- 18 Jan 2010, 13:26
Lep pozdrav!
Moram tudi jaz nekaj dodati. Sem na obeh straneh, tako na strani tekmovalcev, ki vlagajo v treninge in tudi na strani rekreativcev, ki bi radi dobili to kar jim ponujajo turistične agencije, spletne strani in ostali.
Letošnji problem z tekmami je predvsem ta, da v decembru ni bilo možno izpeljati nobene tekme in so sedaj celo med tednom, da bi jih lahko nadoknadili. Drugi problem predstavlja to, da so pri nas urejene in zamišljene proge več ali manj za tekmovanja- svetovne pokale (Rogla). Imamo nekaj različnih krogov, ki so narejeni tako, da že zaprtje kroga 3,75 km pomeni ohromitev celega tekaškega centra. Podobno je tudi na Pokljuki, če ni urejeno kaj druga kot stadion.
Kar nekaj km sem pretekel v tujini in tam tekaški stadion z progami za tekmovanja predstavlja center tekaškega centra, ki pa se mu da izogniti in teči- rekreativno kljub tekmovanjem. Če bi denimo na Rogli pustili stare proge- zgornji del pri mašinžagi, bi lahko imeli za tekmovanje novi krog 3,75km, ostali bi pa tekli nemoteno.
Zdaj imamo kar imamo. Verjamem pa da je nekomu, ki se je pripeljal na Roglo teči in dobi na začetku tekaške proge obvestilo da je zaprto, malo mar za tekmovanje. Nekateri celo bivajo na Rogli in ne morejo uporabljati tistega kar so plačali! Tudi meni ne bi bilo vseeno, če bi plačal teden dni v Ramsau ali Val di Fassi in potem ne bi mogel teči zaradi avstrijskega državnega prvenstva. Bil bi jezen, vi pa tudi.
Mislim pa, da je bistvo težav v neobveščanju. Tukaj pa spijo upravljalci in organizatorji tekem. Ko naredim 50 km poti, je prepozno da mi nekdo pove da danes pač ne bom tekel.
Kje torej dobimo rekreativci informacije o zaprtih progah?
Tadej
Pot je cilj!