Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 tae
zigzag napisal/-a:Jaz pa sem verjetno edini, ki danes res nisem imel svojega dne. Definitivno bom skušal današnji tek čimprej pozabiti... :( Če ne bi bilo prijetne družbe na busu, po teku in na analizi, bi bil zelo, zelooo razočaran.

Žiga, kaj je šlo narobe ? Morda se tudi iz "negativnih" poročil lahko kaj naučimo.
Uporabniški avatar
 Tomaž 77
Prvič v Palmanovi in definitivno ne zadnjič, komaj čakam drugo leto! Lepa in hitra proga z veliko okrepčevalnicami, vreme idealno za tek in vzdušje fantastično, kot bi tekel v Sloveniji! Če je Trst naš, potem je Palmanova tudi! :D
Po pašti in podelitvi pa še super kosilo v Dolenji vasi ( :clap: šoferju :D ) ni mu bilo lahko.

Torej super organizacija, hvala bojanu in nani!
Hvala za piškote, bili so odlični! :laola

Se veselim naslednje Palmanove!

Slike:
http://picasaweb.google.si/atles73/PALM ... 8PdtI7d-AE

LP Tomaž
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Že četrtič v Palmanovi. Ne morem, da ne začnem z zahvalami:
1. Nana in Bojan, hvala vama za ves trud okoli organizacije.
2. Šofer hvala, da smo varno vozili tudi po kolovozih,
3. Navijaške ekipe, še posebno leteče kotalkarice, hvala za navijanje, posebno tisto na 17 km je bilo zadetek v polno.
4. Tudi Italijanski organizatorji so se potrudili. Do popolnosti jim sicer manjka še malo fines (dixiji - beri mobilni wc-ji, malo krajše vrste (več delilk) za špagete, še kakšna klop več za sedenje pri razglasitvi).

Tale avtobusni prihod je zadetek v polno. Odličen timing, še boljša družba, samo še tekati smo morali sami. Tudi tokrat je padel PB. Ne sicer po času, ampak po minimalnem vnosu med tekom. Nič hrane, kakšnih 2 dl vode in 1 dl izotonične pijače. Pod liter še nisem nikoli prišel, kar kaže na idealne razmere (temperatura) in na to, da sem se pravilno oblekel, saj mi ni bilo ne vroče, ne hladno. Pravi eko tek.

Glede na letošnje priprave (zelo malo km in števila tekov) sem tekel odlično, kakšno minutko slabše od svojega lanskega rekorda. Razlika je bila ta, da sem letos štartal še bolj zadaj, začel bolj počasi , potem pa je šlo vedno hitreje. Tam na petem kilometru sem ujel ritem in ga držal vse do konca. Ko takole analiziram, mi je kar malce žal, da nisem še malo stisnil zadnjih 5 km, a sem se ves čas bal, da bo nastopila pričakovana kriza, ki pa je začuda ni bilo od nikoder, tako da sem prišel v cilj bolj svež, kot v zadnjih treh poskusih. Naučil sem se, da mi očitno odgovarja malo počasnejši začetek in nato postopno stopnjevanje. Žal je Sončki dobro uvrstitev preprečila poškodba kolena, ki jo je prisilila v odstop.

Izgubljene kalorije smo nadoknadili na analizi, kjer sem dobil od prijazne sotekačice še njeno sladico. Zadnji kanček slabe vesti ob tem, mi prežene Polar, ki kaže, da sem na progi pustil 1793 kalorij. Včasih se sprašujem, a tale mašinca sploh ve, kdaj tečemo z lahkoto in kdaj se mučimo kot črna živina na progi. Po mojem samo udari, toliko kalorij glede na težo in srčni utrip. Za duševne muke, pa ne zna izmeriti porabe kalorij. Teh slednjih pri meni tokrat sicer ni bilo. Evo, javno za konec obljubim, da ta mesec ne pokusim nič več čokolade (na avtobusu so jo namreč velikodušno delili pametni dobitniki, ki so razvozljali uganke BojanaM). Pa še eni piškoti so prišli do mene s hrustljavimi koščki čokolade (vse spoštovanje tisti, ki jih je delila in verjetno tudi spekla, smo jih tako hitro jemali, da se še predstaviti nismo utegnili). Mimogrede, a obstaja kašen klub za odvajanje odvisnosti od čokolade. Enkrat na teden me namreč zagrabi in jo moram dobiti (čokolado namreč). In to Milko- ta veliko. Saj to še ni čez mejo resne odvisnosti, a ne da ne.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 23 Nov 2009, 10:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 5rca
pa smo se res imel fajn :clap: ne vem pa, zakaj sem brez glasu danes :!: :?: :--
naslednje leto pa spet v supergah :D
komaj čakam :D
Uporabniški avatar
 Wega
5rca, tebi in sotrpinkama pa sploh še ekstra zahvala. Kako ste se copy/paste-ale po progi - noro. Me je kar pognalo!!
 Jozgol
Najprej se tudi jaz zahvaljujem Bojanu in Nani za vse kar smo dobili v tako poceni kompletu (prevoz, štartnina in večerja!!!) :clap: . Če se že zahvaljujem naj pohvalim še navijačice :juhuhu: . Lepo je bilo biti Slovenec in član TF včeraj v Italiji. Drugače pa sem se fajn najedel, brez pijače in dobre volje po športu ne gre :piti: . Spoznal sem nekatere nove pozitivne ljudi. O teku pa par besed. Ko smo končali in se šli preobleči, se je zdelo, da smo ravno prej nedolgo nazaj bili pri avtobusu, ko smo prišli, tako hitro je tek minil. To pa je res ravnina! Meni osebno je ljubše, da me spremlja sonce, ko tečem, pa tudi da bi bilo malce manj gužve prvi km. Na začetku sem moral prehitevati po travi in se spretno izogibati luknjam in znakom. Pri 15km sem imel malce težje noge. Na 17km pa so me navijačice TF spravile v dobro voljo in vlile novega poleta :cast: . Zadnji km so bili malce težji, a saj ta razdalja ni mačji kašelj in je prav da se malce pomatram. Na srečo sedaj v družbi ne popustim takoj, ko je težko in nadaljujem kolikor hitro je možno. Še ciljni šprint 200m pogledam na semafor in sem zelo zadovoljen z rezultatom. Nisem ga pričakoval, ker je to zame izven sezone, a očitno so pomagali teki po rožniku in ker je proga tako zelo ravninska. Tek je bežnem spominu, družba po njem pa bo ostala dlje. :clap:
Uporabniški avatar
 damajanty
Matjaž, hvala za tako obširno galerijo slik - sem se kar zabavala, ko sem gledala naše zmatrane ksihte v zadnjih izdihljajih pred ciljem. Bojan, trud z zbiranjem prijav&rihtanjem busa se ti je poplačal - cel bus hvaležnih duš na koncu! Jst pa držim pesti, da januarja stisneš normo, da gremo na dopust v New York!!
Če ne bi bila prijavljena, zih ne bi šla, še v soboto me ni nič vleklo se it v nedeljo vlečt po sicer lepi in ravninski progi. No, pa mi ni žal. Mi nikoli ni, pa vendar se tako težko kam spravim. TF-jevci, bili ste prijetna družba, dolenjska miza pa tud rula!
Uporabniški avatar
 ROSI64
5rca napisal/-a:pa smo se res imel fajn :clap: ne vem pa, zakaj sem brez glasu danes :!: :?: :--
naslednje leto pa spet v supergah :D
komaj čakam :D

Vesel sem bil tvojega navijanja, še bolj bom vesel drugo leto, ko te spet vidim v supergah na progi. :D
Uporabniški avatar
 Gregor Bizjak
Pozdrav vsem skupaj.
Res je bil fenomenalen dan v Palmanovi.Zelo dobra družba,idealne razmere za tek itd....
Same poohvale z moje strani.
Posebej bi se pa zahvalil Bojanu za organizacijo.Bojan še enkrat hvala!!!!!!!!! :laola le tako naprej :laola
Tule pa dodajam še nekaj fotk http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... d222ae4327
Lep tekaški pozdrav vsej druščini :TF) :Fslo :heart
se vidimo na naslednji tekaški prireditvi :)
Uporabniški avatar
 zigzag
tae napisal/-a:
zigzag napisal/-a:Jaz pa sem verjetno edini, ki danes res nisem imel svojega dne. Definitivno bom skušal današnji tek čimprej pozabiti... :( Če ne bi bilo prijetne družbe na busu, po teku in na analizi, bi bil zelo, zelooo razočaran.

Žiga, kaj je šlo narobe ? Morda se tudi iz "negativnih" poročil lahko kaj naučimo.

Malce sem cincal ali naj tole sploh napišem, ker res ne bi rad kvaril pozitivnega vzdušja, ki veje iz poročil večine, (če ne kar vseh) udeležencev včerajšnjega teka, a, če bo res komu to koristilo, naj bo.

V pripravah na ta tek sem naredil nekaj ključnih napak:
- kljub temu, da je bilo Sladkih6 nepozabno doživetje, je tek pustil več posledic, kot sem upal, da jih bo. Od takrat sem lahko opravil le dva treninga teka, kar mi je malce porušilo ritem.
- čeprav sem bil opozorjen na načelo postopnosti pri uvajanju sprememb v tehniki teka, sem bil tako navdušen nad spoznanji, ki sem jih pridobil na tečaju Urbana Praprotnika, da sem jih želel čimprej preizkusiti v praksi. Še vedno mislim, da so tekaške vaje zakon in da je to nekaj, čemur je vredno nameniti veliko več pozornosti, kot sem jo namenjal do zdaj, pa uvajanje le teh v dneh pred pomembno tekmo in celo opravljen celoten trening intervalov s poudarkom na "novi" tehniki teka le tri dni pred tekmo NI ravno dobra ideja :? Posledica - hude bolečine v mečnih mišicah (gastrocnemius lateralna glava in soleus - za tiste, ki imate radi anatomijo :wink: ), ki niso izginile vse do včerajšnjega štarta.
- kvalitetni počitek, hrana in spanje - vsi vemo, kako pomembni so v dneh pred tekmo. No, meni se je vse skupaj nekako izjalovilo. Posledica je bila, da sem se včeraj zjutraj (03:45) zbudil nekoliko utrujen, z občutkom teže in z že omenjeno bolečino v mečih...

Kljub temu sem skušal ohraniti dobro voljo in sem bil še na avtobusu velik optimist (čeprav tega nisem nikomur povedal, sem nameraval napasti čas 1:27:00 - napaka.) Po ogrevanju sem že čutil, da bo to ta dan morda prevelik zalogaj, a sem trmasto vztrajal pri svoji odločitvi (saj ja vsi pravijo, kako je proga oh in sploh hitra in rekordi padajo kot za stavo :lol: ) Potem pa se je začelo. Gužva na štartu je bila nepopisna. Še na 14.LM se nisem počutil tako utesnjeno. Moj plan je bil držati se "zajčkov" za 1:30 do polovice, nato pa malo pospešiti. Ker sem se na štartu malo čudno postavil, sem porabil ogromno energije za prehitevanje počasnejših tekačev v prvih kilometrih - napaka. V principu sem pospeševal in zaviral, iskal prehod, pa spet pospeševal in zaviral in tako prve tri kilometre. In ravno, ko sem se približal zajčkoma na manj kot petdeset metrov in je začetni adrenalin malo popustil, se je zgodilo. Pekoča bolečina v mečih, ki je postajala vse ostrejša. Moral sem popustiti v tempu, a da bi odnehal - ne, jaz že ne. Od 10. do 16. km sem se bolj kot ne vlekel po progi. Tekači so me množično prehitevali in da jim ne bi bil v napoto sem se umaknil čimbolj iz idealne linije nekam ob rob ceste. Na 16.km me je dohitel zajček za 1:40 s svojo skupinico. Nekaj časa sem tekel z njimi, pa mi je kmalu postalo moteče (preveč sem navajen teči sam). Tudi bolečina v mečih je k sreči malo popustila, zato sem zadnje štiri kilometre spet nekoliko pospešil. Bolj za trening in da bi se rešil grenkega priokusa ponesrečene tekme kot karkoli drugega...

Kar se same proge tiče, meni ni všeč. Že res, da je povsem ravninska, a je preozka za takšno število tekačev, z veliko preveč ovinki za moj okus, ima mestoma zelo slabo podlago in kar me je najbolj motilo, ves čas visi...(madona, sem tečen :lol: ) Tudi okrepčevalnice so bile bolj na nivoju kakšne vaške tekme.

Zaključek - vem, da je svet takšen, kot ga vidimo sami, ampak drugo leto me v Palmanovo zagotovo ne bo...
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Moj tretji nastop v Palmanovi sem tokrat končal z novim PB-jem (1:28:05 neto) :D :lol:, kar je zanimivo čas, ki sem ga napovedal že za LM, pa se mi takrat ni izšlo...sicer sem z rezultatom zelo zadovolje (že to, da sem prišel v cilj z minimalno hoje - cca 30 m je kar lep uspeh), bom pa ta rezultat vseeno jemal nekako z rezervo, saj mi je Garmin nameril "le" 20,67 km, tako, da mislim, da je proga kar "precej" krajša... :ignore: :hello:
No, kokrkoli že za ta rezultat sem moral dati praktično vse od sebe, za kaj boljšega sem naredil vsaj dve taktične napake in sicer:
1. na štartu sem se postavil preveč zadaj :oops: :roll: (očitno je bil strah z LM-ja kar močan, ker si tokrat nisem želel odstopiti... :evil: ), tako, da sem za prvi kilometer v veliki gužvi potreboval 6.20 minut :evil:, tako, da sem za moje pojme izgubil preveč dragocenega časa, kasneje poskušal zadevo nadoknaditi (nekaj kilometrov pretekel pod 4 min/km), vendar kaj dosti več nisem mogel več storiti...
2. Zopet preveč popustil v tempu na 16. kilometru (saj mi je padel iz povprečja 4.05) na 4.19 in na 19. kilometru celo na 4.45 , tako...zadnji km je zopet "letelo" na 4.10 in sem praktično v šprintu "priletel" v cilj... :D
Očitno polmaraton predstavlja še vedno (pre)velik izziv predvsem za mojo psiho, saj sem opazil, da mi približno po eni uri teka pade motivacijo za vztrajanje v določeni hitrosti... :?
Vreme sicer odlično za tek (ne premrzlo ne pretoplo), odlični makaroni, za katere sem moral (pre)dolgo čakati :evil: :roll:, odlična družba na avtobusu, kjer sem bolje spoznal zig-zaga, s katerim sva razpredala različne teme od tekaških do filozofsko - fizikalnih... 8)
No, na koncu bi se rad zahvalil Bojanum in Nani za organizacijo, navijačicam na rolerjih na 17.km (saj sem že takrat mislim malo hoditi :oops:, pa ob takem navijanju sem seveda stisnil zobe in tekel dalje...ter seveda Raziju in Sončki za dodatne "taxi" prevoze - sem vama dolžan :drink :toast:
Česttiam tudi vsem, ki ste včeraj odtekli svoje nove PB-je :laola :TF)

Lp! :wink:
Uporabniški avatar
 ROSI64
Obivankenobi napisal/-a:Moj tretji nastop v Palmanovi sem tokrat končal z novim PB-jem (1:28:05 neto) :D :lol:, kar je zanimivo čas, ki sem ga napovedal že za LM, pa se mi takrat ni izšlo...sicer sem z rezultatom zelo zadovolje (že to, da sem prišel v cilj z minimalno hoje - cca 30 m je kar lep uspeh), bom pa ta rezultat vseeno jemal nekako z rezervo, saj mi je Garmin nameril "le" 20,67 km, tako, da mislim, da je proga kar "precej" krajša... :ignore: :hello:
No, kokrkoli že za ta rezultat sem moral dati praktično vse od sebe, za kaj boljšega sem naredil vsaj dve taktične napake in sicer:
1. na štartu sem se postavil preveč zadaj :oops: :roll: (očitno je bil strah z LM-ja kar močan, ker si tokrat nisem želel odstopiti... :evil: ), tako, da sem za prvi kilometer v veliki gužvi potreboval 6.20 minut :evil:, tako, da sem za moje pojme izgubil preveč dragocenega časa, kasneje poskušal zadevo nadoknaditi (nekaj kilometrov pretekel pod 4 min/km), vendar kaj dosti več nisem mogel več storiti...
2. Zopet preveč popustil v tempu na 16. kilometru (saj mi je padel iz povprečja 4.05) na 4.19 in na 19. kilometru celo na 4.45 , tako...zadnji km je zopet "letelo" na 4.10 in sem praktično v šprintu "priletel" v cilj... :D
Očitno polmaraton predstavlja še vedno (pre)velik izziv predvsem za mojo psiho, saj sem opazil, da mi približno po eni uri teka pade motivacijo za vztrajanje v določeni hitrosti... :?
Vreme sicer odlično za tek (ne premrzlo ne pretoplo), odlični makaroni, za katere sem moral (pre)dolgo čakati :evil: :roll:, odlična družba na avtobusu, kjer sem bolje spoznal zig-zaga, s katerim sva razpredala različne teme od tekaških do filozofsko - fizikalnih... 8)
No, na koncu bi se rad zahvalil Bojanum in Nani za organizacijo, navijačicam na rolerjih na 17.km (saj sem že takrat mislim malo hoditi :oops:, pa ob takem navijanju sem seveda stisnil zobe in tekel dalje...ter seveda Raziju in Sončki za dodatne "taxi" prevoze - sem vama dolžan :drink :toast:
Česttiam tudi vsem, ki ste včeraj odtekli svoje nove PB-je :laola :TF)

Lp! :wink:

Si tekel, kot da bi ti tae dihal za ovratnik. :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA