področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

John Wayne napisal/-a:Sam sem preko spleta naročil en DVD s filmom o maratonu in ga z velikim veseljem pričakal, ko pa sem ga želel gledat, sem ugotovil, da pri naročilu nisem bil pozoren na območje za katerega naročam film. Nisem namreč označil, da naj bo za Evropo in zato ga zdaj ne morem gledat.

Zanima me kakšne so vaše izkušnje. Mi lahko kakšen heker to odkodira, da ga lahko vseeno pogledam ali ga moram poslati nazaj in naročiti drugega?

Na računalniku bi se moralo gledat brez težav, na predvajalniku pa je verjetno možno spreminjat regije. Malo pogooglaj za svoj model dvd predvajalnika.
usmiljeni_brat napisal/-a:Na računalniku bi se moralo gledat brez težav, na predvajalniku pa je verjetno možno spreminjat regije. Malo pogooglaj za svoj model dvd predvajalnika.

Hvala, bom preveril.
Ne priporočam spreminjanja regij, ker je to mogoče narediti le nekajkrat. Če boš zadevo gledal na predvajalniku, bi jaz na tvojem mestu zamenjal dvd-tlačenko za evropsko izvedbo.

Ko boš še kaj naročal, vzemi še za markiza Mazija dve majhni in lahki stvarci. ;)
luzr napisal/-a:Ko boš še kaj naročal, vzemi še za markiza Mazija dve majhni in lahki stvarci. ;)

Luzr hvala za lobiranje - mogoče mi bo enkrat le uspelo... :laola
John Wayne napisal/-a:
usmiljeni_brat napisal/-a:Na računalniku bi se moralo gledat brez težav, na predvajalniku pa je verjetno možno spreminjat regije. Malo pogooglaj za svoj model dvd predvajalnika.

Hvala, bom preveril.

Ali pa zripaš dvd vsebino na računalniku in narediš sam sebi EU kopijo.
Spletna trgovina superge.si je dobila hrvaško sestro tenisice.hr. Lastnik obeh trgovin je slovensko podjetje Tomas Sport 2 d.o.o.. Zanimive se mi zdijo pa cene. Primerjal sem Mizuno Wave Rider 13:
superge.si (http://www.superge.si/html/svn/7345147-AA.shtml) :
redna cena = 134.99 EUR
članska cena = 124.99 EUR

tenisice.hr (http://www.tenisice.hr/html/svn/7345147-AA.shtml) :
redna cena = 134.99 EUR
članska cena = 103.83 EUR
promocijska cena = 83.06 EUR

Za Hrvate to seveda ni končna cena saj morajo prišteti še:
6-12 % carine; 22% PDV; rokovanje in ostali stroški

Pa vendarle slovensko podjetje zaračuna slovenskemu kupcu 41.93 EUR več kot hrvaškemu.
To je za slovenske kupce nesprejemljiva (da ne rečem odvratna) poslovna logika v današnjem globalnem svetu.
Ker se s takšnim spletnim balkanskim mešetarjenjem ne strinjam sem se odločil, da grem Mizuno Wave Rider 13 pomerit v trgovino Tomas Sport, kupil pa bom na wiggle (http://www.wiggle.co.uk/p/run/8/Mizuno_ ... 360046365/). Cena 86.77 EUR (če naberem robe za 118 EUR poštnine ni).
jedrnat napisal/-a:Ker se s takšnim spletnim balkanskim mešetarjenjem ne strinjam sem se odločil, da grem Mizuno Wave Rider 13 pomerit v trgovino Tomas Sport, kupil pa bom na wiggle (http://www.wiggle.co.uk/p/run/8/Mizuno_ ... 360046365/). Cena 86.77 EUR (če naberem robe za 118 EUR poštnine ni).

Škoda, da nisi prej omenil. Sem ravno danes dobil pošiljko.
So pa res hitri. V torek plačilo, danes superge že doma :)
Sam se imam za izkušenega in prekaljenega potrošnika; veliko kupujem prek spleta in veliko iz tujine.

Menim, da so naši trgovci oderuški zaradi pohlepa, visoke dajatve - kljub temu, da so realnost - jim služijo za izgovor.

Najraje naročam iz VB (beri: Anglije), ker so cene tehničnega ter drugega blaga - precej zelo ugodne - podobne kot v ZDA, davščin (carine in DDV-ja) pa ni potrebno plačati.

Tako sem si na pr. pred dvema mesecema naročil naglavno svetilko LED Lenser H7 za pribl. 42 funtov oz. 50 evrov s poštnino vred. Dobil sem še nov model, ki pri nas ni dobavljiv še danes in ima nekoliko večjo svetilnost - 160 namesto 140 lumnov. Danes pri nas, še vedno star model, take svetilke stane 66 evrov, takrat je celo 69!

Sedaj nameravam iz Anglije naročiti še tekaške copate za gorske teke/orientiring Inov8, ki so zopet pribl. 20 evrov cenejši kot pri nas. Podobne je s preostalimi znanimi blagovnimi znamkami (Adidas, Nike, Salomon, idr.), nekateri modeli so celo še veliko cenejši! Seveda pa bom model izbral pri nas in ga v eni od trgovin tudi temeljito preizkusil.

Dodatke k prehrani se definitivno splača naročati iz ZDA in VB, vendar le znane in preverjene proizvajalce (zlasti v ZDA imajo veliko smeti na trgu). Sam sicer zadnje čase prisegam bolj na raznoliko ter zdravo prehrano.

Za drobnarije je Kitajska zakon, a potrebno je malo spremljati ponudbo in izkušnje drugih kupcev (na pr. forume z izkušnjami na straneh prodajalcev). Med bolj znane sodi hongkonški trgovski portal DealExtreme.com, kjer je v MPC že všteta poštnina!

Za vse naročeno izven držav članic je potrebno nad 22 evri plačati še DDV in nad 150 DDV ter carino, osnova je vrednost blaga z vsemi stroški (tudi poštnino) vred!

Če ima kdo kakšno vprašanje, bom z veseljem pomagal.

LP,

M.
Jap, slovenski trgovci so res, milo rečeno, oderuški.
Sama imam nagledane ene Tevine sandale (OK, niso ravno za tek, a si jih bom drznila navesti kot primer :wink: ), ki na njihovi spletni strani stanejo 75 $, kar je 58 €, pri nas (superge.si) pa 85 €, kar je 108 $, pa še to le v eni od štirih barv.
Tako da sem zdaj pred dilemo, ali se 1. v življenju podati na avanturo nakupovanja preko spleta iz tujine (kar lahko prehitro preraste v navado :lol: ), ali pa pač slovenskim trgovcem pomagati iz recesije ... :?
Nefertari napisal/-a:... ali pa pač slovenskim trgovcem pomagati iz recesije ... :?

Jaz bi najprej lastnemu žepu pomagal iz recesije...sploh ker gre v tem primeru za neko poslovno požrešnost.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 41

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA