Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 štefan64
Ja, to so bili časi :lol: . Kranjskogorci smo se v štafetnih tekih udarili z Alplesom, za katerega sta tekla dvojčka Šturm in en visok, rdečelas fant, Šolar se je pisal. Zdaj sem se spomnil nanj. Vinko Grašič je bil pa krajši čas moj trener kasneje, v mladinski konkurenci :clap: . Leta 1984 je bila moja zadnja tekmovalna sezona.
2006 sem odtekel trojke, jeseni še polovičko na LM, 2007 in 2008 ponovil ta dva teka, 1x Radenci(2008), 2x Visoški tek(2006, 2007) in 2x tek na Križno goro (2006,2007). Letos pa začel teči malo več in po skoraj tridesetih letih spet naletim na venclja :D . Končno tudi spregovoriva.

lp, Štefan
Uporabniški avatar
 vencelj
spela* napisal/-a:
vencelj napisal/-a:http://www.facebook.com/photo.php?pid=1 ... 1780687195
http://www.facebook.com/photo.php?pid=1 ... 1780687195

LP, vencelj

A nam zaupaš, kateri si ti na teh fotkah? :D

Lahko bi bila tudi nagradna uganka :roll: !?
No, na eni fotki so ostali trije označeni, na obeh sem jaz na levi strani.

LP, vencelj
vencelj napisal/-a:Najprej sem se kake 3 leta odločal, da ponovno začnem :lauf: .
Nato sem se 30.9.1994 udeležil občinskega prvenstva v krosu (bivša občina Škofja Loka, ki se je kasneje razdelila na Šk.Loko, Žiri, Gorenja vas-Poljane in Železniki), a tega sploh nimam v spominu, me je kar presenetilo sedajle, ko sem ga našel v svojih zapiskih.
Za svojo prvo uradno tekmo sem vedno štel tek na Dobrčo s štartom v Mošnjah, ki je bil organiziran vsako leto na 1. maja. Ta krst sem doživel leta 1995, seveda z bistveno prehitrim začetkom in potem gaganjem v klanec od Slatne navzgor. Takoj za vasjo me je z enakomernim tekom prehitela takrat reprezentantka Olga Grm...od tekačev imam s tiste tekme v spominu le še Boštjana Hrovata, ki je tudi zmagal. Jaz sem bil na koncu 14., v kategoriji pa 5. Rezultat 1:14:16, rekord proge pa je bil okrog 57 min. Na Dobrčo sem tekel še 96 (1:13:24- 10. mesto, 5.kat.), pa 98 (1:12:07- 8. mesto, 4.kat.), 99 (okrog 1:07:10)... :juhuhu:

Vencelj: te dirke na Dobrčo se mi zlušta. Zelo si želim da bi jo obudili in da bi enkrat lahko nastopil na njej. Sem pa bil enkrat na tekmi - kot gledalec. Za Ljubenčane je Dobrča sveta gora, kot za Ljubljančane Šmarna gora. Zato po tradiciji smo za prvega maja vedno gor. Takrat sem bil seveda še majhen otrok in vem da smo se do pol Dobrče pripeljali z avto in potem le zadnje pol ure peš.

Vem da ko sem videl priteči tekače v cilj nisem mogel verjeti kako je možno da kdo iz Mošenj pride na Dobrčo v manj kot uri. Skratka takrat se mi je že preteči zdelo to noro. Teči sem začel po tem dogodku čez dobrih 5 let.

Moja prva tekma je bil tek okrog Bohinjskega jezera leta 2005. Od hude treme me je takrat kar mrazilo. Nisem imel pojma kako se teče, kaj šele tekmuje in se uporabljal taktiko, ki jo danes imenujem "taktika žabjih skokov". Po tej dirki sem v tem letu opravil še dve. V naslednjem letu sem bil tudi samo na treh, ker sta oba starša delala čez vikende in me nobeden ni mogel vozit na tekme.

V času teka okrog Bohinjskega jezera je padel tudi moj prvi post na Tekaškem forumu.

Prvi blog o teku sem napisal za tek po ulicah Radovljice in od takrat popisal praktično vse tekme, ki sem se jih udeležil.

Prvi polmaraton je bil LM 2007, ki sem ga pretekel slabo, ker še nisem znal trenirati. Delal sem na vzdržljivosti in ne na hitrosti. Do klika v glavi, da šteje hitrost in ne vzdržljivost je bilo še daleč ...

Prvi gorski tek je bila Vodiška planina leta 2007, ki sem se je udeležil čisto po naključju. Moral bi iti v hribe, pa se sošolcu (NA SREČO) ni dalo. Vseeno pa sem hotel nekam in sem šel na tekmo in začel svojo gorsko odisejado. Na Vodicah spet nisem imel pojma kako se teče v breg, a sem po današnjih ocenah izbral kar dobro taktiko.

Naslednjo zimo je bilo prvič, da sem jo v tekaškem smislu "preživel". To pomeni da mi pozimi ni bilo treba prekiniti s treningom. To se je zelo pozitivno odrazilo na mojem teku v letu 2008.

Do tu še vedno lahko rečem da nisem imel pojma kako se teče. Tekel sem pravzaprav vsak dan in vedno enako hitro. Če sem prišel s treninga spočit se mi je to zdelo dobro.

Do tu sem se vedno na tekmah čudil zakaj tako počasen, kljub temu da sem pretekel veliko kilometrov. Tek na kratke proge (5-10 km) mi ni bil všeč.

Spet čisto po naključju sem spomladi leta 2008, končno po celih 4 letih svojega tekaškega udejstvovanja, prvič odkril kako se sploh teče. Prvič sem začel delati na hitrosti.

Od trenutka dalje ko sem začel prav teči so se rezultati iz tedna v teden izboljševali. To je čez manj kot 5 mesecev s kančkom trme doprineslo k moji prvi uvrstitvi v državno reprezentanco v gorskem teku in mojem prvem nastopu na svetovnem prvenstvu.

Šele po SP-ju sem začel redno teči in delati res izključno na hitrosti. Jeseni sem tako prvič absolutno zmagal na kaki tekmi - Odprto prvenstvo občine Tržič.

V letu 2009 sem se večjim razdaljam čisto odpovedal in gradil le na razdaljah 4-10 km, ki so se mi prej zdele brezvezne. Posvetil sem se tudi skoraj izključno gorskim tekom. Zato sem nabral ogromno višincev, kar pa se je na koncu izkazalo za nesmisel, saj sem postal počasen. V letu 2009 posledično ni bilo nekih pametnih "prvič". So pa bile ne preveč pametne poteze v smislu prvič dve tekmi v enem dnevuter številni solo teki.

Še vedno se učim teči, še vedno delam napake ter še vedno pišem svoje življenje.

LP, Bojan
 ajdica
Moj prvi uradni tek je bil Tek trojk, 12km, letos. S tem sem prebila led in uradno postala ena izmed teh zmešanih tekaških zasvojencev :lol: Sem bila kar dobro pripravljena, tako da je šlo gladko in nimam nobenih travm :D edino, kar si reeees ne morem odpustit, je to, da nisem šla po medaljo...ker nisem vedela da jo vsi dobimo. In to bi bla moja prva,čisto prva kolajna :(
Moj drugi in zaenkrat najpomembnejši tek pa je bil LM, 21km. Še zdaj bi lahko mela na čelu napisano, da sem ga pretekla...tak se mi dobro zdi :) Bilo je super in pa dobra šola -(drugič več jej pred tekom in manj pametuj, da ti ne rabiš tolko jest!!! :D ) In tudi tu sem skoraj ostala brez medalije- ko sem prišla na cilj sem v tisti evforiji čisto pozabla na njo...in sem šele čez dobrih 15min ugotovila, da jih imajo vsi in spet samo jaz ne. Ampak tokrat se nisem dala-sem se prerinla nazaj do cilja in dobila svojo tako zasluženo kolajno, ki mi zdaj ponosno krasi steno :lol:
Prav gotovo pa to nista moja zadnja teka...boj za kolajnami se nadaljuje :wink: (no, vsaj tistimi, ki jih dobimo vsi :D)
Uporabniški avatar
 Biz
ajdica napisal/-a:Moj prvi uradni tek je bil Tek trojk, 12km, letos. edino, kar si reeees ne morem odpustit, je to, da nisem šla po medaljo...ker nisem vedela da jo vsi dobimo. In to bi bla moja prva,čisto prva kolajna :(

Kaj??? Medalje so bile tudi??? :cry:
Uporabniški avatar
 Classix
Biz napisal/-a:
ajdica napisal/-a:Moj prvi uradni tek je bil Tek trojk, 12km, letos. edino, kar si reeees ne morem odpustit, je to, da nisem šla po medaljo...ker nisem vedela da jo vsi dobimo. In to bi bla moja prva,čisto prva kolajna :(

Na teku trojk medalje dobijo trojke, katere pretečejo daljšo, to je 28 K razdaljo. Po kolajne gremo torej naslednje leto.

LP
Matjaž
 ajdica
Classix napisal/-a:
Biz napisal/-a:

Na teku trojk medalje dobijo trojke, katere pretečejo daljšo, to je 28 K razdaljo. Po kolajne gremo torej naslednje leto.

LP
Matjaž

Res? No, to pa res nisem vedla...ja super, potem pa le nisem tak zamočla :D drugo leto torej... :wink:
Uporabniški avatar
 Loni
Dobri ste, vsakič ko zagledam to temo, se moram nasmejati Prvega ne pozabiš nikoli, čeprav je objavljena na TF, je meni prišlo na misel vse kaj drugega kot tek. :--
Uporabniški avatar
 UršaR
Loni napisal/-a:Dobri ste, vsakič ko zagledam to temo, se moram nasmejati Prvega ne pozabiš nikoli, čeprav je objavljena na TF, je meni prišlo na misel vse kaj drugega kot tek. :--

Ja, potem pa opiši tisto, kar ti je prišlo na misel. Misliš, da bi imel kdo kaj proti, če ni povezano s tekom? :--
Uporabniški avatar
 Loni
A veš, saj ni nič tako zanimivega - najprej mi je prišel na misel ta prvi listek, ki so mi ga policaji napisali. No, je bil tudi zadnji.
 ajdica
Loni napisal/-a:A veš, saj ni nič tako zanimivega - najprej mi je prišel na misel ta prvi listek, ki so mi ga policaji napisali. No, je bil tudi zadnji.

Ja verjetno ja, meni absolutno tudi... :lol:
Uporabniški avatar
 Loni
Špela bo huda, ampak prvih je toliko v življenju, da jaz res ne bi postavljala ravno teka na pedestal :-- Tek mi enostavno ni #1 v življenju.

In, ajdica, ti ne veš, kako lušten policaj je mene takrat popisal, tisti bi me komot še večkrat ustavil.
 Nataša
Jaz sem šla pa na prvi tek jeseni 2003 v Slap pri Vipavi. Je bil hec - sami pravi tekači v pajkicah in jest vsa začudena vmes v nekih bombažnih hlačah in bundi brez rokavov. V hrib sem se zagnala na polno in celo pritekla do cilja v eni uri, čeprav sem potem še ves teden prihajala k sebi.

Sledila je prva polovička leta 2004 v Radencih in seveda prvi maraton letos v Berlinu :heart

Drugih prvih se pa ne spomnim ... :oops:
Uporabniški avatar
 vencelj
Nataša napisal/-a:Jaz sem šla pa na prvi tek jeseni 2003 v Slap pri Vipavi. Je bil hec - sami pravi tekači v pajkicah in jest vsa začudena vmes v nekih bombažnih hlačah in bundi brez rokavov. V hrib sem se zagnala na polno in celo pritekla do cilja v eni uri, čeprav sem potem še ves teden prihajala k sebi.

Zanimivo...na tistem teku sem bil tudi...30. november 2003, dolžina (uradno) 10035 m, Slap- Lože- Goče- Slap, saj ne vem, kateri sem bil, rezultat sem imel 40:04... :D
Nataša, pa že nisi bila tako izstopajoča od ostalih :roll: :wink: ...

LP, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA