Živjo,
tudi mene zanima okoli pulza, tečem že kako leto, sicer ne stalno (od marca do julija približno 3-4x na teden, če nisem tekla, sem imela druge vadbe- aerobika, pump, kolo..., od avgusta do letos marca sicer nisem tekla, sem pa imela 5-6x na teden redne aerobne vadbe- aerobika, ples, step aerobika, pump, ipd.). Stara sem skoraj 31 let. Max pulz imam 188. Ko sem lani začela s tekom, sem imela vedno nekje pulz 168-175 že takoj v prvih 100m teka, tečem pa res pooolžje počasi, skoraj že hitro hodim. Če sem res tekla, se mi je pulz takoj dvignil čez 180. Vse to sem pripisovala slabši pripravljenosti. Čez zimo sem takisto merila pulz pri večini vadb, bil je sicer malce nižji: 145-155 v povprečju, max dosežene vrednosti: 178. Kar nižje v primerjavi s tekom, vendar vem, da je tek dokaj specifičen, kar se aerobne vadbe tiče.
Glede na prejšnje prispevke sem se okoli tega sicer malo pomirila, vendar me še vedno zanima kakšno vaše mnenje. Aja, tečem vedno isti teren, trasa, offroad pesek (PST). V mirovanju imam normalen pulz: 50. Zanima pa me predvsem okoli tega, če ne bi v tem letu precej aktivnega športnega udejstvovanja moram pulz že malo pasti? Ali je še prezgodaj za kakšne večje spremembe? Naj še omenim, da nikoli nisem športno "spala".

Nešportanje zame pomeni, da vsaj 1x-2x na teden nekaj naredim, dejansko spanje pa nikoli ni trajalo več kot mesec dni. (ampak to pred leti).
Hvala za odgovore.