Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 zigzag
Velja. Držim pesti zate. No, skupen trening lahko udariva ne glede na razplet že enkrat spomladi :D
Uporabniški avatar
 Arabo
Predvidevam, da se ti bom pridružil skoraj pri vseh udeležbah razen ironmanov in tekov na Dunaju in v Berlinu.

Želim ti, da se ti vse izzide kot si želiš in se premagaš. Samo tako naprej pa mislim, da ne boš imel prav nobenih težav glede uresničitve načrta.

Se vidiva.
Uporabniški avatar
 zigzag
Super. Se že veselim. Torej v Verono tudi pojdeš?
Uporabniški avatar
 tae
zigzag napisal/-a:Še en cilj sem si postavil za leto 2010. In sicer - teči VSAK dan.

Žiga, zakaj ?
Uporabniški avatar
 stena
Uf madona če ti uspe vse + teči vsak dan potem pa res moj poklon. Glede na to, da si triatlonec moraš trmo imeti prirojeno in ne dvomim, da ti z nekaj sreče in veliko zdravja ter truda ne bi uspelo. Tisti dan pred ironmanom pa le ne teci preveč, bo kakšen km dovolj :wink:

P.S.: meni drugo leto ironman pač še ne bo uspel, bom moral počakati na reden dohodek :oops:
Uporabniški avatar
 zigzag
tae napisal/-a:
zigzag napisal/-a:Še en cilj sem si postavil za leto 2010. In sicer - teči VSAK dan.

Žiga, zakaj ?

Ti bom odgovoril z vprašanjem: "Zakaj pa ne?" :wink:
In eno izmed mojih najljubših pesmi, katere avtor je Mark Strand:

"Na polju
sem odsotnost
polja.
In tako
je vedno.
Kjerkoli sem,
sem tisto,
kar tam manjka.

Ko hodim,
odrivam zrak
in ta vedno znova
napolni
prostor, kjer je bilo
še pred hipom moje telo.

Vsi imamo najrazličnejše
vzroke, da potujemo.
Jaz se gibljem zato,
da stvari ostajajo cele."

Jaz tečem zato, da stvari ostajajo cele... Poleg tega pa v tem neizmerno uživam :D
Uporabniški avatar
 bernarda
zigzag napisal/-a:Še en cilj sem si postavil za leto 2010. In sicer - teči VSAK dan. Nekaj je bilo o tem že napisanega v tej temi: viewtopic.php?f=14&t=9592

Tvoje telo,tvoja volja, tvoja odločitev. :shock: ..........moj komentar,pazi na sebe in svoje telo, oba rabita počitek in odmor. :roll:
Uporabniški avatar
 zigzag
stena napisal/-a:Uf madona če ti uspe vse + teči vsak dan potem pa res moj poklon. Glede na to, da si triatlonec moraš trmo imeti prirojeno in ne dvomim, da ti z nekaj sreče in veliko zdravja ter truda ne bi uspelo. Tisti dan pred ironmanom pa le ne teci preveč, bo kakšen km dovolj :wink:

P.S.: meni drugo leto ironman pač še ne bo uspel, bom moral počakati na reden dohodek :oops:

Sploh ne mislim na to, da mi ne bi uspelo. Če nekaj počneš z velikim veseljem, predano, odločno in strastno, se vse vesolje zgane, da se ti želje in cilji uresničijo (parafrazirano po Coelhovem Alkimistu). Sicer pa je velika razlika med tekom na vso moč in tekom tako, "sportski lagano", za regeneracijo... Pri meni kakšne štiri minute po kilometru :lol:

Držim pesti zate, da se ti izide za irona. Morda v letu 2011? Jaz sem prvič dobil to željo že davnega leta 1995 :? Hočem reči, nikoli ni prepozno.
Uporabniški avatar
 zigzag
zigzag napisal/-a:Program tekem pa bo v grobem izgledal nekako takole (končno podobo bom oblikoval sproti):

17.01. 2010 Medea, 30 km
21.02. 2010 Verona, 42,2 km
21.03. 2010 Sežana, 21,1 km
18.04. 2010 Dunaj, 42,2 km
15.05. 2010 Radenci, 21,1 km
30.05. 2010 St.Pölten, Ironman 70.3 (1,9 - 90 - 21,1)
24.06. 2010 Celje, 21,1 km
01.08. 2010 Regensburg, Ironman (3,8 - 180 - 42,2)
15.08. 2010 Kranjska Gora, 10 km
??.08. 2010 Domžale, 10 km
26.09. 2010 Berlin, 42,2 km
24.10. 2010 Ljubljana, 21,1 km
28.11. 2010 Firence, 42,2 km (??)

One down, twelve to go... Sezona je odprta. Včeraj je padla Medea. Uradni rezultat: 2:15:18, 7. mesto v kategoriji, 42./109. absolutno. Zdaj pa sledi pet "posebnih" tednov treninga za svoj krst na maratonski preizkušnji... :wink:

zigzag napisal/-a:Še en cilj sem si postavil za leto 2010. In sicer - teči VSAK dan. Nekaj je bilo o tem že napisanega v tej temi: viewtopic.php?f=14&t=9592

Tudi ta cilj zaenkrat uspešno izpolnjujem. Moj niz se je začel 29.12. 2009 in v prvih 20 dneh sem pretekel 233,7 km oz. 11,685 km povprečno na dan. Najkrajši tek je znašal 2,6 km, najdaljši pa 32,7 km.
Uporabniški avatar
 zigzag
Moj krst na klasični maratonski preizkušnji je za mano. V Verono se zagotovo še kdaj vrnem. Če ne drugače, kot turist :D

Rezultat 3:35:10 netto je več kot 20 minut slabši od načrtovanega. Ne bom več iskal izgovorov. Nekaj sem že pisal tu: viewtopic.php?f=2&t=14420

Dejstvo je, da sem se glede na trenutno pripravljenost povsem napačno lotil proge, a bo kmalu priložnost za popravni izpit in izboljšanje rezultata...

P.S. Projekt "run everyday" se je klavrno končal kmalu po Medei z nekakšno trebušno gripo. Bom poskusil še kdaj. Ko ne bom imel več tekmovalnih ambicij...
Uporabniški avatar
 zigzag
Po skoraj treh mesecih zopet malo dvigam tole temo. Je že tako, da včasih tudi pri najbolj pogumnih in odločnih prizadevanjih za izpolnitev ciljev "pride kaj vmes"... Nekaj, česar nismo mogli predvideti ali na kar nismo imeli vpliva. Pri meni se je tega v zadnjih mesecih nabralo precej.

Po Veroni se je ves sistem treningov začel rušiti kot hišica iz kart. Zaradi motenj spanja, ki me mučijo že več kot pol leta, sem bil prisiljen, ukvarjanje s športom, zmanjšati na minimum. V Sežani sem bil bolj po principu "važno je sodelovati", na Dunaju pa sem dokončno spoznal, da mi "maratonski turizem" (hecna skovanka), ne gre prav dobro od nog. Ampak to je že druga zgodba, ki bi se lahko zelo zavlekla...

Nenačrtovan nastop na Trojkah je izpadel bolj kot regeneracijski trening, sva pa s sotekačem sklenila pomemben dogovor. Ker se bom prisiljen odpovedati enemu od vrhuncev letošnje sezone konec meseca v St. Pöltnu, bo jutri v Radencih "špricala kri" :twisted: Glede na dnevno počutje pač... Prvič v življenju bom tudi jaz na tekmi imel "zajčka"! (Tae, upam, da najin dogovor še velja :wink: )

Bom poročal, kako je šlo...

...če preživim povodenj :lol:
Uporabniški avatar
 zigzag
No, vreme je zdržalo, jaz pa komajda... Morda je čas za en "reality check". Planiran čas med 1:27:54 in 1:29:40 (tempo 4:10 - 4:15/km) se je izkazal za popolno utopijo, odličnemu "zajčku" navkljub (Hvala ti, tae, za ves tvoj trud in sori za komentarje v stilu "kaj pa ti tle? a je kej narobe?!", ki si jih moral zaradi mene poslušati. Žal se v soboto ni izšlo, da bi se ti pošteno zahvalil s :drink kot se spodobi...)

Čeprav mi v soboto sprva ni bilo jasno, kaj je šlo narobe, pa se lahko že po prvi resnejši analizi v Polar Pro Trainerju le primem za glavo. V želji po izpolnitvi cilja in zaradi odličnih razmer na štartu, sem preprosto rečeno "zbezljal". Čisto začetniško. Kljub temu, da sem se v prvih kilometrih počutil zelo dobro, je bil tempo 4:13 v prvih 6-ih kilometrih za mojo trenutno "formo" enostavno prehud. (Srčni utrip mi med 2. in 6. km sploh ni padel pod 97% maksimalnega!?) In jasno je, da se tako ne da odteči polmaratona... (Sploh pa, ko se že na 10 km začnejo trebušni krči, ti pa imaš do cilja še dobrih 11 km...)

Morda je to posledica napačne prehrane, kronične neprespanosti, morda le dejstva, da letos nisem nabral niti kilometrine, ki bi bila nujno potrebna za teke na razdaljah do 3 km, kaj šele za malce bolj ambiciozne nastope na 21 in 42 km. V prvih 19-ih tednih letošnjega leta sem na treningih pretekel le 557,4 km kar je manj kot 30 km na teden :shock: Nastopil pa sem na dveh maratonih, 30 km in dveh polmaratonih. Ni čudno, da se nisem še niti približal zastavljenim ciljem pred to sezono...

Mislim, da me je Heine z izjavo v mojem podpisu, kar dobro opisal...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA