Nazaj oziraje mi je moje objave v tej temi celo nekoliko žal, saj se je izneveril njen osnovni namen, to je poudariti kako obrobnega pomena bi razlikovanje neto-bruto NAJ predstavljalo rekreativnim tekačem. Namesto tega pa se zdi, kakor da smo se vkopali v svoje pozicije in ne znamo prisluhniti drugačnim mnenjem.
Zato, Edo, cenim tudi Tvoje mnenje, čeravno se povečini ne prilega mojemu.
Morda bo več luči v to temo vneslo nekaj naslednjih dejstev...
1)Pred dnevom, ali dvema sem tod na forumu zasledil pobudo, da naj se na LM tekače v bodoče razvršča po neto času, ter da je za tako spremembo dovolj že nekaj iniciative pri Timingu. Ne, ne gre!
Zavedajte se, da LM poteka po "pravilih AZS, po tem razpisu in
pravilih Mednarodne atletske federacije (IAAF)". In pravila IAAF so glede tega tega pač jasna: "The official time shall be the time elapsed between the firing of the starting gun and the athlete reaching the finish line. However, the time elapsed between an athlete crossing the
start line and the finish line can be made known to him, but will not be considered an official time." Vir: IAAF Competition Rules 2009, Rule 165.24, odst. E
Zaradi navedenega tako ne verjamem, da lahko organizator LM, še manj Timing tekmovalce URADNO razvršča glede na neto čas.
Obenem pa sprašujem: Zakaj pa menite, da je IAAF v svoje predpise privzel bruto razvrščanje? Očitno vendarle obstajajo določeni razlogi njemu v prid, sicer ne razumem zakaj bi to pravilo obveljalo.
2) Seveda pa nimam čisto nič zoperstaviti temu, da vsak udeleženec tekmovanja, kjer se meri tudi neto čas, le-tega uporablja za svojo evidenco, torej tudi za osebne rekorde ipd.
In prosim, ne kregajmo se, ampak diskutirajmo!

Chuck Norris z enim samim ptičem naenkrat ubije kar dva kamna.