prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 OriginalOne
Moji teki ne bodo daljši od 1 ure. Ponudili so mi še mizuno, siver nevem, kater model, vendar številka ni bila čisto taprava. Ko smo že pri temu, koliko je potrebno imeti "lufta" pri tekalnem copatu spredaj?

Kar sem prebral do sedaj, mislim, da bom zamenjal superge, če jih bodo le hoteli.

lp
 luzr
OriginalOne napisal/-a:Moji teki ne bodo daljši od 1 ure. Ponudili so mi še mizuno, siver nevem, kater model, vendar številka ni bila čisto taprava. Ko smo že pri temu, koliko je potrebno imeti "lufta" pri tekalnem copatu spredaj?

Kar sem prebral do sedaj, mislim, da bom zamenjal superge, če jih bodo le hoteli.

lp
A ti niso nič rekli, koliko prostora rabi prst? Te niso vprašali kako se počutiš v copatih? Nisi poskusil vsaj hoditi, če ne teči v trgovini? Niso ti ponudili tekaške steze?
Koliko časa so si vzeli oni in ti za tako pomembno stvar kot je obuvalo?
Sprašujem predvsem zato, ker na podlagi tega lahko zahtevaš zamenjavo izdelka. Žal vem kako po štacunah odpravijo manj zahtevne stranke. In jim potem ne želijo zamenjati (upo)rabljenih copat.

Če ti copati niso preozki pri prstih in prekratki ter te ne žulijo na obeh nogah potem jih boš lahko uporabljal. Če pa te slučajno žulijo na obeh podplatih na notranji strani stopalnega loka, boš prijavil stvarno napako/nestrokovnost trgovca.

Dejansko so Asicsi uporabni copati. In sem jih že komu predlagal, tudi sebi. A so za začetnika predragi. Poleg tega zahtevajo specifične tace.
 OriginalOne
luzr napisal/-a:
OriginalOne napisal/-a:Moji teki ne bodo daljši od 1 ure. Ponudili so mi še mizuno, siver nevem, kater model, vendar številka ni bila čisto taprava. Ko smo že pri temu, koliko je potrebno imeti "lufta" pri tekalnem copatu spredaj?

lp
A ti niso nič rekli, koliko prostora rabi prst? Te niso vprašali kako se počutiš v copatih? Nisi poskusil vsaj hoditi, če ne teči v trgovini? Niso ti ponudili tekaške steze?
Koliko časa so si vzeli oni in ti za tako pomembno stvar kot je obuvalo?
Sprašujem predvsem zato, ker na podlagi tega lahko zahtevaš zamenjavo izdelka. Žal vem kako po štacunah odpravijo manj zahtevne stranke. In jim potem ne želijo zamenjati (upo)rabljenih copat.

Če ti copati niso preozki pri prstih in prekratki ter te ne žulijo na obeh nogah potem jih boš lahko uporabljal. Če pa te slučajno žulijo na obeh podplatih na notranji strani stopalnega loka, boš prijavil stvarno napako/nestrokovnost trgovca.

Dejansko so Asicsi uporabni copati. In sem jih že komu predlagal, tudi sebi. A so za začetnika predragi. Poleg tega zahtevajo specifične tace.

@Luzr
Sem povedal na začetku, da jim steza ni delala oz. jim še vedno ne dela. Meni je superga super pasala (kolikor pač lahko ocenim, kot začetnik) samo tisti rob vložka je bil pa zelo problematičn, spet kolikor lahko ocenim po enem teku.

Sedaj sem šel superge zamenjat. Vzel sem wave nirvana 5. Upam, da bo bolje!

lp

lp
 KKlemen
zdravo,
tudi sam sem začetnik in se odločam za nakup superg.

Zanima me če izvajajo še drugje svetovanje glede izbire tekaških copat, razen v Tomas Sportu (po prebiranju tega bloga vidim da so dokaj nestrokovni)...

Hvala za odgovor!
Uporabniški avatar
 Loni
KKlemen napisal/-a:Zanima me če izvajajo še drugje svetovanje glede izbire tekaških copat, razen v Tomas Sportu (po prebiranju tega bloga vidim da so dokaj nestrokovni)...

Hvala za odgovor!

100 ljudi, 100 čudi. No, Tekaški forum ni blog... In tole o neprofesionalnosti TS je tudi malo za lase privlečeno... Na Čopovi še nisem naletela na neprofesionalen odziv nikogar, v City Parku pa so se v zadnjih dveh letih tudi prav lepo popravili, čeprav tekaške steze v CP nisem preverjala, ni bilo potrebe...
 luzr
Loni, za začetek kar vprašaj koga s foruma...
Jaz pa raje ne bi opisoval prigod...
Jasno, vsi smo zmotljivi, ampak...
 OriginalOne
Loni napisal/-a:
KKlemen napisal/-a:Zanima me če izvajajo še drugje svetovanje glede izbire tekaških copat, razen v Tomas Sportu (po prebiranju tega bloga vidim da so dokaj nestrokovni)...

Hvala za odgovor!

100 ljudi, 100 čudi. No, Tekaški forum ni blog... In tole o neprofesionalnosti TS je tudi malo za lase privlečeno... Na Čopovi še nisem naletela na neprofesionalen odziv nikogar, v City Parku pa so se v zadnjih dveh letih tudi prav lepo popravili, čeprav tekaške steze v CP nisem preverjala, ni bilo potrebe...

Napisal sem tako, kot je bilo. Začetnik, kot sem sam, najbrž nima pojma o tekaških supergah ne?
 KKlemen
Se strijam, zdaj prebiram članke da ko bom prišel v trgovino ne bom izpadel bedak in da se mi bo vsaj malo sanjalo o tej stvari...
 Coldinside
Zdravo !
Tudi jst imam eno začetniško težavo, pa me zanima vaše mnenje.
Tečt sem začel približno lani oktobra, takrat sem si kupil ene "samo da je" nike superge (stale so 50€). Imam pa dostikrat (zadnje čase pogosteje, še posebaj na daljsih tekih), težave z: mravljinčastimi prsti (oz celimi podplati), bolečine v mišicah v spodnem delu noge, danes me je pa začel bolet se hrbet, do avta sem pa na koncu kar hodu.
Kje je težava ? Obutev, nepravilno tečem ? ali je lahko se kej drugega. Vcasih pretecem brez problemov, ko sem pa enkrat sel tect malo daljšo razdaljo, je bla pa kr kriza, nog sploh cutil nism vec na koncu in sem se moral neprestano ustavljati.
V nabavo po novih supergah ? al kako naj se lotim problema...

Lp :)
Tudi jaz sem imela podobne težave in sicer s koleni. Imela sem neke poceni tekaške copate in na začetku je bilo vse okej. Čez nekaj časa sem začela čutiti bolečine v kolenih, ki kar niso hotele popustiti. Tako sem se odločila za nakup novih copat. In moram reči, da od takrat naprej me koleni ne bolijo več. Tudi pri tebi predvidevam, da so glavni vzrok copati. Priporočam, da mogoče začneš razmišljati o nakupu novih. :wink:
Uporabniški avatar
 DejanG
Tudi jaz imam podobno izkušnjo z Kayno supergami. Do nedavnega sem tekel v Adidas supergah, nikoli problemov, s popolnoma novimi Adistar Salvation si upam odteči 21 km. Po vsem kar človek prebere po internetu so me letos "premamile" Asics Kayano 16. Po prvem obuvanju in hoji so se mi zdele zelo udobne, tudi po prvih 4 km teka je bilo vse OK. Potem pa problemi na notranji strani pete...pekoč občutek po celem notranjem robu vložka. Po 8 km ni šlo več, peklo je kot hudič :oops: Doma vzamem vložke ven, škarje v roko in obrežem cca 1 mm roba, pa ni nič pomagalo :twisted: . Peta je enostavno zelo ozka, vložek pa ima na robovih preveč materiala. Pa kako jim uspe narediti tako udoben copat spredaj pri prstih tako zaj...an v peti. Vzameme stare Adidaske in iz njih potegnem notranje vložke, ter jih primerjam z Kayano vložki in ugotovim, da je ravno na peti velika razlika. Adidasove dam v Kayano copate. Mnogo bolje...z Adidas vložki sedaj ne čutim roba in Kayanke so sedaj vsaj pogojno uporabne, brez večjih problemov odtečem 12-15 km, ampak občutek na peti ni najboljši, še vedno nek "čuden" občutek, sploh takoj ko copat sezujem in stopim na trda ravna tla. Za kakšen polmaraton jih definitivno ne dam na noge, kdo se bo ukvarjal še z "čudnim" občutkom v peti...

Zaključek je tak, da sem že naročil nove Adidaske Adistar Salvation 2 in s copati ne eksperimentiram več :clap: . Kayano bo z drugimi vložki v uporabi za kakšne krajše teke do 8 km, vmes pa bom tudi že pozabil koliko sem jih plačal... Za kakšni dve sezoni bodo že, za naprej pa ostajam na ( za mojo nogo) najprimernejših in najudobnejših Adidaskah.

Je pa res "hudič" najti prave copate. Dokler ne odtečeš v njih vsaj 10 km skupaj ni možno reči ali so OK ali ne. Vsak svoje copate hvali in priporoča drugemu, ampak nikoli pozabiti, da imamo različne noge in da za nekoga super copat lahko pomeni za nekoga mučilno napravo...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA