tae napisal/-a:Lonely - Željko !
Že dolgo vem, da si človek ekstremov, 100 prijateljev, 100 maratonov, 100... Si kdaj štel koliko pa je bilo vseh tvojih tekmovalnih tekov ? Morda si se tudi pozanimal koliko znaša npr. Guinessov rekord (število pretečenih maratonov)? Povprečja te ne zanimajo, tako kot že nekaj naših forumovcev. Veliko imaš izkušenj in vesel sem, da si se pridružil veliki družini tekaškega foruma. Verjamem tudi, da si s svojim znanjem že marsikomu pomagal na maratonski poti. Radi te imamo, tako kot ti nas.
Bo v prihodnje maraton še izziv, ali se boš lotil česa drugega ? (daljša razdalja, krajše razdalje hitreje, treking, tek z utežmi, tek v rikverc,...)
Ti si car.
Kdaj bo torej torta ? (moram kosilo tako planirati, da že prej pojem glavni obrok, tvoja torta pa bo pika na "I")
Rekordi me ne zanimajo kaj dosti...maratonski tek jemljem predvsem kot premagovanje samega sebe...kajti ko ob nedeljah pretečem maraton mi je med tednom lažje premagovati stresne situacije in...vse težave se ti zazdijo manjše...vsi problemi rešljivi.
Guinessov rekord je najbrž...vsak dan maraton...ali kaj podobnega....nisem siguren.
V Italiji sem pa spoznal veliko žensk in moških ...ki ga tečejo vsak vikend...torej 52.
Glede tekaških prireditev...imam jih 358...100 maratonov (bo)...približno enako število klasičnih polmaratonov...ostalo pa so teki krajši od 21km.
Najkrajši uradni tek...Barbarin tek (3.8km)...najdaljši Celje-Logarska (75km).
Izzivov je kar nekaj...npr,vsaj enkrat na teden trening...še večji pa ...narediti kakšen interval in se približati maratonskim časom ...ta boljšim iz moje razpredelnice.
Drugače pa nastopi na maratonih (cca.15) in polmaratonih (cca.15) doma in v tujini.
Ja seveda tudi veliko tekov (cca.30) na krajših razdaljah ki prav tako imajo poseben čar zaradi prisrčnih organizatorjev in so včasih prav prijetna popestritev sobote ali nedelje.