal/-a:Slovenija ima več kot 50% (če se ne motim celo okoli 66%-če kdo ve naj me popravi) zaščitenih območji in težko zagotovimo za vsa zaščitena območja enako raven varovanja. Ko se pokaže nova funkcija gozda (rekreativna), se moramo posvetiti tudi "negativnim vplivom", kot je zagotovitev parkirišč. V nasprotnem primeru bodo ljudje puščali vozila kjer je prostor in tako naredili še večjo škodo na okolico.

Če MOL propagira rekreacijo in zdrav način življenja, mora tudi zagotoviti oz. omogočiti parkiranje. Lep primer je tudi ureditev okrog Koseškega bajerja, a nikjer ni zagotovljenih parkirnih prostorov in tudi tam te lahko doletijo lisice.

lp vid

Mora zagotoviti parkiranje? A povsod in za vsako ceno? Povej, kje (po tvoje) bi pred vhodom v Mostec lahko uredili parkirišča? Kaj naj ukinejo oziroma posekajo:
- gozd?
- fuzbalplac?
- travnik nasproti fuzbalplaca?

Dejstvo je, da pri obeh vhodih v Mostec za parkirišče ni prostora, vsaj ne za omembe vredno veliko parkirišče ne in ne brez radikalnega posega v gozd (upam, da ne podpiraš take rešitve). Je pa prostor (in parkirišča) pri Zoo in recimo v Tivoliju. Od Zoo do vhoda v Mostec je pa manj kot 10 minut zelo ležernega teka in to - glej ga zlomka - po gozdu, tako da je stokanje tekačev v zvezi s tem, da ne morejo parkirati neposredno pred Mostecem, milo rečeno neumestno.

Govoriš tudi o "novi rekreativni funkciji" gozda. Ne vem, od kje si (piše Ljubljana), ampak če slučajno ne veš, ta del, Mostec in okolica, je že zelo zelo dolgo rekreacijska površina in te funkcije ni pridobil šele pred kratkim.
 zappa
vidkul napisal/-a:Če propagiraš rekreacijo moraš tudi poskrbeti za spremljevalne objekte v našem primeru parkirišča, če nočeš da se uničuje narava.

Ja, ampak kje konkretno v danem primeru (Mostec)? Omenjal si tudi neurejena parkirišča pri koseškem bajerju. Kje konkretno naj bodo? Kam bi jih ti dal? Ne govorimo o par parkiriščih za 3 avtomobile, ampak o več 100 parkiriščih, da bi bilo vsaj začasno kaj efekta. Edino tako bi šlo, da posekajo oziroma uničijo del tistega, zaradi česar so te površine sploh atraktivne (če pozabimo na to, da je že lastništvo nad okoliškimi parcelami lahko nerešljiv problem). Tako rekoč sredi mesta imamo strnjene zelene površine in gozd, neprecenljivo, menda jih ne bomo porazirali ali kaj?
Uporabniški avatar
 katka
zappa napisal/-a:Tako rekoč sredi mesta imamo strnjene zelene površine in gozd, neprecenljivo, menda jih ne bomo porazirali ali kaj?

Ja, to je ena izmed top-vrednot življenja v Ljubljani... globoko se strinjam.

Je odveč razmišljati in si želeti, da bi bili tekači med prvimi, ki bodo v ta prostor vstopali kot v svoj hram? Z vsem dolžnim spoštovanjem, ne pa na ego-tripu?
 luzr
@Zappa, generalni odgovor na nekaj strani trobezljanja avtomobilskih odvisnikov...

Morda bi bila idelana rešitev podzemna garaža med Tivolijem, Šišencem, Drenikovcem in Rožn'kom... Zoranće da uradi...
Pravzaprav bi lahko zbetonirali pravo podzemno mesto (dvesto)štirideset metrov globoko in bi rešili še problem olimpijskega bazena.
Enkrat mesečno bi hodili na ogled sončka, zvezd, dreves in ostale naravice v virtualni tematski park, namesto vsakodnevne rekreacije pa bi si neposredno v betico priklopili navidezno neresnične posnetke plastificirane narave z artificiranimi vonjavami.
In nategnili obojespolno lutko s sintetičnimi joški in tičem.
Nazadnje spremenil luzr, dne 23 Sep 2009, 10:14, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 Biz
Možnosti za parkiranje na tej strani hriba je kolikor hočeš, samo navade bo treba malo spremeniti:

- pri TABU / THAI (vedno se najde kak prostor)
- pri ZOO (prostora kolikor hočeš)
- pred MERCATORJEM /KRESNIČKI (namenjen strankam)
- za BAJERJEM (namenjen bolj kot ne stanovalcem)
- ob PST na poti med AC in Večno potjo
- za tisto pot do vodovodne postaje, prvi odcep po Thai, en odcep pred Mostecom sedaj ne vem, ali tudi tam ne dovolijo parkirat - če dovolijo, je tam čisto spodobno in zelo blizu
Uporabniški avatar
 štefan64
luzr napisal/-a:@Zappa, generalni odgovor na nekaj strani trobezljanja avtomobilskih odvisnikov...

Morda bi bila idelana rešitev podzemna garaža med Tivolijem, Šišencem, Drenikovcem in Rožn'kom... Zoranće da uradi...
Pravzaprav bi lahko zbetonirali pravo podzemno mesto (dvesto)štirideset metrov globoko in bi rešili še problem olimpijskega bazena.
Enkrat mesečno bi hodili na ogled sončka, zvezd, dreves in ostale naravice v virtualni tematski park, namesto vsakodnevne rekreacije pa bi si neposredno v betico priklopili navidezno neresnične posnetke plastificirane narave z artificiranimi vonjavami.
In nategnili obojespolno lutko s sintetičnimi joški in tičem.

Luzr, tole z lutko je vseeno malo "skeri". Recimo, da je tale "dvospolna Ančka" malo bolj obdarjena in se potem, ko bi opravili svoje, odloči, da "vrne uslugo." :shock:

lp, Štefan
Uporabniški avatar
 mare
Kot opažam, lisičijo tudi v okolici kliničnega centra. Končno se je začel vzpostavljati red. Je pa zanimivo, da ob vsakem poskusu vzpostavitve reda vsaj pol slovenceljnov (celo med tekači na forumu) začne takoj to obsojati in iskati neke izgovore. Smo enako videli že ob razpravah o privezovanju psov, telefoniranju med vožnjo, uporabo varnostnih pasov, pobiranju pasjih iztrebkov, kadilskem zakonu, strožjemu klaznovanju prehitrih voznikov...
 Metka 2
Ko to berem prispevke v zvezi s to temo, se mi zdi hecno, da pretečete km in km kakega km do Mosteca pa ne morete preteči ali prehoditi (nekateri seveda več) in se je treba pripeljati tako rekoč do vrat, kot je omenjal že eden mojih predhodnikov.
Uporabniški avatar
 ninchi
Se strinjam z Metko 2 in nekaterimi ostalimi..Včeraj sem šla na sprehod na Rožnik čez Mostec in tam je noro. Sam "pleh" povsod, vse je že razrito, polno blata, še malo pa sploh ne bo več trave tam. Eni celo v gozd že parkirajo. Čisto prav, da dajejo tam lisice. Jezi me pa to, da ljudje enostavno ignorirajo vsakršen znak (samo za svojo rit), briga jih če je vse uničeno. Že tako je povsod že sam beton in še tisto nekaj zelenega k je, bojo uničl. Tam bi mogla biti rampa. Mislim, da za tekače neb bil noben problem, ravno ogreje se človek lahko lepo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA