Zdravo!
Po taki prireditvi ne moreš ostati ravnodušen, organizatorjem se je res vse poklopilo, bilo je super. Moj tek zadovoljiv, morda je v enem mesecu zares preteči dva maratona malo preveč, kljub temu sem v Ljubljani tekel hitreje kot v Berlinu. Najprej, trasa je za moje pojme dosti boljša, kot tista stara in upam da taka tudi ostane. Logično je, da je bolje, da se v prvem delu teka trasa vzpenja (če se že mora

) in spušča proti cilju in to ta trasa nudi, sicer na zadnji ravnini od Ruskega carja proti centru nisem čutil kakšnega pretiranega spusta, sem pa vsako leto še kako čutil zadnje vzpone najprej proti Brdu, potem proti večni poti, za konec pa še mimo ZOO-ja

.
Ta trasa je tudi razlog, da je bilo gledalcev bistveno več, predvsem v centru mesta, kar za prejšnja leta nebi mogli reči. Je potrebno posebaj pohvaliti vsakoletne navijače z zastavami v Dravljah, pa navijače na kamionu pri Mercatorju, pa tiste pri Parmovi, predvsem pa koridor v mestu, kjer je bil občutek podoben občutkom na največjih maratonih.
Kar se tiče con pa tole, LM vsekakor postaja eden večjih maratonov in zato bo nujno potrebno razmisliti o conah, vendar lahko organizator naredi vse, pobarva številke, ogradi cone, ... pa vendarle se bo našlo ogromno takoh, ki jih to ne gane. Pa da ne bo kdo misli, da "zunaj" ni tako, Berlin je bil za moje pojme ena večjih polomij v organizaciji, na štart oddaljen kakih 500m sem se iz garderob odpravil 45 min prej, stavili smo se v totalnem kaosu, ljudje so skakali čez 2 metrske ograje, se prerivali, ko je počila pištola, sem bil še nekje sredi gozda, ... hočem povedati, da mora vsak organizator določiti nek sprejemljiv limit števila tekmovalcev in v Berlinu so vsekakor pretiravali. Ne bom o tem, da so se con držali le redki in da sem potem, ko sem se nekako pririnil do svoje cone (ki je še vedno stala) tam opazil razne mame, ki bi morale biti 3 cone bolj zadaj, pa se jim je pač fino zdelo stati tam. V glavnem, organizator ne more zagotoviti tega, če so ljudje, ki pridejo tečt nekulturni oz. se ne držijo športnih načel. Zanimivo, v Stockholmu je vse klapalo, očitno Skandinavci niso zamanj poznani po oliki, ... vendar so kljub ogromnemu mestu in odličnim pogojem za organizacijo (olimpijski štadion, široke ceste, ...) zastavili tako, da sprejmejo le 18.000 tekačev in nič več in zato tu ni ne gužve ne nezadovoljnih tekačev, ...
Vsekakor bo organizator LM mortal razmisliti do kje bodo šli, določiti morajo nek limit in ne gledati na dobiček, pač pa na zadovoljstvo in varnost tekmovcalcev, OŠ Majde Vrhovnik ni več najbolj posrečen kraj za cilj maratona, ...
Drugače pa, super je bilo, zahvala vsem!
Vidimo v Palmanovi!