prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...

copate katere znamke uporabljate?

Adidas
103
12%
Asics
164
19%
Mizuno
218
25%
New Balance
30
4%
Nike
216
25%
Reebok
32
4%
drugo
92
11%
Nike LunarGlide+
za1x zadovoljna z njimi.
Načrtujem še nakup kakšnih Salomonk za po divjem terenu :)
 Kaja2737
miha.tekač napisal/-a:pismo ko mal gledam izbiro copat vidim da je več modelov za pronatorje in supinatorje(nenormalen stopalni lok) kot pa za normalen stopalni lok.

verjetno zato, ker tisti z normalnim stopalnim lokom lahko nosijo tudi druge copate... pa še dejansko je pronatorjev več kot ostalih, tako da je to pomoje dokaj razumljiva poteza proizvajalcev športnih copat :wink:
Uporabniški avatar
 pajo
:D sedaj ko je tetiva ... hodim s službi samo še v Racer 3. Hec kaj morem če ne morem nič na nogo dat ne, da mi ne bi še bolj zatekala vsa zadeva.
Uporabniški avatar
 olem
Mizuno Nirvana 5...pretečenih nekaj čez 250km letos. V zadnjem mesecu zaradi bolečin v kolenih zelo zelo zmanjšano število km.
Sem pa trenutno v nakupu novih superg, ker ugotavljam, da mi Nirvana sploh ne ustreza.
Imam pa 68kg pri 175cm, močan pronator.
Po pogovoru z Skorcem :laola se trenutno odločam za Mizuno Wave Elixir oz Inspire, ter Asics gt 2140 (akcija intersport)/2150..
Mogoče še kak nasvet?
Uporabniški avatar
 Matteus
za "normalen" trening(večinoma makedam) imam asics nimbus, za hitre in tempo teke pa brooks ghost2, ki so kar lažji od nimbusa, ki je za mojo težo(68kg) kar malce pretežak, ampak ni panike
Zadovoljen z obema
Uporabniški avatar
 pajo
olem napisal/-a:Mizuno Nirvana 5...pretečenih nekaj čez 250km letos. V zadnjem mesecu zaradi bolečin v kolenih zelo zelo zmanjšano število km.
Sem pa trenutno v nakupu novih superg, ker ugotavljam, da mi Nirvana sploh ne ustreza.
Imam pa 68kg pri 175cm, močan pronator.
Po pogovoru z Skorcem :laola se trenutno odločam za Mizuno Wave Elixir oz Inspire, ter Asics gt 2140 (akcija intersport)/2150..
Mogoče še kak nasvet?

Asics 2140 sem hotel nerabljene prodati . Sam ne vem zakaj me je to pičilo. Sedaj sem jih sprobal. Super občutek bi mi bilo žal če bi jih prodal. Ker pač spadam v kategorijo polžev kar se hitrosti tiče.... Meni zelo sedejo: 2120,2130 2140,Kayano 14 in 15 to je do sedaj bilo na mojih nogah. Brooks se mi ni obnesel imam še Nike nekaj na G (sive pa tista strupeno zelena okoli) Mislim, da bom kar ostal na Asics. Teža 78 kg višina 1,80 cm. Je pa res, da vsak cigan svojo robo hvali.
Mizuno Wave Nirvana 6

Prej sem imel nike pegasus, tako da se šele privajam in še čakam da me wave nirvana pripelje do nirvane :)

Sem opazil, da se mora noga kar malo navaditi na drug copat, še posebej, če sem zadnjih 6 let nosil ekskluzivno samo nike pegasus. Se mi je na uvodnih tehih parkrat zgodilo, da se mi je noga hotela "zvrnat" navzven (imam klasično stopalo, nirvana je pa za močne pronatorje in težke tekače), ampak se je potem na nadaljnih tekih to uredilo. Edino kar me sedaj malo moti je to, da dobim po parih kilometrih (okoli 8-10 km) neverjetno občutljivo kožo (skoraj bolečino) ko stopim na tla v predelu med sprednjima dvema balzinicama. Stvar sem rešil tako, da sem kak kilometer tekel z rahlo pokrčenimi prsti. Mogoče ima kdo idejo kaj bi to bilo (zdelo se mi je kot da se bi mi vzdražil živec podobno kot pri komolcu, kjer začne peči ko nas strese)?

Ampak ni straha, ker spadam med bajseke (sedaj samo še 98 kg) v tekaškem svetu, bi mi vsaj v teoriji nirvana morala ustrezati. Bom počakal da se uteče pa bomo videli.

Iztok
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA