Tudi jaz imam podobno izkušnjo z Kayno supergami. Do nedavnega sem tekel v Adidas supergah, nikoli problemov, s popolnoma novimi Adistar Salvation si upam odteči 21 km. Po vsem kar človek prebere po internetu so me letos "premamile" Asics Kayano 16. Po prvem obuvanju in hoji so se mi zdele zelo udobne, tudi po prvih 4 km teka je bilo vse OK. Potem pa problemi na notranji strani pete...pekoč občutek po celem notranjem robu vložka. Po 8 km ni šlo več, peklo je kot hudič

Doma vzamem vložke ven, škarje v roko in obrežem cca 1 mm roba, pa ni nič pomagalo

. Peta je enostavno zelo ozka, vložek pa ima na robovih preveč materiala. Pa kako jim uspe narediti tako udoben copat spredaj pri prstih tako zaj...an v peti. Vzameme stare Adidaske in iz njih potegnem notranje vložke, ter jih primerjam z Kayano vložki in ugotovim, da je ravno na peti velika razlika. Adidasove dam v Kayano copate. Mnogo bolje...z Adidas vložki sedaj ne čutim roba in Kayanke so sedaj vsaj pogojno uporabne, brez večjih problemov odtečem 12-15 km, ampak občutek na peti ni najboljši, še vedno nek "čuden" občutek, sploh takoj ko copat sezujem in stopim na trda ravna tla. Za kakšen polmaraton jih definitivno ne dam na noge, kdo se bo ukvarjal še z "čudnim" občutkom v peti...
Zaključek je tak, da sem že naročil nove Adidaske Adistar Salvation 2 in s copati ne eksperimentiram več

. Kayano bo z drugimi vložki v uporabi za kakšne krajše teke do 8 km, vmes pa bom tudi že pozabil koliko sem jih plačal... Za kakšni dve sezoni bodo že, za naprej pa ostajam na ( za mojo nogo) najprimernejših in najudobnejših Adidaskah.
Je pa res "hudič" najti prave copate. Dokler ne odtečeš v njih vsaj 10 km skupaj ni možno reči ali so OK ali ne. Vsak svoje copate hvali in priporoča drugemu, ampak nikoli pozabiti, da imamo različne noge in da za nekoga super copat lahko pomeni za nekoga mučilno napravo...