No, vreme je zdržalo, jaz pa komajda... Morda je čas za en "reality check". Planiran čas med 1:27:54 in 1:29:40 (tempo 4:10 - 4:15/km) se je izkazal za popolno utopijo, odličnemu "zajčku" navkljub (Hvala ti, tae, za ves tvoj trud in sori za komentarje v stilu "kaj pa ti tle? a je kej narobe?!", ki si jih moral zaradi mene poslušati. Žal se v soboto ni izšlo, da bi se ti pošteno zahvalil s

kot se spodobi...)
Čeprav mi v soboto sprva ni bilo jasno, kaj je šlo narobe, pa se lahko že po prvi resnejši analizi v Polar Pro Trainerju le primem za glavo. V želji po izpolnitvi cilja in zaradi odličnih razmer na štartu, sem preprosto rečeno "zbezljal". Čisto začetniško. Kljub temu, da sem se v prvih kilometrih počutil zelo dobro, je bil tempo 4:13 v prvih 6-ih kilometrih za mojo trenutno "formo" enostavno prehud. (Srčni utrip mi med 2. in 6. km sploh ni padel pod 97% maksimalnega!?) In jasno je, da se tako ne da odteči polmaratona... (Sploh pa, ko se že na 10 km začnejo trebušni krči, ti pa imaš do cilja še dobrih 11 km...)
Morda je to posledica napačne prehrane, kronične neprespanosti, morda le dejstva, da letos nisem nabral niti kilometrine, ki bi bila nujno potrebna za teke na razdaljah do 3 km, kaj šele za malce bolj ambiciozne nastope na 21 in 42 km. V prvih 19-ih tednih letošnjega leta sem na treningih pretekel le 557,4 km kar je manj kot 30 km na teden

Nastopil pa sem na dveh maratonih, 30 km in dveh polmaratonih. Ni čudno, da se nisem še niti približal zastavljenim ciljem pred to sezono...
Mislim, da me je Heine z izjavo v mojem podpisu, kar dobro opisal...