vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Nataša
Žalostna...v soboto me je konj vrgel s hrbta in posledica so (na srečo) samo boleča rebrca, ki pa mi bodo vsaj dva tedna preprečevala rekreacijo oz.tek. Nisem preveč potrpežljiva in takšno obdobje nedejavnosti me čisto spravi s tira.

kaj pa vi delate, ko ste na prisilnem odmoru? :cry:
Uporabniški avatar
 milkec
ležimo pred televizorjem in se mastimo s kikirikijevim maslom in sladoledom! :)

No šalo na stran! Recimo to je pravi trenutke za učenje, če še kdo študira, mede osebno pa take poškodbe niso vrgle iz tira! Sem imel lni sum celo počenih ali zlomljenih reber (no na koncu je bil le udarec), pa sem čez 3 dni igral sindikalni tekmo v odbojki! Sicer je bilo to čisto pretiravanje, ampak šlo je in k sreči brez posledic.

Poskušaj najti kakšno drugo aktivnost, mogoče vsaj hojo!
Uporabniški avatar
 runner
kaj pa vi delate, ko ste na prisilnem odmoru?

Pi*dim, berem forum, redim se, popravljam znova in znova trening plan in program ki ga ne moremo izpolniti (s tem sem se nehal obremenjevati) ugotavljam da nimam nic vec kondicije, zalostno gledam superge in ostalo tekasko opremo... :(
uh ... saj bo bolje... :-)
Resno. Berem knjige, primerjam razlicne treninge, sprehajam se. Bolj se posvecam sluzbi. (a je to dobro?) Veselim se Erotove majice in Fotrove nove zgodbice (crknil sem ko sem bral o kravah :-) )

Dva tedna bo minilo kot tren...

LP
runner
Uporabniški avatar
 Fotr
Nataša napisal/-a:Nisem preveč potrpežljiva in takšno obdobje nedejavnosti me čisto spravi s tira. Kaj pa vi delate, ko ste na prisilnem odmoru? :cry:

Naj te malo potolažim z opisom mojega primera prisilnega odmora. :( Zgodilo se je lani v začetku marca, ko sem bil kar solidno pripravljen za kraških 21 km v Sežani. Tedaj pa me je naenkrat nekaj zadelo nekakšen virus ali kaj. Kot bi telo popustilo pred navalom sovražnikov telesa in pokazalo vse šibke točke. V dveh dneh sem izgubil vso kondicijo. Prej sem bil prepričan, da bom v Sežani tekel krepko pod dvema urama, sedaj pa sem komaj premagal nekaj stopnic. Obležal sem kot klada. :roll:
Zunaj poznozimsko sonce, tereni za laufanje kot naročeni, jaz pa buljim v TV ali knjige ali križanke ali pa še to ne, saj so se začele hitro solziti oči in boleti glava. Žalostno sem pogledoval skozi okno. :cry: Počasi me je začelo vse skupaj jeziti. :mrgreen: Nato pa sem se odločil. Obul sem dvojne pajkice, preko njih debelo trenerko, majico, srajco, puli, pulover, anorak in bundo sem nametal nase v ne vem kakšnem vrstnem redu. Na glavo debelo kapo, okoli vratu šal, na noge volnene in še ene nogavice, namesto copat obložene škornje. Počasi sem se skobacal na plano in mukoma iskal sončnih žarkov. Pot me je zanesla na odprt prostor, kjer je sonce kar dobro pripekalo. Vedno bolje sem se počutil, tudi hodil sem lahko hitreje. :o :| Moje telo se je začelo potiti, solze iz oči so izginile, iz nosa se je ulilo kot bi stresel gnojnico in pljuval sem okoli sebe kot gasilska brizgalna. Če je tako, sem si rekel, potem pa pojdimo do konca. Počasi sem začel teči, počutje je bilo vedno boljše. Domov sem pritekel tako prešvican, da so bile še resice na koncu šala mokre. Popil sem ves čaj in dobršno zalogo sadnega soka, se spravil pod vročo in mrzlo prho in v posteljo. Spal sem dva dni, nato pa ponovno začel teči, vendar kot začetnik, saj kondicije pa res ni bilo več. Pripraviti se bo treba za naslednji maraton. :D
Ali ti je kaj bolje? Za tvojo poškodbo takle recept sicer ne velja, pa tudi vsak sam mora po svojem počutju sklepati, kaj naj naredi, ni pa to kakšno čudežno zdravilo. :shock:
Ta zgodbica velja tudi za runnerja. :lol:
 Nataša
Fotr, hvala!!! :D

mislim, da lahko Fotra mirne duše razglasimo za literata na forumu. kdaj boš pa knjigo napisal? tisto zgodbo s kravami pošiljam kolegom namesto vicev, je bolj smešna.

res znaš polepšat dan!!!
Uporabniški avatar
 mojcej77
Evo me!
No, zdej morm pa še jst počivat.
Tri do štiri tedne se ne smem preveč prešvicat. Drgač sm pa zdrava kt riba. (Mislim - kot zelo zdrava riba, se razume :shock: ). Ampak - nič laufanja, nič fitnesa.
Kaj naj naredim, da ne bom čist, čist, čist ob vso kondicijo?
Imate poleg sprehodov, pa kej trebušnjakov in počepov še kak predlog?
Eh...drgač bom pa še enkrat šla od začetka. Pa se nalenarila za naprej in nazaj!

lep pozdravček vsem, še posebej tistim, ki morajo počivat, pa jim to ne sede glih ne vem koliko...

m
 Lučko
V fitnes, kjer hodim jaz, vsak petek pride iz LJ nek profi "bilder". Vprašamo ga lahko vse kar nas zanima in seveda vaje tudi pokaže, razloži... Pozanimaj se vsaj za vaje mišic nog, ki jih boš lahko izvajala doma. Kaj pa sobno kolo?
Uporabniški avatar
 mojcej77
Živjo!
Sej...sobno kolo je že preveč.
V bistvu sploh ne bi smela telovadit, ampak hodim pa po mojem že lahko, a ne?
Fora je v tem, da nočem "čisto nič migat", ampak migat tko, da je v bistvu že "miganje" in ne "čist pr miru ležanje".
Grem pa itak jutri na fitnes za par tednov zamrznit moj abonma, pa bom res vprašala za kakšen nasvet.
Sej ni take panike.
papa,

m
 dpop
vedno je vazen vzrok zakaj je potrebno pocivat...
ce je to kaksna viroza... pol je najbolje lepo "cicat pa cakat da mine"
(jest enkrat nisem tako naredu in sem dobil vnetje osrcnika... bolelo ko satan, pa antibiotikov sem pojedu za tri svoja zivljenja)

ce je vzrok kej z misicami ali sklepi so pa meni svetovali tako... dokler
lahko nekaj pocnes brz bolecin.. ne mores naredit skode...

kar pa se tice presvicanja je na zalost taole... ce ne zasvicas si nisi dvignil
srcni utrip... ce nisi dvignil srcni utrip potem ne delas nic za kondicijo
ampak je pa se vseeno bolje hodit pa migat... vsaj kalorije se kurijo... :wink:

kakorkoli je ze hudo je potrebno pretehtati... ali se en mesec sekirat pa pocajtat... pa potem zacet (skoraj) znova...
ali pa rinit z glavo skozi zid (kar jest pocnem vecino casa :lol: ) in reskirat da se enkrat pojavi zid ki ga "trda glava" ne bo prebila...

LP Darko

P.S. star pregovor pravi "Najlepse je nic delati in nato pocivati" :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
mojcej77 napisal/-a:...da nočem "čisto nič migat", ampak migat tko, da je v bistvu že "miganje" in ne "čist pr miru ležanje"...

Samo ne zaleži se, če pa že ležiš, pa migaj leže, ali karkoli že lahko počneš, da se gibaš v ležečem položaju :oops: :oops: No ja, od položaja je tudi odvisno, kako in koliko lahko migaš! :D
 dpop
fotr... je napisal da se ne sme "presvicat"! :lol:

LP Darko

P.S. lahko pa miga v naravi, k je bolj "zracno"... pa sveze :lol: :lol:
 Ninocka
Na mojem prisilnem tekaškem dopustu je močno povečanje sledečih aktivnosti:
- pospravljanje in čiščenje stanovanja :shock: (zdaj razumem, zakaj moškim predvsem v preteklosti ni ustrezalo, da ženske tečejo :lol: ),
- branje prispevkov o poškodbah in brskanje po netu za še več info,
- obiskovanje TF in čedalje bolj pogosto javljanje
TEK(anje) :arrow: TIP(kanje) :?:
- obiskovanje fitnessa (za nastajajočo gmoto mišic rezerviram kar dva sedeža na busu v Sežano :twisted: ).
Uporabniški avatar
 Tjaša
Ninocka napisal/-a:Na mojem prisilnem tekaškem dopustu je močno povečanje sledečih aktivnosti:
- pospravljanje in čiščenje stanovanja :shock: (zdaj razumem, zakaj moškim predvsem v preteklosti ni ustrezalo, da ženske tečejo :lol: ),
- branje prispevkov o poškodbah in brskanje po netu za še več info,
- obiskovanje TF in čedalje bolj pogosto javljanje
TEK(anje) :arrow: TIP(kanje) :?:
- obiskovanje fitnessa (za nastajajočo gmoto mišic rezerviram kar dva sedeža na busu v Sežano :twisted: ).

Duš, Ninočka, pri nas je blo tko hudo, da smo moral kupiti nov sesalec :evil: :twisted: - pa sem bla prepričana, da smo s prahom in pajčevinami zadevo dorekli že pred mojo poškodbo :roll: Sploh ne razumem, kaj v človeku povzroča tako radikalne spremembe :?: :idea:
Je pa pr hiš končno enkrat po dolgem času spet pospravljeno!
Uporabniški avatar
 Filipid
Tjaša napisal/-a:Je pa pr hiš končno enkrat po dolgem času spet pospravljeno!

To je pa tudi nekaj, kajne Tjaša :wink: .

Jaz sem že skoraj dve leti na prisilnem dopustu :twisted: :twisted: :--( . Je težko ampak če ne gre drugače mora tudi prisilni dopust biti, da se stvari uredijo tako kot je treba in da se stvari kasneje ne ponovijo prehitro. Med tem časom sem počel razne stvari. Mislim pa da je to idealni čas za izobraževanje in pridobivanje novih koristnih informacij s področja teka. Prav tako je to idealni čas da naredimo analizo svojega teka od začetka pa do sedaj. Prisilni dopust pa ne pomeni, da damo vse štiri od sebe, ampak poskrbimo za kakšno drugo obliko vadbe ki nam v tem času ne škodi. Če ne drugega en dolg sprehod (5 km) ali pa hitra hoja v naravi, kjer ni večjega prometa. Lahko tudi v dvoje :wink: .
Uporabniški avatar
 MatjazV
Hojla,

še eden, ki je na prisilnem tekaškem dopustu. Ta nočna mora traja že 10 dni. Mam vnete ahilove tetive in bom aut še vsaj 14 dni. Upam, da v tem času ne bom preveč pridobil na kilaži. Če bo vse po sreči, bom v naslednjem tednu začel s plavanjem, na tek bo pa treba še počakat. Mogoče bi pa na TF-ju ustanovili krožek za ta-kriplaste??

Pa čimprejšnje okrevanje!

MatjazV

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA