prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 lenči
Bravoooooo :laola čudovito :clap: enkratno ste to izvedli.
Menda bo kdaj tudi kakšno nedeljo tale Šentiljska pot, da se še polžka prislini zraven :oops:
Uporabniški avatar
 Sebi
VEČJI JE HRIB - BOLŠ JE!!! :lol:

Semjul je poskrbel, da se nisva izgubila (ne tokrat nisem rabila reševanja :oops:) ter me v enem kosu v super času "pripeljal" do cilja. Hvala!
Inot je skrbel, da je bilo na poti vedno zadosti toplega čaja. Hvala!
Vreme je pa odlično poskrbel za vreme. Bolje skoraj ne bi moglo biti... Hvala!

KIČ! KIČ! KIČ!
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Božanska izkušnja se je začela v res pravih zimskih razmerah. Pohodniška skupina je štartala že ob 5:00; kako se je Alja prebila iz Ljubljane do Šentilja mi ni najbolj jasno. Pač edina še nekako logična razlaga je, da je "Superwoman".

Ob 7:00 smo se po zasneženi AC prebijali tudi ZdravkoC, MarkoR in Samo:-). Zasnežena cesta je narekovala previden, počasen tempo in nosila del odgovornosti za klic Sebi in Semjula, ki adrenalinsko razgreta nista mogla več čakati.

7:13, 0km, Šentilj: preložimo "Drop bag"-e v Inotov avto, ki se je prijazno ponudil za podporo in začnemo avanturo!
V lahkotem teku prispemo na drugo stran AC, se obrnemo levo in po klancu skozi zasnežen gozd. Stopinje pred nami, markacije; prav smo!

7:30, 3km, ob Muri: Po tem, ko smo na Gradišču našli prvo skrinjico z žigom in kratkim spustom, že občudujemo Muro, ki se leno vije skozi zasnežen gozd. Strpno sledimo stopinjam Sebi in Semjula in si zabičamo: "Ne, ne bomo ju lovili".

8:43, 11km, Brod na Muri, Sladki Vrh: Žigosanje nam spet vzame cca. 5 min in že škrtamo po novozapadlem snegu proti Sladkem Vrhu. Pred barom nas čaka Inot, spijemo kavo, malo poklepetamo in nadaljujemo.
Spomini na Sladkih6 bi nas skoraj zapeljali po znanem krogu, vendar pa bi se znalo zgoditi, da bi nas zaradi strogih kriterijiev Šentiljske poti diskvalificirali ;-).

9:18, cca. 15km, Kmetija Sirk: Zdravko pravi, da je zdaj že čas, da nazdravimo s kozarcem domačega. Seveda se strinjava, pomahnemo še Inotu, ki z Žižo čakata zakopana v snegu, vendar pa nas pričakajo samo žigi. Nič, še bo priložnost za antioksidante!

Pot postaja težja in težja. Klanci in spusti si kar sledijo in v novozapadlem snegu nam zvrača gležnje. To je pravi trening!

Slika

10:06, 19km, Kmetija Zver: Jakob danes ni dobro spal. Razburjeno laja in kaže zobe: "Norci, kaj hodite v takem vremenu okoli hiše mojega gospodarja". Mini notička se zapiše v nekaj nevronov - naslednjič na Šentiljsko nikar brez nekaj pasjih kolačkov ;-). Vrtimo se okoli hiše in iščemo žig. To je morda problem adrenalinsko nabitih tekačev, ki jim vsaka sekunda poteka kot minuta. Dobimo žige in zašibamo naprej. Tokrat je žigosanje trajalo 7 minut.(!:))

Slika

Brutalno nadaljujemo pot proti Dražen vrhu; lomastenje po bregu dol, hitra hoja breg gor, sproščen tek po "ravnini". V mislih imam pico in pir. Inota pokličemo 20min pred Marijo snežno, in v piceriji na Zgornji Velki zaštartajo peči.

11:13, 26km, Picerija na Zgornji Velki: Fešta! Pice pripravljene, pivo na mizi, prijazna gospa Marija poskrbi za kruljenje v naših želodcih. Pozdrav in klepet z Loni, Marjan-om, še1PR in Vreme-nom. Življenje je lepo! Vreme je na naši strani, vse OK ;-). Sebi in Semjul sta ga zaterala naprej preden smo si lahko stisnili roke. Spustila sta pico. Postanek traja 30 min, nakar naspidirani zašibamo naprej.

12:00, 30km, Rajšpova gomila: Žig najdemo malo s ceste. Zdi se, da sneženje malo pojenjuje.

12:56, 34km, Vranji vrh: Na Lovskem domu žigosamo tako in drugače. Dizl se prileže in spet da nekaj energije. Pogled jemlje sapo - stotine hribčkov Slovenskih goric.

Dolg spust in spet klanec in spet spust in spet klanec, nekaj ravne ceste in spet rinemo gor, lomastimo dol....

13:53, 39km, Kmetija Gaube: Pri Gaube-ju :-) že čaka Inot. Končno pozdravimo Sebi in Semjula, ki že zagrizeno odhajata. Semjul malo mulo kuha, da je moral predolgo čakat. Čas je seveda relativen v teh pogojih ;-). Gibanica! Užival sem ob vsakem grižljaju. Zraven seveda še obvezen kozarec vina - saj smo v Slovenskih goricah! Paše. Idealno sladek. Po 30 minutah naslade zapustimo prijazno kmetijo in na vhodu že srečamo naše pohodnike - tudi oni kar šibajo!

15:00, 45km, Kmetija Eferl:Potrebno je kar nekaj spretnosti, da smo se prebili do žiga. Razigran nemški ovčar nori ob ograji par 100m nižje. "Dajte, pridite se igrat", govorijo njegove oči, medtem ko v gobcu stiska rumeno žogico.

15:20, 47,5km, Kmetija Krsnik: Pozdravi nas starejši gospod, izmenjamo par besed in že ga šibamo naprej, čez hribčke ob avtocesti. Počasi se mi začenja oglašat gleženj. Že pri Gaubeju sem moral malo popustiti vezalke, zdaj pa zadeva postaja moteča. Nič, ni časa za jamranje treba je priti v cilj.

15:58, 49km, vzpon na Brlogo: Začenja se najbolj strm klanec na poti. Veter nas neusmiljeno biča in snežinke se nam ostro zapikujejo v oči. Ne, sneženje nikakor ne pojenja, prej se je okrepilo. Stopinje tima pred nami je veter že skoraj zabrisal. Vrh! Kar naenkrat, ni bilo tako hudo ali pa smo zdaj že toliko odštekani, da nam je vse "ravno" :D ? Žig, fotka in šibamo dalje.

Gleženj boli :? - nimam kaj, zdaj je treba naprej, še skozi vinograde pa do znamenitega tanka. Zadnji vzpon je blagodejen pred bolečim spustom do mejnega prehoda. Poziranje, fotkanje in hoja/iztek do gostilne Belna.

17:07, 54km, gostilna Belna: Uspeh! Polni vtisov prečudovite pokrajine in prijaznih ljudi začenjamo regeneracijo z laškim pivom :toast:.

Inotu gre res velika zahvala za odličen "support". Ni mu bilo lahko po zasneženih slovensko-goriških cestah izvajati zimskega rallyja. Hvala Inot! :clap:

Pot smo prehodili v 9h54min bruto času (neto 8h10min). Glede na razmere sta bila lahko le Sebi in Semjul hitrejša.

Semjul: Več je snega, raj mam, večji je hrib bulš je, težji je ruzak, laži gre. :lol:

Sebi: VEČJI JE HRIB - BOLŠ JE!!! :lol:

Fotke še pridejo :wink:
Uporabniški avatar
 markor
:D
Oj,
res je bilo - zimsko!
Samo je vse naša doživetja odlično popisal! :laola
Se pa bojim, da tudi vse slike ne bodo mogle pričarati čarobnosti trenutka zimske pravljice ujete med ure te sobote.. ahhh.. :mrgreen:
lp
m
p.s. ko uspem ugotoviti, kako spraviti slike iz telefona še jaz dodam par spominov..
Uporabniški avatar
 Vreme
Če bi lahko Vreme naročil vreme, pote bi brez premisleka naročil lepo toplo sončno vreme. Ampak ker Vreme ne more vplivati na vreme, danes razmišlja popolnoma drugače. Ja to je to. Včerajšnjo je bilo več kot odlično in s tem smo se strinjali prav vsi!

Ko sem zjutraj pogleda skozi okno sem samo upal,da ne bo sneženo, a takrat nisem niti slutil, kakšen zimski užitek nas čaka. V resnici je lahko žal vsem, ki niso bili z nami, se postavlja vprašanje, kdaj nam bo vreme spet tako naklonjeno kot včeraj, seveda v pozitivnem smislu! Slika

Zjutraj smo malo zamujali, Alja je prišla v snežnem metežu iz Ljubljane :clap: v nasprotju od Marjana in Loni,ki sta prespala pri Gaubeju. No ja, saj jaz tudi nisem bil preveč točen, malo zamude je prispevala priprava sendvičev, ki sem jih tako ali tako pozabil doma na kuhinjskem pultu. No smo imeli zato vsaj izgovor, da smo se mimogrede ustavili pri meni doma, in za moč popili borovničke na refošku, ki jih je moja draga brez premislekov prinesla kar pred vhod bloka. Je pol šlo kot raketa :lol:

V vsakem primeru smo torej začeli v popolni temi, petnajst minut čez peto. Ko smo prišli do gozda najprej sploh nismo potrebovali naglavnih luč, potem pa ko je začelo snežiti vedno močneje brez njih le ni šlo. Enkrat vmes smo celo malce zašli, čeprav imam pot v malem prstu, je orentacija v temi pri skorajda nični vidljivosti le malo težavna. A je le šlo nadalje brez problemov. Problemi so nam delali predvsem "trenutki resnice" (beri vzponi), a smo se tolažili, da bo teh do konca "samo" še nekaj :lol:

Slika

Daniti se je pričelo nekje okoli Belega Vrha, ki je v teh razmerah zaslužilo svoje ime, prvo srečanje z Inotom pa smo dočakali pri drugem žigu ob Brodu na Muri. Če bi se dogovorili ne bi prišli istočasno. Sicer pa sem mnenja, da je Inot včeraj imel najtežavnejšo nalogo, lažje je bilo namreč včeraj tečt, kot biti spremljevalec. :mrgreen:

Po že prej omenjenih borovničkan na refošku nas je čakal klanec, ki ga pogosto "novo pohodniki" zraven "tanka" najpogosteje zgrešijo. Vzpon do kmetije Sirk. Tokrat ni bilo blata, ga je prekril sneg. Spust do Mure in gremo dalje. Pri kmetiji Zver tudi mi nekaj časa čakamo, da dobimo žig. Malce nerodno je, da ni zunaj, a v hišo kjer ga imajo si tudi kar tako brez dovoljenja gospodarja ne upam. Sem upali, da bo "trekerji" imeli več sreče, pa očitno tudi njim ni uspelo. Žal. Nekje pred kmetijo Zver nas dohiti tudi Inot ki nam sporoča, da sta Sebi in Semjul štartala sama malo pred dogovorjenim časom, ter nas že počasi dohajta, ostali pa da so tudi že pri kmetiji Sirk.

Sem že pred štartom vedel, da iz te "trekerske" skupine ne bo nič in da ni realna. Celo nasprotno, razdelila se je v ultra in super ultra skupino!! :wink:

V Lokavcu pri ribnikih naju dohitita člana super ultra skupine. Videti sta sveža in Semjul je čisto po indijansko na osnovi toplote naših sledi malo pred tem Sebi zagotovil, da nismo več daleč :cast:

Slika

Zaželimo jima srečno pot in že se "zakadimo" v klanec pri kmetiji Holer. Kmalu za tem nas čaka prvi daljši počitek na polovici poti pri Snežinki na Zg. Velki, kjer nas dohiti ultra skupina.

Slika

Nadaljujemo seveda pred njimi, a ker si je Zdravko očitno privoščil "dva pira" :toast: nas ujamejo malce kasneje kot smo predvidevali. Smo že skrbeli kje so :D. Ko zavijamo na Vranji Vrh jih ponovno srečamo, prav tako se srečamo, ko odhajajo iz kmetije Gaube, kjer nas čaka naslednji daljši počitek z gibanico seveda. Predhodniki očitno niso bili tako lačni, da bi nam pojedli vse. :mrgreen:

Slika

Tam nekje je bil maraton za nami, čaka nas pa še "samo" nekaj spustov in vzponov, med njimi na najvišji vrh Brlogo. Kot skupina smo se izkazali za zelo homogeno ( v resnici sem sam bil najšibkejši člen), ves čas nam je šlo dobro, tudi tempo je bil primeren, tekli praktično nismo nič, držali smo se namreč svojega naziva, pohodniškega namreč. Hoja po snegu je bila več kot odlična, nekje je bilo potrebno tudi gaziti, tako po skromnih ocenah je veter ponekod nanesel tudi do pol metra snega. Ampak to sploh ni bil problem. Problemi so se pojavljali na spluženih cestah. Ja prav ste prebrali na spluženih je bilo spodaj kar nekaj ledu. In ni ga bilo junaka, ki se nebi vsaj malce spotaknil, Alja je bila vsekakor vodilna v številu padcev, na srečo brez problemov.

Će je po Zg. Velki sneg malo pojenjal je po kmetiji Gaube ponovno začelo sipati z vso močjo, pa še "nadležni" veter se je pojavil. A vse to ni vplivalo na naš tempo in voljo da dokončamo zastavljeno pot. V mislih smo bili že pri Brlogi in zadnjem "trenutku resnice", še dobro, da jo na nasprotnem "bregu" zakrivala megla, tako nam je bilo kar lažje. :D . Na vrhu Brloge še predzadnja štampiljka in priprava na temo. Naglavne lučke se ponovno najdejo na naših glavah pred nami pa vinogradi. Najprej zagazimo pod vinograde, potem pa nas čaka še zadnji vzpon med vinogradi do "karavle". Tukaj smo za danes opravili z vzponi. Dovolj jih je bilo za danes. Nekje 1700 višinskih metrov je za nami, čaka pa nas še samo spust do tanka in končne postaje gostilne Belna, kjer smo pred trinajstimi urami tudi pričeli našo pot. Naši ultraši so seveda že tam, a na koncu smo prav vsi veseli in zadovoljni, za nami je bil namreč čudoviti dan.

Slika

GPS poti

Lestvica pohodnikov in tekačev, ki so v enem dnevu opravili z Šentiljsko potjo. Tokrat se jim je pridružila prva tekačica! :clap:

Fotke bay Vreme&Alja
Nazadnje spremenil Vreme, dne 07 Feb 2010, 18:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 še1PR
Samo:-) napisal/-a:...Pohodniška skupina je štartala že ob 5:00; kako se je Alja prebila iz Ljubljane do Šentilja mi ni najbolj jasno. Pač edina še nekako logična razlaga je, da je "Superwoman"...
Itaq! :wink: :-- :lol: :lol:

No, da se ne hecam naprej, bilo je zelo zanimivo ja! In če sta že Loni in marjan zamudila plesne vaje, jih jaz definitivno nisem! :D Še dobro, da sem se na zasneženi cesti (predvsem okrog Vranskega) še malo "držala nazaj"... Tam ni bilo zabavno. Potem po Šentiljski pa so se moji trije sopotniki strinjali, da si za piruete in ostale plesne vložke, vsekakor zaslužim 1. mesto. :D

Do šentiljske mi, kljub zaključeni trasi v odlični družbi, ostaja dolg. Čeprav sem ves čas nosila s sabo tavelzga (Nikona), prav dostikrat ni romal iz nahrbtnika. Mi nekako ni bilo, da bi ga vlačila na tisto mokroto... Pri Snežinki in Gaubeju, pa je toplota naredila svoje in bi bi bila na slikah še hujša megla kot danes na Pohorju... :? Skratka, fotosešn sledi v kakem bolj suhem vremenu. :)

Slika

Hvala še enkrat mojim sopotnikom (jaz bi še šla z vami kam :wink: ), Sebi in ostalim pubecem, ki ste nas pričakali na cilju! :clap: :laola
 marjan
Na kratko bilo je luštno, najdaljša moja zimska avantura. 13 ur pa res še nisem hodil po snegu :D

Za Rajkota in Aljo sem vedel, da sta prava bojevnika, za Loni me je pa priznam malce skrbelo. No skrb je bila odveč, se mi zdi da imamo med sabo novo ultrašico (trme za to ima dovolj :wink: )

Na koncu so mene še najbolj bolele noge, še celo krč me je hotel malo božati. Ko sem uporabil zadnje orožje - beri sol, je bilo bolje. Brez solnice nikamor :D :D :D

Bilo pa je zanimivo, da smo zelo malo klepetali, vsak je izgleda užival v svojih razmišljanjih :) Presenečen sem bil, da v naših koncih nič novega snega :shock: Tudi Gorenjska ni več tisto, kar je bila.

Družba imejte se,
Marjan

Zdaj sledi še rokovnjšaka pot, Rajko tebe pa popeljem poleti še na Triglav, a velja
Uporabniški avatar
 Sebi
ZdravkoC napisal/-a:
Sebi napisal/-a:VEČJI JE HRIB - ...

bol je seksi :D

Moja nova mantra (ki bo na CCC še kako prav prišla)! Poleg tistega: "vse je v glavi" :--
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA