- 22 Sep 2009, 11:09
Psa žal nimam v službi, bi bilo pa super.
Se popolnoma strinjam, da ni nič narobe, če imamo toliko zavarovanih območji. edini problem je, izvajat toliko funkcij (rekreacijska, proizvodna, socialne, ekološka...) ki jih lahko ima gozd in okolica, katere se med sabo lahko dopolnjujejo in izključujejo.
Če propagiraš rekreacijo moraš tudi poskrbeti za spremljevalne objekte v našem primeru parkirišča, če nočeš da se uničuje narava. Lahko bi postavili tudi rampo pred cesto in stvar bi bila zaključena in ljudje bi bili prisiljeni parkirati nekje drugje.
katka napisal/-a:V urbanem okolišu bi moral imeti psa privezanega. Ok, tudi jaz imam psa in ju rada spustim na primernih koncih, ampak na pločniku... hmmm... ne bi upala, že zaradi prometa ne.
Si pa srečko, če imaš lahko psa s seboj v službi, da lahko direkt iz službe še na tek greš z njima...
Kar se tiče zavarovanih območij, res jih je veliko v SLO (osebno se mi to zdi reč za bit ponosen, ne pa za jamr), niso pa vsa enako kategorizirana. Rožnik je krajinski park, če se ne motim, ki ima točno določena območja, kjer je parkiranje dovoljeno. Privat parcele na "notranji" strani Večne poti to pač niso.
Pač, stvari v lajfu niso nujno naravnane tako, da nam je vsem vse komot. Veliko nas mora čez kakšen semafor, da pridemo do priljubljenih tekaških površin, velika večina nas ne živi pod Rožnikom in tudi veliko nas ima pse. Ja, in? Je to razlog, da uničujemo naravo z avtomobili? Moram priznati, da me čudi, da lastniki parcel v območju Rožnika - glede na to, kako jih to parkiranje in "vse-je-od-vseh" attitude raznih uporabniških skupin tega območja jezita - še niso ubrali kakšne bolj drastične poti reševanja svojih težav. Jaz gotovo ne bi bila tako mila.
Psa žal nimam v službi, bi bilo pa super.
Se popolnoma strinjam, da ni nič narobe, če imamo toliko zavarovanih območji. edini problem je, izvajat toliko funkcij (rekreacijska, proizvodna, socialne, ekološka...) ki jih lahko ima gozd in okolica, katere se med sabo lahko dopolnjujejo in izključujejo.
Če propagiraš rekreacijo moraš tudi poskrbeti za spremljevalne objekte v našem primeru parkirišča, če nočeš da se uničuje narava. Lahko bi postavili tudi rampo pred cesto in stvar bi bila zaključena in ljudje bi bili prisiljeni parkirati nekje drugje.