polmaratoni, maratoni, gorski teki, kilometrine in kilometraže - lestvice take in drugačne ...

Moderatorji: AVI, lukkka, Dule

Uporabniški avatar
 lonely
tae napisal/-a:Lonely - Željko !

Že dolgo vem, da si človek ekstremov, 100 prijateljev, 100 maratonov, 100... Si kdaj štel koliko pa je bilo vseh tvojih tekmovalnih tekov ? Morda si se tudi pozanimal koliko znaša npr. Guinessov rekord (število pretečenih maratonov)? Povprečja te ne zanimajo, tako kot že nekaj naših forumovcev. Veliko imaš izkušenj in vesel sem, da si se pridružil veliki družini tekaškega foruma. Verjamem tudi, da si s svojim znanjem že marsikomu pomagal na maratonski poti. Radi te imamo, tako kot ti nas.

Bo v prihodnje maraton še izziv, ali se boš lotil česa drugega ? (daljša razdalja, krajše razdalje hitreje, treking, tek z utežmi, tek v rikverc,...)

Ti si car.

Kdaj bo torej torta ? (moram kosilo tako planirati, da že prej pojem glavni obrok, tvoja torta pa bo pika na "I")

Rekordi me ne zanimajo kaj dosti...maratonski tek jemljem predvsem kot premagovanje samega sebe...kajti ko ob nedeljah pretečem maraton mi je med tednom lažje premagovati stresne situacije in...vse težave se ti zazdijo manjše...vsi problemi rešljivi.

Guinessov rekord je najbrž...vsak dan maraton...ali kaj podobnega....nisem siguren.
V Italiji sem pa spoznal veliko žensk in moških ...ki ga tečejo vsak vikend...torej 52.

Glede tekaških prireditev...imam jih 358...100 maratonov (bo)...približno enako število klasičnih polmaratonov...ostalo pa so teki krajši od 21km.
Najkrajši uradni tek...Barbarin tek (3.8km)...najdaljši Celje-Logarska (75km).

Izzivov je kar nekaj...npr,vsaj enkrat na teden trening...še večji pa ...narediti kakšen interval in se približati maratonskim časom ...ta boljšim iz moje razpredelnice.

Drugače pa nastopi na maratonih (cca.15) in polmaratonih (cca.15) doma in v tujini.
Ja seveda tudi veliko tekov (cca.30) na krajših razdaljah ki prav tako imajo poseben čar zaradi prisrčnih organizatorjev in so včasih prav prijetna popestritev sobote ali nedelje.
 maraton 100
Željko pozdravljen!
Želim ti še mnogo uspešnih tekov in predvsem zdravja, čas ni pomemben,šteje zadovoljstvo!
LP Stane
Uporabniški avatar
 RoKo
V čast mi je da te poznam, :cast: :cast1: upam, da jo še kdaj kam mahneva skupaj. Nasveti in izkušnje s tvoje strani mi vedno prav pridejo, čeprav bi moral v LJ nositi šele št. 8. :wink:
Željko :laola
Uporabniški avatar
 izzardly
Željko, upam da ni narobe, če ti že v naprej čestitam za stotega :clap: . Vseeno pa ti v nedeljo želim čim bolj lahke noge! Ko opravimo s svojim krogom, bomo definitivno navijali še za tvojega drugega :wink: .
 Tekačiča
Lonely, kapo dol! :cast1:
:laola
Za stotega ti pa v nedeljo čestitam osebno, če te le najdem. :wink:
Pa čestitke ker si premagal osebne težave in se spravil v red in si zdaj takšen kot si. :clap:
Uporabniški avatar
 lonely
Ženske,dekleta...gospe.gospodične...hvala vam za čestitke.

@Admiral...odgovorim ti glede poškodb.
Ja bilo jih je nekaj...ne preveč tragičnih

Npr.na zimskem maratonu v Gradcu sem stopil na zamrznjeno lužo...nehote naredil "špago" in si pri tem nategnil prepone (tako smo temu rekli pri nogometu)...bolečine so bile neznosne ampak šele ko se je noga ohladila...sledil je tekaški počitek nekaj tednov.
Fizioterapevtka pri lokalnem klubu mi je priporočala naj si dajam na bolečino...zelje !!!

Naslednja,recimo temu poškodba,je bila plantar fascitis.To je tista bolečina pod stopalom... kjer gre ena vez vzdolž podplata...zaradi konfiguracije tekaške podloge ali napačnih superg pride do vnetja,natega...bog si ga vedi...Rešil sem tako da sem zmanjšal tempo in pogostost teka.Na tekih sem šel čez bolečino...in pozdravil sem se.

Zadnji dve poškodbi sta bili poškodbi Ahilove tetive.

Lani sem jo "fasal" zaradi obrabljenih superg.Kajti le-te s časom in kilometrino izgubijo nekatere pomembne funkcije...stabilnost,blaženje...in vlečejo tetivo na eno stran ter pride do natega...posebej pri meni,supinatorju.
Superge sicer izgledajo kot nove ampak so v resnici zelo škodljive...so samo za "v trgovino".Iz te godlje sem se rešil tako da sem kupil nove ...in sicer težke in udobne Asics Gel Nimbus...sem bil počasnejši toda poškodba se je zelo hitro sanirala.

Letos sem enako poškodbo staknil...spet zaradi napačnih copat.Hotel sem biti hitrejši,boljši...in tekel 3-4 maratone na mesec v Brooks Racer ST4.
To je absolutno dober copat ampak ni namenjen takim "norcem" kot sem jaz.
Namenjen je tekom na razdaljah do 42 km...vključno z maratonom...pa še za intervale.
Si hitrejši v njem ampak po dolgotrajni uporabi čutiš vsak sklep in mišico.
Tekel sem od aprila z bolečinami in premagoval sebe in bolečino hkrati...sej je šlo...le časi so bolj "tako-tako".
Zdaj imam Brooks Ghost...bolečin ni več...bomo videli kako se bodo obnesle...za zdaj so odlične in pretekel sem v njih že 200 km.

Evo...to je to...kot sem že napisal tekel sem čez prag bolečine ker se zavedam da bi dosti hujša bolečina bila tista...ko sedim doma in prebiram Poročila s prireditev...mene pa ni tam in se doma smilim samemu sebi.

PS...Ne priporočam podobna trpljenja ostalim...ampak "poslušajte" svoje telo in se odločajte trezno in pametno...poškodbi ustrezno.
Uporabniški avatar
 mazi
Željko,

Čast mi je, da se poznava - tvoji tekaški dosežki so itak oh in sploh :clap: , še večja vrednost pa se mi zdi, da si ''velik'' tudi osebno :cast:
Uporabniški avatar
 zigzag
Željko,

čeprav je 100 le številka (vem, da boš tekel maratone še naprej), se sliši preprosto neverjetno, pravljično. Nekaj kar doseže le malokdo. Kar je pomembno, so izkušnje, doživetja, pot, ki te je pripeljala do tega vmesnega cilja. In preprosto si ne morem zamisliti, koliko vsega se je verjetno nabralo...

Ob tvojem jubileju ti iskreno čestitam in ti želim še veliko tekaških užitkov in čim manj poškodb, upam pa, da se ti v nedeljo poklonim tudi osebno :laola
Uporabniški avatar
 lonely
Hvala vam za čestitke in ...res prisrčne besede.

Na vseh mojih tekih ...maratonih,polmaratonih,vaških tekih...mi je poleg lastnega premagovanja... bilo pomembno to... da sem obkrožen z dobro družbo.

Spoznal sem veliko prijateljev,doma in v tujini,v številnih tekaških društvih.

Najbolj pri srcu pa so mi ,seveda,tisti iz TF...a kaj ko ste številni neraspoznavni...in če kdo teče v majici od Playboya ali Ljubljanskih mlekarn...ne veš ali je "naš".
Ko me vidite,me komot "pocukate za rokav"...in se predstavite...ne grizem !!!
Vesel vas bom.

No galerijo -My TF-Friends- sem napolnil z obrazi tistih... katere sem osebno spoznal.(za vsakega natančno vem ...kje in kdaj)....200 vas je.

Nikakor ne najdem enih slikic...GTA.Silvij.MARDUK,AANDREJA,MarP,grumpy,vlado..
Če želite mi jih pošljite na ebmarathon@gmail.com

Mojih 200 TF-prijateljev http://picasaweb.google.si/ebmarathon/MyTFFriendS#

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA